БареселонаГейт е при Кьовеши и Европейската комисия!(документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Предупредихме Бойко Борисов да не бърза да се радва!

На 22.10.2023г. БОЕЦ сезирахме Кьовеши и ЕК за БарселонаГейт с нови данни от разследване на BIRD.BG и Биволъ за злоупотреби с еврофондове, отишли за Къщата в Барселона на Борисов.

В сигнала до Кьовеши и ЕК представяме хронологията на действията и сигналите на БОЕЦ до българската прокуратура и до испанската прокуратура и новите данни от публикуваното на 22.10.2023 г. съвместно журналистическо разследване на Биволъ и BIRD.BG! Журналистите разкриват и описват конкретните корупционни схеми за реализиране на европейски проекти от фирми свързани с Валентин Златев. В тяхното разследване се посочва:

„Проследяването на парите по банков път разкри ролята на фирмата “Тера Тур Сервиз” ЕООД в покупката на къщата в Барселона за 2,9 милиона евро. Тя е описана в документите, депозирани в Народното събрание от Иван Гешев с искане да бъде свален имунитетът на Бойко Борисов и той да бъде обвинен по делото Барселонагейт. Разследващите са установили безспорно следните факти:

➤ През март 2013 година Александър Чаушев купува за 2 900 000 евро къща с басейн с обща застроена площ 559 кв.м., находяща се на ул. “Francesc Ribalta” №8 в барселонското предградие Esplugues del Llobregat. Чаушев финализира сделката в Испания на 5 май 2013 г., когато заплаща и нотариална такса от 232 000 евро.

Вписването за покупката на къщата посочва цената от два милиона и 900 хиляди и нотариалните такси 232 000 евро.

➤ Средствата за купуването на имота обаче не са на Чаушев. Те са му предоставени съгласно договор за мандат, сключен между него и фирмата “Тера Тур Сервиз” ЕООД. Договорът е от 15.02.2013 г. и в него е посочена изрично цената на имота.

Из искането на прокуратурата за сваляне на имунитета на Борисов.

Към тези факти проучването на BIRD и Биволъ добавя многозначителното обстоятелство, че дъщерна фирма на “Тера Тур Сервиз” за кратко време е акумулирала съпоставима сума от европейски проекти, които изглеждат съмнително нагласени и на силно завишена стойност. Тези нови факти не са изследвани от прокуратурата и дават възможно обяснение за предикатното престъпление, а именно – злоупотреба с европейски фондове.

Тук може да се запознаете със съдържанието на сигнала и разследването на Биволъ и BIRD.BG:

БОЕЦ сезира Кьовеши и ЕК за БарселонаГейт с нови данни от разследване на BIRD.BG и Биволъ за злоупотреби с еврофондове, отишли за Къщата в Барселона на Борисов

Днес получихме официално потвърждние, че сигнала ни е изпратен до Лаура Кьовеши, Урсула Фон дер Лайен и Дидие Рейнерс -комисар по правосъдие.

Още преди месец БОЕЦ изпратихме сигнала по наши канали и директно до институциите в Брюксел и европейската прокуратура. Това потвърждение допълнително валидира нашите усилия. Само преди дни Кьовеши бе в България, но нито един журналист не я попита за сигнала на БОЕЦ. Сега въпроса е, като европрокуратурата разпореди обиски и действия какво ще направят МВР, Калин Стоянов и Сглобката? Ще пазят Борисов и ще направят поредната комисия, за да му крепят имунитета? Предстои да видим. Ще ви кажем какво ще направи БОЕЦ – ще борим наглите до дупка и до затвора, каквото и да ни коства това! 

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки