Радев се скри от БОЕЦ, но прие папката с правителството на ДПС с мандата на ГЕРБ!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

В петък Сдружение БОЕЦ внесохме заявление в президентството за среща с Румен Радев за днес в 14:00 часа. Затова БОЕЦ влязохме в президентската институция в търсене на Радев.

БОЕЦ заяви среща с Румен Радев за понеделник (документи)

 

Срещата обаче не се състоя. РАДЕВ СЕ СКРИ ОТ БОЕЦ! С отказа от среща, приемаме, че нашите съмнения към Радев са оправдани и считаме, че сме в правото си да предприемем каквито действия счетем за нужни – включително да изискваме импийчмънт на Радев!

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, ГД “БОЕЦ” заявихме своето желание за среща Радев.

Румен Радев

Срещата е по повод важни граждански разследвания на БОЕЦ за корупция, които се отнасят до президентската институция, както и да обсъдим темите за пълзящата путинофилия и възможностите на България за допълнителна военна помощ за Украйна. Това са теми с изключително висок обществен интерес!

От години темите за борбата с корупцията и борбата срещу руските хибридни атаки и пропаганда са част от дейността на БОЕЦ, а през последните години и месеци президентът Радев се очерта като проводник и защитник на руските интереси. Очевидна е и координацията на президентството и назначения от Радев служебен кабинет с ГЕРБ и ДПС — основните носители на корупционния модел на управление. Точно тези въпроси искаме да обсъдим лично с Румен Радев, който е втори мандат президент, но никога досега не е приемал срещи с БОЕЦ — най-активната гражданска антикорупционна организация в България.

СРЕЩА-ПРЕЗИДЕНТ-12.12.2022

Заявление за среща с Румен Радев за 12.12.2022 г.

Радев обаче се скри от БОЕЦ!

Със или без Радев, БОЕЦ днес огласяваме изключително важни документи на ДАНС за техните действия по сигналите на БОЕЦ за “ТУРСКИ ПОТОК“ и ЛУКОЙЛ. Документи, които повдигат много тежки въпроси и във всяка правова и демократична страна ще предизвикат незабавна институционална, медийна и гражданска реакция.

Документите, с които разполагаме, разкриват действия на председателя на ДАНС Пламен Тончев, назначен от Румен Радев. Налице са данни са обосновани предположения, че действията на Тончев са против националната сигурност – той е отказал да получи достъп до оперативна информация по текущи разследвания на ДАНС за заплаха за националната сигурност.

БОЕЦ разполагаме и с документи за констатирани извършени престъпления от ДАНС, свързани със сигналите на БОЕЦ за „Турски поток“ и „Газпром“. Едно от лицата, които посочваме в тези сигнали, е именно Румен Радев.

Ремонти по трасето на Турски поток! Грабеж за три милиарда!

На 27 септември 2022 г. внесохме сигнал до МВР – ГД „НП“ за разкритията на BIRD.BG по темата ТУРСКИ ПОТОК. На 25.09.2022 г. BIRD публикува материал, съдържащ извадки от документи на ДАНС, от които става ясно, че през 2017 г. бившият премиер Бойко Борисов, президента Румен Радев и бившият председател на Парламента Цвета Караянчева са били уведомени за рисковете и заплахите за националните интереси и сигурност на България от изграждането на „Турски поток“.

Въпреки информацията на Агенцията и тримата в качеството си на длъжностни лица са продължили с активни действия осъществяването и реализацията на проекта, засилвайки енергийната и газова зависимост на България от Русия и съдействайки на Русия да реализират плановете си за изолиране на Украйна, като част от дългосрочният план на Путин за военно нападение на Украйна, което вече е в ход.

Нито държавният глава, нито премиерът, нито председателят на Народното събрание тогава Цвета Караянчева не са реагирали на този диктат. Напротив, всички усилия на кабинета Борисов бяха хвърлени, за да се построи тръбата в изискуемият от Кремъл срок – декември 2020 г.

БОЕЦ със сигнал до МВР срещу Радев, Борисов и Караянчева по разкритията на BIRD.BG за ТУРСКИ ПОТОК.

Очакваме и настояваме да бъдат разследвани нанесените на държавата щети от „Турски поток“, изразходените три милиарда лева и участието им в реализирането на руските интереси за сметка на националният интерес на България и ако данните се потвърдят, Борисов, Радев и Караянчева да бъдат разследвани за престъпления срещу държавата.

От трибуната на Народното събрание министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че сигналът ни е внесен в ДАНС по компетентност, а по сигнала, който е директно към ДАНС, е образувана проверка.

БОЕЦ изискахме от ДАНС отговори какво са извършили по нашите сигнали и какъв е резултатът от техните действия.

Получихме три документа:

Отговор за „Турски поток“ и „Газпром“

Първо, за „Лукойл“. В отговора ДАНС ни казват, че всички материали по случая са предадени на Върховна касационна прокуратура – тоест директно на Гешев.

Вторият документ касае сигнала ни „Турски поток“. Той също е препратен към прокуратурата – Софийска градска прокуратура.

БОЕЦ изискахме информация защо сигналите са изпратени именно в прокуратурата – дали, защото Тончев иска да смачка сигналите, или, защото ДАНС са установили конкретни данни за престъпления. След натиск от нас, получихме следния изключително важен трети документ:

В третия документ пряко се говори за установени данни за извършени закононарушения!

Успоредно с това БОЕЦ внесохме заявление за среща с шефа на ДАНС Пламен Тончев, за да предоставим оперативна информация – документи и данни, свързани с текущи разследвания на ДАНС. Тончев отказа. Това означава, че председателят на ДАНС отказва да получи информация от оперативно значение в защита на националната сигурност.

Заявление за среща с Пламен Тончев.

Със своя отказ Тончев заплашва националната сигурност. Той крие и какви са причините сигналите ни да бъдат изпратени в прокуратурата. Крие какви закононарушения са установени.

И Радев, и Тончев се скриха. Радев се оказа нищо повече от зелен чорап с каскет!

Утре БОЕЦ ще отправим отворени писма-покани за срещи с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Искаме да предоставим данните, с които разполагаме, за извършени престъпление от Румен Радев. Бойко Борисов и Караянчева. Ще поставим въпроса с подписката на БОЕЦ с над 3000 подписа за импийчмънт на Радев, която отлежава вече два месеца в парламента. Настояваме депутатите от ПП и ДБ да започнат процедура по импийчмънт на Радев.

В сряда в 09:00 часа БОЕЦ ще сме пред парламента! Призоваваме свободните граждани да бъдат с нас!

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки