Руснаците от АРКАД са забранили на изпълнителите на ТУРСКИ ПОТОК да контактуват с БУЛГАРТРАНСГАЗ – възложител на проекта за три милиарда лева.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ съвместно с Биволъ анализираме десетки хиляди документи от фирменото деловодство на фирми строители и подизпълнители на ТУРСКИ ПОТОК. Голяма част от документацията е предоставена от BIRD.BG.

Сред папките се установяват оригинални документи разкриващи конкретни детайли от схемите, престъпленията и тоталният руски контрол над проекта! Според българското законодателство, а и според сключеният договор между АРКАД, като изпълнител и БУЛГАРТРАНСГАЗ, като възложител не е допустимо включването на подизпълнители. АДКАД обаче реализира целият проект с подизпълнители – приоритетно руски фирми и белоруската БЕЛТРУБОПТОВОДСТРОЙ. БОЕЦ показахме на терен рунаците и беларусците още през 2020г. и следващите 4 години в десетки акции и видеоматериали на живо от трасето на строежа на газопровода. От самото начало проекта е изцяло под руски контрол. Това се потвърждава и от документите, които Българските Елфи публикуваха.

В класьор 37 от документите предоставени от BIRD.BG открихме документ, с който АРКАД забраняват на една от фирмите подизпълнител  – „СПК Запад“ (също руска компания) да контактува директно с възложителят БУЛГАРТРАНСГАЗ. Документа  (наличен е оригинала) е подписан от Николай Илюшенко – директор на АРКАД и пряко свързан с ГАЗПРОМ. Поредно доказателство за наложеният от Кремъл контрол дори на оперативно ниво при строежа на ТУРСКИ ПОТОК.

Няма отговори на въпросите – как възложителят БУЛГАРТРАНСГАЗ е упражнявал контрол върху изпълнението на проекта без пряк контакт с изпълнителите? Каква е схемата за плащане и отчитане на свършената работа по проекта? Кой носи отговорност за дефекти и аварии след въвеждане в експлоатация на газопровода? Как възложителят БУЛГАРТРАНСГАЗ е правил инспекции и проверки по време на строежа и какво и кого са проверявали? И много други въпроси. Междувременно Владимир Малинов – изпълнителният директор на БУЛГАРТРАНСГАЗ сключил договора с АРКАД и платил над три милиарда стана министър на енергетиката в служебният кабинет на Главчев. Борисов със съдействието на Радев го инсталира на поста, за да прикрие всички следи за извършените престъпления. 

Прави впечатление острият тон и категоричността на забраната, която се допълва с отправена заплаха при неспазване на поставеният ултиматум. АРКАД изискват цялата комуникация и кореспонденция при изпълнението на ТУРСКИ ПОТОК да минава изключително и само през тях и категорично забраняват комуникацията с БУЛГАРТРАНСГАЗ. Подобни отношения и методи нямат нищо общо с нормалните бизнес отношения, а са присъщи на кремълските служби – тотален контрол, забрани, ограничения и заплахи. 

Пример – как бихте реагирали, ако фирмата, която сте наели да извърши ремонт на жилището ви забрани на майсторите и работниците – изпълнители на строителните работи да контактуват с вас? Как вие бихте могли да сте сигурни, че ще се извърши всичко, както искате, ако нямате контакт с тях и възможност за пряк контрол? А тук говорим за милиарди платени от държавна компания.

На 12.04.2024г. БОЕЦ получихме писмо с подписа на Рая Назарян от ГЕРБ, че антикорупционната комисия в парламента прекратява преписката по нашия сигнал за ТУРСКИ ПОТОК и Пътната карта с мотива, че има друга комисия, която ще се занимава с казуса. Само дето тази комисия е създадена също след сигнал и искане на БОЕЦ, но няма избран председател и по всичко личи, че въобще няма да започне работа, а и никой вече не я споменава. Заглушиха я със снимки и пудели. ГЕРБ обаче се подсигуряват и блокират всяка възможност за разследване и осветяване на престъпленията на Борисов при изграждането на тръбопровода на Путин. Това е доказателство за страха на Бойко Борисов.
Има и добра новина и важен пробив — самата Рая Назарян ТРИ ПЪТИ нарича проекта ТУРСКИ ПОТОК в официален документ на Парламента. Ще се научат. После в ареста ще почнат и да признават. Стъпка по стъпка!
Очаквайте през следващите дни и седмици серия от нови документи и разкрития на БОЕЦ съвместно с Биволъ, BIRD.BG и Bg Elves по темата. Анализираме десетки хиляди документи. Борисов да мобилизира целия слугинаж на всички нива, че примката все повече се затяга. Накрая ще се оглежда като Тодор Живков на онова заседание, дето го детронираха, и ще се чуди защо тези от ГД БОП влизат неканени в зайчарника в Банкя с качулки на главите.
Битката продължава!

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки