Бонусите в НАП – така мафията плащаше на слугите си.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки –<<< PAYPAL >>> link click

Вчера БОЕЦ публикувахме получената по ЗДОИ информация за рекордните почти 32 милиона лева бонуси раздадени в НАП за 2021г. и отказа на изпълнителни директор, Румен Спецов да огласи своите бонуси.

Бонусите в НАП

Съществува специална наредба за допълнителното материално стимулиране в НАП, според която редови инспектор може да получи до една своя брутна месечна заплата като бонус за добри резултати. Което е съвсем нормално с оглед създаване на заинтересованост от резултати на редовите служители и борба с корупцията.

Да, но бонуси получават и административните служители, включително чистачките и шофьорите, нямащи нищо общо с мисията на НАП за ефективно събиране на данъци. Нещо повече, този регламент изглежда не важи за данъчните шефове – бонусът за Румен Спецов трябва да се определи от Министъра на финансите, а той от своя страна на своите заместници. Средно всеки служител в НАП е получил през 2021г. по една пенсия всеки месец, като допълнителен ‘бонус’ към заплатата си. Само в централното управление са раздадени над 10 000 000 лв бонуси.

До преди години текстът на наредбата даваше възможност за ДМС в размер до 10 брутни заплати средно месечно. Едва ли някой редови инспектор е получил подобна сума, но беше съвсем възможно с два тримесечни бонуса главният данъчен директор и приближените му да закупуват апартаменти.

Като добавим и допълнителните възможностите за кариерно развитие – съпругата на един от директорите одитираше Лукойл, друг стана депутат от ДПС, трети е настоящия председател на КФН, четвърти стана депутат от ГЕРБ, както и безграничните възможности за смачкване на неудобните.

31 844 300лв. бонуси са раздадени в НАП за 2021г! Рекорд за последните години.

Става ясно защо бонусите на данъчните директори представляват една дълбоко крита мръсна тайна. Заплатена с нашите пари. Така мафията плащаше през годините на марионетките си за извършените от тях „услуги“. Жалко, че в тази практика ПРОМЯНА НЯМА. И въпреки стотиците милиони раздадени бонуси през последните десетина година, БОЕЦ разкрихме 16 МИЛИАРДА НЕСЪБРАНО ДДС по влезли в сила рввизионни актове. То май част от бонусите са били точно за това…

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA