БОЕЦ сезира ДНСК за незаконното барбекю на Пламен Георгиев!

Днес , в началото на работният ден БОЕЦ внесе Сигнал до ДНСК за „Терасата на Пламен Георгиев“, като изискваме да бъде проверена законността на обектите, строителните книжа и изпълнени ли са разпоредбите по ЗУТ.

От ДНСК потвърдиха за БОЕЦ, че по сигнала вече е образувана преписка и проверка с номер СО – 894/02.04.2019г. Ще бъдем информирани за хода на проверката, предприетите действия и резултатите.

Темата за „Терасата на Пламен Георгиев“ бе поставена от Биволъ във връзка с установени от тях несъответствия в декларираното от него имущество и цената на придобитите имоти.

В декларацията на Пламен Георгиев има данни за документна измама

Шефа на КПКОНПИ беше принуден да отговаря на въпросите за своето имущество и вписаните от него неверни данни. За 24 часа Пламен Георгиев си извади нова данъчна оценка на имота със задна дата, като опит да прикрие извършените нарушения и престъпления. В същата псока бяха и оправданията на Георгиев, че не е декларирал терасата си, защото тя не била негова собственост, представлявала обща част на сградата. Вчера в медиите бе представен документ – банкова ипотека, с която Пламен Георгиев договаря заем за закупуването на жилището, като в тази ипотека е вписана, като залог и същата тази тераса, която уж не била негова! По смисъла на НК, това е престъпление от общ характер и антикорупционера е заплашен от затвор до три години и глоба до 5000 лева.

„Антикорупционният фонд“ добави и нова светлина към темата за терасата, като показа снимки и документи, че върху нея са издигнати масивни, зидани конструкции – сауна за 6 човека, навес, барбекю и др. БОЕЦ изискваме проверка именно на тези постройки и обекти, като в нейният ход трябва да бъде установена и тяхната собствеността и законност. Ако се окаже, че те са незаконни, трябва да бъдат премахнати в съответствие на закона и на собственика да бъдат наложени съответните санкции.

Прилагаме пълният текст на сигнала:

ДО :  Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

данни за извършени закононарушения, незаконни строежи, липса на строителни книжа, нарушения на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и на нормативните актове по прилагането му при проектирането и строителството.

 

В редица медийни публикации бе огласена информация от която става ясно, че в сградата находяща се на адрес – град София, район Слатина , ул. „Проф. Георги Павлов”  номер 21 покривната конструкция във  вид на тераса е застроена със зидан навес, масивна частна сауна за шестима души, зимна градина, алпинеуми, душ и барбекю, до които има достъп единствено през жилището на последният етаж собственост на лицето  Пламен Георгиев Димитров. В Кадастъра не се откриват данни, описание и документи за законното изграждане и строеж  на тези съоръжения и масивни обекти върху покрива-тераса на сградата.  Журналистически материали и документи публикувани от сайта Биволъ водят до обосновани съмнения за собствеността на Пламен Георгиев Димитров върху въпросната тераса и съмнения за имотни, данъчни и финансови измами. Прилагаме снимки на терасата:

От  публикувани материали на неправителствената организация АНТИКОРУПЦИОНОН ФОНД  и снимките е видно, че става дума за сериозно застрояване на терасата, а липсата на достъп до законни  документи, както и липсата на  строителни книжа и информация  пораждат основателни съмнения за незаконни строежи, съмнения за конструктивната и функционална  сигурност  на сградата, нейната безопасност, както и за незаконни действия в нарушение на ЗУТ и неговите разпоредби и нормативните актове по прилагането му от страна на собственика на апартамента – Пламен Георгиев Димитров, който е ползвател и собственик на  терасата (според публикуваният от Биволъ нотариален акт) и през чиито апартамент е единственият достъп до терасата.

Прилагаме линк към публикация на СВОБОДНА ЕВРОПА:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/29848116.html

Линк към публикация на вестник Банкер:

http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/obshtata-terasa-na-plamen-georgiev-sus-sauna-zimna-gradina-i-barbekiu

Линк към публикациа на сайта Биволъ:

https://bivol.bg/apartgate-plamen-georgiev-2.html

Гражданско движение „БОЕЦ”, в качеството ни на неправителствена организация в обществена полза сезираме ДНСК за горепосочените нарушения и съмнения и изискваме образуването на проверка, която да установи законността на построените и изградени обекти и съоръжения на терасата на  сградата находяща се на адрес :  град София, район Слатина , ул. „Проф. Георги Павлов”  номер 21 , имотна партида 68134.703.253.1.17   и при установяване на нередности да пристъпи към незабавно премахване на незаконното строителство , незаконно изградените  обекти и наложи съответните санкции на собственика на имота. Изискваме от ДНСК да бъдем уведомени за тяхната реакция по настоящият сигнал, както и за  техните действия и резултата от извършената проверка.

Дата: 02.04.2019г.        Г.Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

БОЕЦ продължаваме битката с управляващата ни мафия! 

В четвъртък  в 16.00ч. излизаме пред Министерски съвет с едно послание –ИМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ! Гражданите срещу мафията, за да си върнем държавата!

https://www.facebook.com/events/467014590502624/

БОЕЦ призоваваме всички будни граждани – чуйте, вижте, осъзнайте случващото се, свържете се с нас и реагирайте! Време е ,ще се става! В следващите дни трябва да се организираме и в четвъртък  да се преборим с наглите и алчните.  Да ги накажем за десетилетия лъжи и грабеж, като им вземем най-ценното – властта.

#ИмаКойДаВиНакаже

#БорисовУбива
#УбийциГейт
#МафиятаУбива
#КорупциятаУбива
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки