Зърнарите с майбасите – докато лапахте милиарди, ‘що не ревахте?!

ДОКАТО лапахте милиарди — ‘що не ревахте?!

15 години шепа „зърнари“, приближени до ГЕРБ и ДПС лица, назначени за „земеделци“, прибраха над 12 МИЛИАРДА лева, като отчитаха рестото към партийните централи и осигуряваха гласове на изборите. Техника, джипове, яхти, майбаси и дворци за тях, а за пенсионерите — по 40 лева за Коледа.

Освен брутално източване на еврофондовете и националния бюджет, тази шепа „зърнари“ (под 20 човека) уби дребните земеделци с по няколкостотин, или няколко хиляди декара, с нелоялна конкуренция и директно с мутренски методи, с помощта на мутренската държава, мутренските институции и мутренските кметове. Убиха и българските села.

Тогава тези с майбасите не ревяха. Сега реват, заради украинското зърно. Когато през 2022 г. цената на зърното нарасна три пъти, заради войната в Украйна — пак не ревяха, докато брояха стотиците милиони печалба. А ние плащахме по 8 лева за литър олио. Сега реват. И не защото са на загуба, а защото печалбите им ще намалеят. И защото монополът им на българския пазар е нарушен. А те не са свикнали така. Те държат зърнените бази и силозите, те държат мелниците, те държат лабораторите, те плащат на Борисов, Пеевски и Доган, за да контролират целия бранш и цените. А през цените — да контролират и преработката, и крайните цени. И да дебелеят до пръсване.

Жалко за истинските бачкатори в бранша, за истинските земеделци, чийто глас не се чува, а проблемите в земеделието са много и украинското зърно не е сред тях. Проблемът е войната в Украйна, започната и водена от Путин. Русия е виновна за тази война и ефектите от нея.

И БОЕЦ, и аз ще подкрепим зърнопроизводителите и животновъдите, ако дойдат с машините на протест пред руското посолство за незабавно спиране на войната и оттегляне на агресора от чуждата територия. Тогава ще се върне нормалносттта и в пазара на зърно.

Правителството да подкрепи земеделците с под 10 000 декара.

Зърнарите с майбасите — да го духат.

Резидентът и копейките — също.

07.02.2024 г.
Георги Георгиев – БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!  Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com  www.boec-bg.com

Банкова сметка: IBAN: BG39STSA93000024804131  BIC: STSABGSF Банка ДСК

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки