Поредната мерзост! Започнаха делата на ТРЕЙС срещу медии и граждани!

Днес ямболският районен съд даде ход на първото от поредица дела заведни от ТРЕЙС срещу медии и лица публикували материал на БОЕЦ и авторски коментари за отговорността на ТРЕЙС и дефектите на пътя край Своге ремонтиран от тях, където през август 2018г. в тежка катастрофа загинаха 20 души. 

През януари БОЕЦ съобщихме, че ТРЕЙС са предявили десетки искове срещу 12 медии и граждани. Общата сума на исковете и претенциите са за над 16 милиона лева. ТРЕЙС претендират, че заради материал на БОЕЦ и коментари и публикации на въпросните медии са претърпели щети, като акциите им са спаднали на борсата.

ТРЕЙСгейт: Вижте как (документи) строителите на пътя-убиец край Своге искат обезщетение за милиони от медиите за публикация на БОЕЦ!

Първото дело е срещу собственика на сайта „News of България“ – https://news-bulgaria.info , Николай Михайлов, за препечатан  от неговата медия  материал на БОЕЦ, в който се споменава ТРЕЙС и вината им за жертвите на катастрофата край Своге. Срещу Михайлов са заведени  две дела на обща стойност над 230 000 лева.

НЯМАМЕ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, че това е удар срещу медиите, БОЕЦ и свободата на словото и че този удар е поръчан от Борисов.

Няма съмнение и че ТРЕЙС е сред любимците на управляващите и лично на Борисов, че това в държавата на мафията не е случайно. Обръчите на ГЕРБ и ДПС, на Пеевски и Буда са окупирали цялата държава и източват целият държавен ресурс. Разследванията на Биволъ по мегаскандала ДжиПиГруп разкриват какви са схемите по които се случва това.  Както стана ясно след трагичната катастрофа край Своге, в рамките на десетина години по време на трите правителства на Борисов (самостоятелно или в консорциуми) фирмата ТРЕЙС е спечелила 108 обществени поръчки. Общата стойност на тези договори е почти 1 млрд. лева. Няма никаква логика и смисъл да връщат фокуса и вниманието върху себе си и ужасната катастрофа, след като всичко бе забравено и покрито. Единственото обяснение е , че са били активирани и договорката е – изпълнявате поръчката за удар срещу свободните медии и БОЕЦ, а в отплата ще замажем разследването и няма да носите отговорност за некачественият ремонт, катастрофата и смъртта на 20 българи.

Изборите наближават, Борисов е в паника, която личи от всяко негово действие и изказване и е решил да затвори устата на непримиримите. Да си осигури победата с мутренски приоми, както винаги. Залога е огромен и това е властта! Властта осигурява на Борисов и бандата му достъп до обществените ресурси и безнаказаност за извършените престъпления чрез контрола върху институциите, службите и прокуратурата. Загуби ли властта, Буда няма да оцелее и седмица. След предишните евриозбори си замина правителството на Орешарски, Борисов добре помни това, а той върви по неговият път.

Преди месец в студиото на Люба Кулезич, БОЕЦ изнесохме информация и документи, които показват и доказват, че лично Борисов е бил уведомен за дефектите на пътя и то точно за конкретното място на катастрофата половин година преди трагедията и не е предприел НИКАКВИ ефективни действия!

Борисов е ЗНАЕЛ за дефектите на пътя-убиец край Своге половин година преди това и не е предприел НИЩО! (документи)

А преди седмица БОЕЦ внесохме и сигнал до прокуратурата срещу Бойко Борисов за престъпно бездействие и неизпълнение на служебните задължения довели до смъртта на 20 българи! 

/на снимката – Бойко Борисов и Н. Михайлов, собственик на ТРЕЙС/

БОЕЦ разполагаме с над 100 документа, които разкриват ужасяващата картина на убийствено управленско бездействие и корупция. В поредица от материали публикувахме всички документи и  разобличихме  лъжите на ТРЕЙС и институциите за катастрофата край Своге станала на 25.08.2018г. при която загинаха 20 души. Вместо държавата да съди ТРЕЙС, както заявиха Нанков и Борисов, то ТРЕЙС съди медии и граждани, а Борисов ходи да  реже лентичките на обектите на ТРЕЙС! ВСИЧКИ СА ЗНАЕЛИ и са „тупали топката“ за да изтече гаранцията на пътя и да спестят на ТРЕЙС пари за ремонтите! „Като съм казал, че тези няма да ги закачам, значи няма да ги закачам“, помните ли?
Вероятно по лично разпореждане на Борисов са бавили ремонтите докато изтече гаранцията и след това са щели на направят нова обществена поръчка за ремонт на ремонта за още няколко десетки милиона и вероятно същата фирма би “ усвоила“ парите.
ПАРИЧНАТА ГАРАНЦИЯ депозирана от фирмата-изпълнител – ТРЕЙС е била освободена от държавата много ПРЕДИ да изтече техническата гаранция за пътя! НИКОЙ не е имал никакво реално намерение да изисква от ТРЕЙС да ремонтира пътя, нито дори да бъдат извършени ремонти за сметка на държавата и парите да бъдат приспаднати от депозираната гаранция (тя е била върната)!
СТОЯЛИ СА И СА ЧАКАЛИ ДА УМРАТ ХОРА!

БОРИСОВ Е ЗНАЕЛ половин година преди катастрофата за дефектите и проблемите на пътя край Своге и то точно за конкретният участък, където стана катастрофата! Това става ясно от документ изпратен от Община Своге до Бойко Борисов на 26.02.2018г. Прокуратурата вече повдигна обвинения на двама бивши шефове на АПИ и трима служители на ТРЕЙС за фалшифициране на документи и тежки дефекти и проблеми при ремонта на пътя Мездра-Своге-Нови Искър! И въпреки това ТРЕЙС и Борисов се опитват да  мачкат свободните медии и непримиримите граждани, за да ни заглушат и дадат знак на всички останали какво ги чака. Наглостта на Буда и мутрите от обръчите му е неизмерна. Това показва страх и с право се страхуват! 

Имаме само една възможност за реакция – яростна съпротива и защита с всички средства. Трябва да защитим медиите и да изринем дебелите. Снишаването не е решение, това е целта им. Да смачкат непримирмите. Този удар е и тест за всички нас, кой е готов да води битката срещу мафията до край и кой ще се поддаде на ударите на дебелите. Гражданска солидарност и подкрепа, това е най-силното ни оръжие.

Тези, който стоят безучастно и гледат как свинете смачкват поредната си мишена сами обричат себе си. Те са следващите жертви. Бездействието е съучастие. Безразличието не е решение, защото дори и да не се интересуваш, какво се случва, утре твоите деца и близки ще са поредните жертви на мафията. Жертви на корупцията, на пътищата им убийци, на магистралите убийци, на влаковете убийци, на язовирите убийци, на здравната система убиец. Дори и да се наведеш пред мафията, или да пропълзиш под софрата им, за да се храниш с трохите на дебелите, пак спасение няма. Слугите им са бушоните, които първи изгарят, за да оцелеят господарите. Свинете са готови да предадат и продадат всеки и всичко, за да спасят собствените си кожи.
Борисов е поръчал удара срещу медиите и БОЕЦ използвайки ТРЕЙС, като бухалка. Този страхливец се опитва за запази престъпната си власт, която се разпада разядена от корупция и е способен на всякакви мерзости.

АпартаменГейт извади на показ цялата уродливост на управляващата ни мафия! Има само едно решение – съпротива по всички възможни начини до отстраняването на мафията от властта.
Революция, бунт, въстание, гражданско неподчинение, както щете го наречете. На площадите и бой до дупка.  С ясни цели, план и стратегия какво правим след това и какви са стъпките и пътя , който трябва да извървим. БОЕЦ знаем точно какво искаме и как да го постигнем. И знаем, че не сме сами. Това е битката на гражданите за свобода, справедливост и възмездие. Битка срещу мафията, корупцията и злото, което ни убива.
А сега най-важната битка е да защитим медиите. Удара на Борисов и ТРЕЙС е удар срещу всеки един от нас, срещу свободата на словото, срещу морала, нормалността и човещината. Трябва да отвърнем на удара и да покажем, че гражданите имаме сили и можем да защитим и отстояваме Истината.

Продължаваме!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#АпартаментГейт
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА