БОЕЦ и Андрей Врабчев спечелихме важна битка в Петрич!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

В неделя, 19.03.2023г.  БОЕЦ и кандидатът за народен представител Андрей Врабчев, издигнат в листата на ПП-ДБ от гражданите, бяхме в Петрич заедно със статуята на корупцията, която кметът на града опита да забрани.

БОЕЦ-Петрич

КМЕТЪТ на Община Петрич — Димитър Бръчков, от ГЕРБ — учредява комисия, която да оглежда, преценява и решава дали рекламните материали, винили и плакати на БОЕЦ са допустими за провеждане на събитие в центъра на града!

Точно така действаха БКП и ДС преди 1989 г. Всеки трябваше да представя пред комисия, назначена от Партията, своите идеи, действия и произведения, и ако “Комисията“ реши, че отговарят на партийната линия — имаш право да публикуваш, показваш и представяш. Ако ли не — цензурата те смачква, милицията те прибира и заминаваш или в Белене, или с цялото си семейство биваш интерниран.

На 16 март 2023 г. БОЕЦ внесохме Уведомление по ЗСММ до Община Петрич за събитие на БОЕЦ в центъра на града. Правили сме го стотици пъти и винаги спазваме закона. Общината има два варианта: или да приеме уведомлението, или да забрани провеждането на събитието с изричен акт, ако има законови основания — а те са описани в Закона за събранията, митингите и манифестациите (ЗСММ).

Режимът е уведомителен и не ни е нужно разрешение на Общината.

Вместо да изпълнят закона, кметът ни уведомява, че ще свика “комисия“, която да разгледа рекламните материали и плакати на БОЕЦ и да реши кои са допустими и кои не…?!

Чиста форма на комунизъм и цензура!

На други граждански организации и партии оглежда ли им някой материалите?

Остава да ни кажат и какво да говорим, какво е допустимо да казваме, и какво е разрешено да мислим!

ПРИЧИНАТА е банална: Борисов, който се дави в страхове, е издал заповед кметовете на ГЕРБ да не допускат БОЕЦ и нашите екипи, и най-вече да ни попречат да показваме карикатурната арт-инсталация на Корупцията, с чекмеджето с пачките и кюлчетата!

Автор на карикатурния паметник на Борисов с неговото чекмедже е гражданският кандидат за народен представител Андрей Врабчев, номиниран с листата на ПП-ДБ. Кандидатурата му бе издигната от “БОЕЦ” и предложена на ПП-ДБ. За него може да гласувате с номер 12 и преференция 120 в 1 МИР – Благоевград.

ГЕРБ обаче искат да забранят карикатурата. Подобни мракобесни действия са безпрецедентни, но ченгетата и мутрите от ГЕРБ това знаят и това правят — да погазват закона и да налагат диктаторски модел на контрол, рекет и мачкане.

За изминалите десет години БОЕЦ сме минали през цялата репресивна машина на мафията; няма да ни попречи един самозабравил се кмет, нито неговият господар, който спи с пистолет до главата.

Действията на Община Петрич и кмета Бръчков са абсолютно незаконни.

В неделя – 19 март, БОЕЦ отидохме в центъра на Петрич и бяхме нападнати от общинските служители и охрана на кмета Бръчков от ГЕРБ. Опитаха се да ни конфискуват паметника на корупцията с чекмеджето, да ни попречат и да провалят събитието. Погазвайки закони и Конституция искаха да направят „оглед“ на нашите материали и те да решат какво можем и какво не може да показваме! За събитието бяхме внесли нужното уведомление и спазили всички законови процедури.  Провокираха напрежение и сблъсък, но БОЕЦ устояхме и не отстъпихме, както винаги. Дойде и полиция по наш сигнал. Накрая бойците и нашият граждански кандидат Андрей Врабчев останахме на центъра на Петрич и направихме нашите срещи с граждани и гости заедно със символа на корупцията – паметника с чекмеджето, а кметските пратеници се оттеглиха безславно!Самият кмет и главният секретар на общината стояха наблизо в едно кафене, но не намериха смелост да се изправят срещу бойците и да обяснят действията си. Накрая и те се изнесоха срамно. Към края на нашето събитие и част от общинските служители ни пожелаха успех и осъзнаха, че грежданите сме по силни от мафията, а те са използвани, като маши от едни страхлив човек, който опиянен от властта се е помислил за техен господар. Истината и закона са наша страна и никой самозабравил се дерибей не може да заплашва, мачка или прогонва гражданите и бойците. За Петрич посещението на БОЕЦ бе историческо събитие.

„Ние сме държава в държавата. Тук управлява ГЕРБ и няма закони, няма институции, ГЕРБ и кмета командват всичко. За първи път гражданска организация, като БОЕЦ стъпва тук и вие ни давате надежда, че нещо може да се промени.“ – коментираха петричани.

Истината е, че Борисов го е страх от БОЕЦ и от скулптурата-карикатура с чекмеджето с пачките и кюлчетата! Тя припомня неговите престъпления и му напомня, че законът “Магнитски“ го настига.

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки