БОЕЦ внесе Искане за отстраняване на Васил Василев до министъра на културата.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ вснеохме официално искане до Найден Тодоров за отстраняване от поста на Васил Всилев – директор на Народния театър.

До: МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА, НАЙДЕН ТОДОРОВ – МИНИСТЪР

ИСКАНЕ

        ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399 email : gdboec@abv.bg                               

Г-н министър,

Уведомяваме ви, че на 06.03.2023г. Сдружение БОЕЦ сезирахме МВР – ГД БОП със сигнал (с вх. № 489700-1438/06.03.2023г.) съдържащ данни и информация будещи обосновани съмнения за заплахи срещу личността, злоупотреба с власт, престъпление по служба и други престъпления от общ характер извършени от Васил Василев – директор на Народен театър „Иван Вазов“.

Според нас има достатъчно основания да се счита, че служебното  положение на Василев ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата в хода на проверката на МВР по сигнала на БОЕЦ. Василев би могъл да укрие, или унищожи документи. От позицията си на директор би могъл да упражни натиск и да повлияе на свидетели, които са му подчинени, за каквито действия на Василев БОЕЦ имаме информация.

Г-н Министър, като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци, БОЕЦ отправяме към вас Искане за незабавно отстраняване от поста – директор на Народен театър „Иван Вазов“ на Васил Василев до приключване на проверката на МВР.

Предвид високият и надделяващ обществен интерес очакваме от вас незабавни действия и отговор. Като принципал носите отговорността да вземете това решение.

Дата 07.03.2023г.       Георги Георгиев – Председател на ГД БОЕЦ

На 02.03.2023г. Валери Йорданов – артист и приятел на Александър Морфов и Георги Георгиев – председател на БОЕЦ се срещнаха с министър Тодоров по време на протеста в подкрепа на Морфов пред Министерството на културата. Двамата представиха исканията на гражданите за отмяна на заповедта за уволнение на Морфов и за отстраняване от поста му на Василев. Министър Тодоров се оправда, че е безсилен защото нямал законово основание да действа, всичко било по закон. Ето сега му даваме законен повод да отстрани Всилев и го призоваваме да огласи мотивите за уволнението на Морфов. Сега ще стане ясно дали министър Тодоров има доблеста да защити правото и да чуе гласът на артистите и гражданите, или ще продължи да се прави на безсилен и да бяга от отговорност.

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки