БОЕЦ с писмо до телевизия БТВ! Като можете, разследвайте!

БОЕЦ изпратихме официално писмо до телевизия БТВ с предложение да им предоставим наготово всички материали, документи, видеоматериали и контакти с източници и медици, за да извършите журналистическо разследване по най-важната за обществото и страната тема през последните месеци – КоронавирусГейт, като даваме и съгласието си да не се позовават на нас и да не споменават нашето име, като автори на разследвеането. Няма да им е трудно. 
БОЕЦ изразяваме своята солидарност с екипа на сайта за разследващата журналистика Биволъ и с техните усилия да защитят своят труд и да отстояват моралните и професионални норми на разследващата журналистика. Повод за тези действия е серията от предавания в телевизия БТВ и Теодора Трифонова, които се базират на разледванията на Биволъ за #КъщиЗаТъщиГейт , но се представят, като авторски от телевизията. 
Публикуваме текста на писмото:
ДО: ТЕЛЕВИЗИЯ БТВ – ТЕОДОРА ТРИФОНОВА
 
ПИСМО – ПРЕДЛОЖЕНИЕ
 
От ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,
ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399, e-mail : gdboec@abv.bg
 
Обръщаме се към екипа на телевизия БТВ и конкретно към Теодора Трифонова, носител на награда за разследваща журналистика от фондация „Радостина Константинова“.
Предлагаме ви, да ви предоставим наготово всички материали, документи, видеоматериали и контакти с източници и медици, за да извършите журналистическо разследване по най-важната за обществото и страната тема през последните месеци – КоронвирусГейт. Става дума за разкритията на БОЕЦ, че пробите и тестовете за COVID19 взети на видинските медици на 02.04. след първият случай на доказано заразен с коронавирус пациент приет в болницата са били отказани от НРЛ и унищожени. БОЕЦ дадохме гласност на случая и принудихме властите да реагират, но загубените дни и неадкватните реакции и действия на НОЩ, правителството и РЗИ доведоха до най-тежкият взрив на заразата в България, до десетки заразени медици, стотици заразени граждани и множество смъртни случаи. БОЕЦ разкрихме и че отказа да бъдат изследвани пробите на медиците ни е в резултат на инструкция на НОЩ и правителството да НЕ бъдат тествани контактни лица (в случая и медици), а само хора с проявени симптоми. Нашите разкрития и видеоматериали бяха отразени от сайта Биволъ, телевизия Евроком, вестник СЕГА, сайтовете Фрогнюз, Еврочикаго, ЗовНюз и др, но по темата до момента телевизия БТВ не е излъчила нито кадър, въпреки нейната обществена значимост.
БОЕЦ знаем какво е да се поемат рискове, какво е да се разкриват далаверите на управляващата ни мафия, какво е да се срещаме с контактни и възможно заразени с риск да заразим и себе си и близките си в името на правото на гражданите да узнаят Истината, как се плащата цената за тези действия след това, когато мафията стовари всичките си институции-бухалки върху теб и се солидаризираме с усилията на журналистите от сайта Биволъ да защитят своят труд и да отстояват моралните и професионални норми на разследващата журналистика.
Затова предлагаме на Теодора Трифонова и БТВ, като разследващ журналист отличен с награда да продължи и излъчи нашето разследване, като има съгласието ни да не споменава нашето име, като автори на разследването. На Георги Георгиев от БОЕЦ вече бяха повдигнати обвинения от прокуратурата заради тези разкрития, така че ние „обрахме калая“ и за вас опасност и риск няма да има. Огласете лъжите на генерал Мутафчийски, на професор Кантарджиев, на премиера Бойко Борисов и тяхната отговорност за смъртта на заразените видинчани. Разкрийте и покажете, че тези, които се правеха на наши спасители са всъщност престъпници и лъжци, а лъжите им ги превърнаха в убийци. Използвайте ресурса на медията и националната трибуна, която имате и покажете на българското общество истината по темата с най-висок обществен интерес. Това не е провокация, а тест за професионализъм и журналиситческа смелост и доблест. Лесно се взимат награди, трудно се правят разследвания.
БОЕЦ очакваме вашият отговор и сме готови да изпълним заявеното от наша страна.
 
29.05.2020г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“
Да видим. Според нас не става въпрос за ревност от страна на биволите, нито за заяждане от наша страна, нито дори за това, че едни с ограничени сили и средства разследват, рискуват, понасят ударите и плащат цената, а други с огромни ресурси прибират наградите, а става дума за морал и принципи без които нашето общество потъва в мрака на мутро-мафиотското блато, в което ни давят нашите управници! В това блато няма закони, няма морал, няма зачитане на принципи, правила и труда на другите. БОЕЦ не приемаме това.  Вярваме, че медиите имайки огромна власт носят и своята отговорност за начина по който действат и посланията, които отправят. Ако една медия иска да се нарича национална, независма и обективна, то тя трябва да спазва всички морални и професионални принципи, иначе по какво се различава от свинските гнусомети обслужващи управляващата ни мафия? 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА