„НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА!“

В сряда, 17.04.2019г. от 10.00ч. в хотел „Балкан“ (Шератон) София, БОЕЦ и инициатива „Правосъдие за всеки“ организираме Конференция „НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА! ЗА ПРАВОТО И СПРАВЕДЛИВОСТТА!“  

https://www.facebook.com/events/350177058943888/

Основен лектор на форума ще бъде председателят на Върховния касационен съд г-н Лозан Панов. Ще участват също авторитетни юристи, магистрати, журналисти и общественици със своите позиции и идеи за истинска съдебна реформа.

Днес маските са свалени и разграничителната линия е ясно очертана. От едната страна са гражданите, свободните медии и независимите магистрати, от другата страна е мафията и нейните слуги превзели институциите. В стремежа си за опазване на престъпната си власт се опитват да смачкат всяка съпротива. Подчиняването на съдебната система е най-важната задача за мафията, защото контрола върху съдебната система им осигурява безнаказаност за извършените престъпления. Затова ударите и репресиите над независимите и неприемащи властта на мафията магистрати са изключително тежки и агресивни.
Преди месеци след поредните дисциплинарни проверка срещу председателя на ВКС, г-н Лозан Панов граждани и неправителствеи организации излязохме в защита и подкрепа на достойните български магистрати отстояващи независимостта на съдебната система. БОЕЦ и ИПВ инициирахме акции и демонстрации вред ИВСС и съдебните палати в София и няколко града в страната под надслов „НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА“.

Тогава БОЕЦ връчихме на шефовете на съдилищата в различните областни градове, където излязохме документ, наречен ГЛАС.

ДО : БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ И СЛУЖИТЕЛИТЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

Г Л А С

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4, вход З ап. 157, тел. 0899591399

Сдружение БОЕЦ заедно с други граждански сдружения и непримирими граждани излизаме пред съдебните палати в страната и столицата в знак на солидарност и подкрепа за независимите български магистрати.
„НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА“
Поводът е непрестанните удари и репресии над Лозан Панов, Методи Лалов, Бойко Атанасов, Калин Калпакчиев и др., изправили се срещу мнозинството на мафията във ВСС и прокуратурата и бранещи независимостта на съдебната система.

Управляващата ни мафия се опитва да смачка последните оцелели в системата независими магистрати и затова е важно гражданите да заяввим своята подкрепа. Липсата на справедливост и корупцията са най-тежкият проблем на нашето общество. Битката за справедливост е наша обща битка и всяко посегателство срещу достойните български магистрати приемаме, като посегателство срещу нас, срещу принципите на демокрацията и като посегателство срещу правовата държава.
Призоваваме всички граждани запазили чувството си за справедливост и стремежа си към свобода да се включат. Излизаме навсякъде с ЧЕРНИ ЧАДЪРИ, като символ на чадъра разпънат от прокуратурата над мафията и символ на „Българският чадър“, на убийството на гражданското инакомислие от диктатурата! Вярваме, че навсякъде има честни магистрати и гражданите имаме своя дълг да защитим достойните. Загубим ли тази битка, позволим ли да мачкат пред очите ни хора, които рискуват кариерата и живота си в защита на справедливостта и Истината, то ние убиваме себе си и надеждите си за нормален живот.

За нас олицетворение на мафията е триумвиратът Борисов, Пеевски, Цацаров. Прокуратурата, ДАНС, МВР и НАП са превърнати в бухалки на мафията и мутренски бригади за репресии над непримиримите и неприемащите престъпната им власт. Гражданското общество на гражданският фронт и честните и независими магистрати вътре в съдебната система, останахме последните ядра на съпротива и заедно можем да спечелим битката срещу мафията и корупцията.

Вярваме, че нашият ГЛАС, гласът на гражданското общество ще бъде чут от всички. Защото този, който не бива чут вика още по-силно.

Дата: 11.12.2018г. Г.Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Продължаваме. Гражданската солидарност и Истината са най-силното ни оръжие. С това събитие се надяваме да дадем конкретни отговори на редица тежки и важни въпроси. Да посочим проблемите, но да посочим и решенията. И да покажем, че има будно гражданско общество, има свободни и независими медии и журналисти, има достойни и смели магистрати, юристи и адвокати! 

 Конференцията се финансира с дарения и лични средства от членовете на двете организации. Разчитаме и на нашите съмишленици и съратници, за да съберем нужната сума чрез дарения. Благодарим за подкрепата! Това е единственият начин да бъдем прозрачни и независими, а винаги в нашите действия сме се водили от тези принципи! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА