Анастасия Райкова за репресиите в МВР – жена, майка, уволнена, непримирима!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 29 март 2023 година Георги Георгиев от БОЕЦ и Анастасия Райкова – незаконно уволнена от МВР, разказаха в студиото на Люба Кулезич по телевизия Евроком с факти, имена и документи за бруталните чистки и репресии в системата на МВР под управлението на Румен Радев и министър Демерджиев.

Вината на Райкова е, че е била назначена по време на правителството на Кирил Петков. Уволнена е от Демерджиев по време на болничен.

Анастасия Райкова

Анастасия Райкова

„Очаквах от министър Демерджиев помощ и защита, а той ме уволни, докато бях в болничен. Потърсих БОЕЦ за помощ, защото никой друг не реагира на репресиите срещу мен. Нито министър, нито президент, нито премиер! А БОЕЦ застанаха до мен. Искам този тормоз да спре не само за мен, а за всички, които по същия начин са преследвани и мачкани, защото има и други. Затова се реших да говоря открито!“, разказа Анастасия.

Цялото участие гледайте тук:

Преди дни БОЕЦ разказахме за чистките в МВР, разказахме за натиска върху Анастасия и поискахме оставката на Иван Демерджиев като министър на вътрешните работи! Настояваме за тази оставка и ще я искаме, докато не я получим!

Важен пробив! Принудихме МВР да реагира на незаконните действия на министър Демерджиев!

„Казвам се Анастасия Райкова.

От 13.03.2023 г. бях в болничен, за което уведомих своевременно ОДМВР – гр. Пазарджик, където все още работех като началник сектор “КАПОЧР“. Няколко дни преди това бях поканена на среща в Министерството на вътрешните работи по повод жалбите и сигналите за упражняваната няколко месеца репресия върху мен. Там зам-министър Емил Ганчев ми заяви, че върху мен има натиск „и от горе, и от долу“, и трябва да се махна. Вече бях изпратила множество сигнали за репресиите, заплахите и натиска върху мен до президент, премиер и министър Иван Демерджиев. Очаквах поне министърът да обърне внимание на молбите ми за помощ и на моите сигнали, към които бях приложила документи, доказателства и снимки. Молех го да разпореди проверка на цялостната ми професионална дейност, както и да бъдат извършени обективни проверки по всички сигнали, които бях изпратила. Вместо помощ, на 15.03.2023 г. пред дома ми дойдоха 6-7 униформени служители на МВР, които бяха изпратени, за да ми връчат заповедта на министър Демерджиев за моето уволнение. Бях сама с децата у дома, едното ми дете бе болно и се грижех за него. Уплаших се и за себе си, и за децата си, и не разбирам защо и кому е нужна тази демонстрация и показност? Аз не съм престъпник, аз не съм терорист, аз съм жена, която иска да отгледа децата си в свободна страна и вината ми е, че не се пречупих под натиска, отказах да работя извън принципите си и отказах да наведа глава, както и да се подчинявам на разпореждания, които са незаконосъобразни!

Обърнах се към сдружение БОЕЦ за подкрепа и с тяхна помощ и трибуната, която ми предостави Люба Кулезич, дадох гласност на репресиите над мен! Държа главата си изправена, но продължавам да се страхувам за безопасността на себе си и децата ми. Казаха ми хора от МВР — и то ръководители — че може да ме блъсне кола, че децата ми имат нужда от грижи, някой трябва да се грижи за тях и да внимавам, че трябва да се науча кой командава и на кого да се подчинявам.

Наясно съм, че трябва да се спазва закона, като това беше и първата от причините за започването на репресията върху мен още през септември 2022 г.; наясно съм, че всеки човек има достойнство и никой не трябва да бъде „подчиняван“ и да работи в страх, както принудиха мен в продължение на месеци!

Искам всичко това да спре, искам да дишам спокойно и свободно, искам да работя по закон, искам да бъда уважавана като човек и професионалист, искам справедливост за себе си, за децата си и за всички служители, които бяха принудени да подадат заявленията си за напускане, както и тези, които продължават да търпят и да се страхуват на работното си място!

Защото има и много други! И други биват мачкани и насилвани от самозабравили се началници и чиновници. Искам това да спре и няма да се откажа да се боря! Заведох първото си дело срещу МВР и ще ги осъдя! Ще давам гласност на всичко, което се случва с мен, ще помагам и на другите като мен, защото знам какво е да си сам и да имаш нужда от подкрепа!

БОЕЦ ми върнаха вярата в доброто, и че истината е по-силна от клеветите, лъжите и натиска, а гражданите сме по-силни от хора, облечени с власт. Искам да предам тази вяра и на вас, искам българите да имаме надежда за страната си, като по-добро място, в което да живеем и да отглеждаме децата си, а не да се страхуваме от хората, които трябва да ни пазят и затова сме ги избрали! Борете се и не се предавайте!

От министър Демeрджиев повече не очаквам нищо — аз видях, каквото трябваше!

Не бих приела съдействие, защото е твърде късно. Вие, г-н министър, а и всички като вас, разбихте хиляди животи, поиграхте си с хиляди съдби и обрекохте децата ни с въведения от вас “метод на работа”, а на мен подобна подкрепа не ми е нужна! Не бих я приела!

Хора, борете се!“
Анастасия Райкова – жена, майка, уволнена, непримирима.

Гражданите сме по-силни от Наглите!

Анастасия, респект за смелостта! Ти си боец.

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки