БОЕЦ влязохме в Министерството на транспорта, за да получим информация за катастрофата край Своге и „Юнион Ивкони“!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ влязохме в Министерството на транспорта, за да търсим информация от служебния министър на транспорта Христо Алексиев. Причините са две.

БОЕЦ - Министерството на транспорта

Първо – БОЕЦ искахме да разберем какво се случва с проверките по сигнала ни за „Юнион Ивкони“.

Преди да протестирате, запалете свещ за всеки от гробището хора, което напълнихте през годините!

Второ – за да узнаем докъде се стигна с работата по сигнала ни за катастрофата край Своге и отговорността на Бойко Борисов за смъртта на 20 души.

Борисов разследван отново за катастрофата край Своге по сигнал на БОЕЦ!

Днес председателят на БОЕЦ Георги Георгиев, заедно с Владимир Каравелов, Йосиф Деянов, Любо Венков и Венелин Божилов от БОЕЦ, както и с Николай Марченко от „Биволъ“ влязохме с Министерството на транспорта, за да търсим отговори.

Искахме да разберем има ли развитие по сигнала ни за отговорността на Бойко Борисов за катастрофата край Своге. Този сигнал беше предаден на Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши. Затова днес БОЕЦ и „Биволъ“ изискахме отговори докъде е стигнала проверката.

По сигнала ни за „Юнион Ивкони“ също беше образувана проверка, като това беше обявено от предходния министър на туризма Николай Събев. По наша информация в хода на тази проверка от „Юнион Ивкони“ са изискани документи за регистрацията на техните автобуси, както и евросертификатите им. „Юнион Ивкони“ обаче отложили и саботирали проверката, искайки отсрочка. След това пък съобщили с писмо, че в помещенията, където съхранявали документите, изненадващо избухнал пожар – и то точно в деня, когато били решили да предоставят документите. Според нас това е абсолютна подигравка с държавните органи и българското общество!

Искахме да знаем и дали министър Алексиев ще подкрепи евентуално решение България да сключи нов договор с „Газпром“, ако такова бъде предложено в Министерски съвет. БОЕЦ категорично се обявихме против всеки опит за подобно действие!

ОБРЪЩЕНИЕ на БОЕЦ към гражданите: Всеки ден на площадите срещу руската газова робия!

Заявихме среща с министъра на транспорта Христо Алексиев в петък, като ни беше казано, че в понеделник ще получим отговор. Отговор не дойде. На входа на сградата на Министерството на транспорта бяхме посрещнати с обяснението, че министърът на транспорта не е в сградата – търси газ на границата. Поискахме среща със заместник-министрите на транспорта или поне със секретарката на министъра. Заявено ни беше, че нито един от тези лица не се намира в сградата.

В крайна сметка разговаряхме със секретарката на министъра по телефона, която съобщи, че в министерството няма нито един служител, с когото можем да разговаряме по двете ни конкретни теми.

Казаха ни и, че Алексиев с радост ще се срещне с нас, като сме щели да получим уведомление, когато това е възможно. Потърсихме министър Христо Алексиев и по телефона. След първоначален неуспех да се свържем с него, успяхме да разговаряме. След като заяви, че е в среща, разговорът приключи бързо.

За съжаление днешният ни първи опит за среща с министрите в служебния кабинет не беше успешен. Това е лош знак. Получихме обаче обещание за среща, като ще очакваме тя да се случи.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA