Важен пробив! Съдът в Ямбол осъди ТРЕЙС и отхвърли иска им срещу медия, споделила публикация на БОЕЦ за катастрофата край Своге!

През януари БОЕЦ огласихме информация за заведени десетки дела СУМАРНО ЗА НАД 14 МИЛИОНА ЛЕВА  на ТРЕЙС срещу медии и лица, споделили публикация на БОЕЦ за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 българи, или публикували собствени коментари по темата. 

https://www.boec-bg.com/archives/1306

Още тогава заявихме:

„Измина половин година от трагичната катастрофа край Своге. 20 българи загубиха живота си. Трима министри подадоха оставки. Единият бе преназначен, като зам. министър, другият е депутат, а третият е назначен за шеф на банка. Добре са си. За жертвите и близките на загиналите вече никой не говори. А фирмата извършила ремонта на пътя-убиец и носеща отговорност се представя за жертва и се опитва да изкара пари от тази трагедията. Като алчността им се комбинира с изпълнение на поръчка за смачкване и удар срещу БОЕЦ и няколко медии, осмеляващи се да осветляват престъпленията на мафията и да се борят открито срещу това зло. Нас не могат и няма как да ни спрат, ще отвърнем на удара и ще продължим битките си още по-амбицирани. Първата задача на БОЕЦ е да защитим медиите. Този удар е и срещу свободата на словото и срещу всеки свободомислещ и непримирим гражданин. Обръщаме се към всички наши съратници и съмишленици с призив да разпространят този материал и да ни подкрепят в тази битка. През следващите дни БОЕЦ ще публикуваме подробности за този гнусен удар и ще информираме за действията си.

И още нещо. Искат да ни затворят устата и да смачкат и накажат тези, които ни подкрепят и отразяват. Да смачкат свободата на словото, свободните медии и всяка съпротива срещу диктатурата на мафията. Може да ни подкрепите и да отвърнем на този удар, като масово публикувате и разпространявате материалите на БОЕЦ. Това е единствената ни защита  – солидарност и подкрепа. И от това ги е страх дебелите. Че въпреки всички удари и репресии не могат да ни смачкат, а непримиримите, бойците и биволите ставаме все повече. И с право се страхуват.“

През март БОЕЦ разкрихме в студиото на Люба Кулезич документи доказващи, че лично премиера Бойко Борисов е бил уведомен за дефектите на пътя край Своге за точното място където стана трагедиятая и то половин година преди катастрофата и не е предприел нищо!

https://www.boec-bg.com/archives/1656

А през април внесохме сигнал до ВКП срещу премиера и други длъжностни лица за действия и бездействие довели до смъртта на 20 българи! Това бе началото на #УбийциГейт. Под натиск прокуратурата повдигна няколко обвинения след което всичко отново потъна в забрава. 

ВСИЧКИ СА ЗНАЕЛИ и са „тупали топката“ за да изтече гаранцията на пътя и да спестят на ТРЕЙС пари за ремонтите! „Като съм казал, че тези няма да ги закачам, значи няма да ги закачам“, помните ли?
Вероятно по лично разпореждане на Борисов са бавили ремонтите докато изтече гаранцията и след това са щели на направят нова обществена поръчка за ремонт на ремонта за още няколко десетки милиона и вероятно същата фирма би “ усвоила“ парите.
ПАРИЧНАТА ГАРАНЦИЯ депозирана от фирмата-изпълнител – ТРЕЙС е била освободена от държавата много ПРЕДИ да изтече техническата гаранция за пътя! НИКОЙ не е имал никакво реално намерение да изисква от ТРЕЙС да ремонтира пътя, нито дори да бъдат извършени ремонти за сметка на държавата и парите да бъдат приспаднати от депозираната гаранция (тя е била върната)!
СТОЯЛИ СА И СА ЧАКАЛИ ДА УМРАТ ХОРА!

НА снимката – Бойко Борисов, част от бандата му  и Николай Михайлов, собственик на ТРЕЙС при откриване на един от офисите на дружеството. Буда лично им реже лентичките, а по време на неговото управление, те печелят обществени поръчки за над ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА. За жертвите няма статистика.

Подлата атака на мафията срещу медиите, БОЕЦ и свободата на словото бе отразена от Биволъ, Евроком, Свободна Европа, Зовнюз, Либерта, Еврочикаго и други независими  медии, което предизивика общестена реакция.

Заседание по едно делата на ТРЕЙС срещу една от медиите бе насрочено за 25.06.2019г., като Георги Георгиев от БОЕЦ бе призован, в качеството на свидетел и автор на процесната статия! Бойците Георги Георгиев и Венелин Иванов се явиха на делото в защита на медиите и на 04.07.2019. ямболският  районен съд обяви своето Решение, с което ОТХВЪРЛЯ ИЗЦЯЛО ИСКА на ТРЕЙС, като неоснователен и ги осъжда да заплатят 3500 лева разноски по делото! Съда се оснвова на свидетелските показания на БОЕЦ и  наложена съдебна практика! Това е много важен пробив! Доказахме, че гражданската солидарност е силно оръжие и че има независими магистрати в българският съд! Показахме, че гражданите сме по силни от мафията! Чест и почитания за собственика на „Нюз България инфо“, който има куража да се изправи срещу мафията и с подкрепата на БОЕЦ да спечели тази битка! 

Съденото решение може да бъде прочетено тук: http://legalacts.justice.bg/Search/GetActContentByActId?actId=OIZHLJmgofw%3D&fbclid=IwAR07W_bXpMtdNz9I71bV2haMaVgwtrJMjnDyvyUnFUe5Fl_Wnu7tfZd-Isk

Отговора на мафията не закъсня. Днес на Георги Георгиев от БОЕЦ бяха повдигнати обвинения от прокуратурата, а на Сдружението назначена втора ревизия по разпореждане на ВКП! Преди дни БОЕЦ обяхме и номинацията на следовател Бойко Атансов за гражданска кандидатура за Главен прокурор, което призвика кочинотресение. В понеделник , 15.07.2019г. БОЕЦ . заеедно с други неправителствени организации ще внесем официално кандидатурата на Следовател Атанасов до институциите. Готови сме за  следващите удари на мафията срещу нас, а вие очаквайте следващите акции и действия на БОЕЦ. Прочетете повече тук; https://www.boec-bg.com/archives/2232

НЕ МОГАТ ДА НИ СПРАТ, дните на мафията са преброени, властта им се крепи само на бездействието на българското общество. Нуждата от действия и съпротива срещу престъпната власт на мафията се осъзнава все по ясно от българите и неоримиримите ставаме все повече. Цената, която плащаме за всеки ден управление на мафията е жестока и тя нес е измерва само в милиарди, а и в човешки животи. 

ПРОДЪЛЖАВАМЕ! Скоро ще сме на площадите и когато излезем ни последвайте.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки