БОЕЦ поиска задържането на Доган и областният управител на Бургас!

Днес, 23.07.2020, БОЕЦ внесе сигнал до ВКП (вх. № PRB202006552988I) срещу Ахмед Доган и Вълчо Чолаков – областен управител на област Бургас за извършени престъпления от общ характер във връзка с незаконното строителство в морският сарай на Доган в парк „Росенец“.

Ще замълчи ли властта за бизнеса на Ахмед Доган? | Клуб 'Z'

Сигнала ни се основава на разследвания и публикации на сайта Биволъ, в които са посочени конкретни факти, документи и длъжностни лица допуснали и извършили редица престъпления. След акцията на хиляди граждани на морският бряг край Росенец до сарая на Доган, инициирана от Христо Иванов и Иво Мирчев от ДБ, ВАП обяви, че е образувала проверка, която е установила редица нарушения.

Прилагаме линк към публикацията на Биволъ:

Доган си построи тайно 230 м частен вълнолом в морето край Сарая

 

БОЕЦ считаме, че освен административни нарушения са извършени и редица престъпления, посочени в сигнала, както следва:

  1. От Ахмед Демир Доган – извършено престъпление по Чл. 323а. от Наказателния кодекс – Който построи сграда върху обработваема земя, земеделска земя или пасище, без да има право на това, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от хиляда до три хиляди лева.
  2. От областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков – извършено престъпление по чл. 219 от НК – Който въпреки задълженията си не е упражнил достатъчен контрол върху работата на лица, на които е възложено управлението, разпореждането или отчитането на обществено имущество, и от това са последвали значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева. А също и чл. 221а от НК: Който нареди или в нарушение на своите задължения допусне да се вземе и използва за строителство и за други неземеделски нужди неотчуждена или непредадена по установения ред земеделска земя или пасища, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева.

В сигнала се посочва още:

На основание посочените факти и обстоятелства, БОЕЦ изискваме образуването на незабавно наказателно досъдебно производство срещу Ахмед Демир Доган и Вълчо Чолаков, в хода на което да бъдат извършени всички необходими процесуални действия за установяване на обективната истина за тяхната отговорност за извършените престъпления, както и за извършени от тях други престъпления от общ характер.

БОЕЦ изискваме и незабавното налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Ахмед Демир Доган и Вълчо Чолаков с цел предотвратяване извършването на други престъпления и недопускане да бъдат унищожени доказателства и повлияно на свидетели.

Изискваме да бъдем уведомени за предприетите от прокуратурата действия и резултатите от тях.

Днес бяха обявени и няколко промени в правителството. БОЕЦ наричаме това „рокада на бушоните“. Имитация на някакви действия и пълна неспособност на мафията да се справи със ситуацията. 

Единственото действие, което приемаме е незабавната оставка на цялото правителство,  незабавни извънредни избори и оставка на Гешев и Кошлуков. И няма да спрем с протестите докато не постигнем тези начални цели. 

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата тройна цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев и Кошлуков. И продължаваме! 

БОЕЦ пред Догансарай, като част от изключитело важната победа на гражданите, които стъпиха на плажа край Росенец вклювайки се в акцията инициирана от Иво Мирчев.

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки