Посолствата и ЕК са информирани за целите на протестите и исканията на гражданите за оставки на правителството и главният прокурор!

Група граждански сдружения – „БОЕЦ“, „Зелен Младост“, ‘Граждански Мегдан“,  и представители на природозащитни организации внесохме докумнет озаглавен ГЛАС до посолствата на държавите-членки на ЕС , както и до представителството на ЕК в София. Информираме европейските правителства и институциите в Брюксел за целите и исканията на гражданите, които от 17 дни са на площадите в неспирни протести, както и изразяваме своите очаквания гражданското общество на България да получи подкрепа за правото си на протест и борба срещу мафията и корупция. Посочваме, като обединителна и първа цел – оставка на корумпираното, мафиотско правителство на Борисов и оставка на Иван Гешев – главен проркурор назначен от Пеевски и Борисов, за да обслужва интересите на мафията. 

Публикуваме текста на докумнета. Формата на гражданско обединение, който създаваме е отворен и всяка организация, която желае и споделя текста и посланията в него може да се присъедини!

До: Посолствата на държавите-членки на ЕС, държавите-членки на ЕАСТ, посолството на САЩ, Канада, Австралия, конфедерация Швейцария, представителството на ЕК в София и Европейският Парламент

Г Л А С

От група граждански  сдружения – БОЕЦ (ЕИК 176949776, адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. +359 899 591 399 email :  gdboec@abv.bg)

, Зелен Младост, Граждански мегдан и коалиция от природозащитни организации

Ваши Превъзходителства,

 

Като участници в протестите, които продължават вече 18  дни, искаме да ви информираме, че освен протести срещу:

 • задкулисното управление („управлението на Сараите и мафията“) на една тежко корумпирана клика, която краде както национални, така и европейски публични ресурси, унищожава и заграбва бизнеси, мачка малките и средни предприемачи, не допуска честно разпределение на европейските средства, затруднявайки достъпа до финансиране от фирми и общини, които не желаят да участват в корупционни схеми;
 • потъпкването на върховенството на правото, унищожаване разделението на властите и опитите на главния прокурор Гешев да изземе функции на изпълнителната власт и съда;
 • задушаването на свободата на словото и правото на изразяване на мнения от опозицията и гражданите, репресии срещу журналисти и политически опоненти чрез използването на  МВР, прокуратурата и други държавни институции;
 • унищожаването на българската природа и на уникални за цяла Европа природни места от Натура 2000, включително и чрез използването за това на средства от програмите на ЕС;
 • постепенното и подмолно навлизане на Путинова Русия в България чрез енергетиката, туризма, образованието и др.
 • липсата на справедливост и мракобесието на прокуратурата превърната в обслужващ орган на управляващата ни мафия

ние протестираме и в защита на европейския път на България, срещу опитите на премиера Борисов да се маскира на проевропейски лидер, едновременно с това подменяйки и загърбвайки европейските правила и ценности в страната ни.

Убедени сме, че Вие и правителствата, които представлявате, следите внимателно обстановката в София и сте наясно с опитите за подмяна на демократичните правила с практики от комунистическата диктатура, превръщайки България в една завладяна от мафията държава.

Протестиращите днес граждани и граждански организации сме обединени зад една обща начална цел – незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов и незабавна оставка на главния прокурор Иван Гешев, като първа стъпка по пътя ни за отстраняването на мафията от властта и превръщането на България в истински демократична, свободна и европейска държава!

 

Изразяваме своята надежда, че правителствата на страните от ЕС и другите демократични държави няма да допуснат Съюзът да подкрепя подобна подмяна на желанието на българските граждани да живеят и работят свободно в Обединена Европа. По-конкретно, смятаме, че правителствата на страните-членки могат да помогнат в момента на България като:

 • изразяват пред българските си колеги своите позиции за случващото се тук на всички формати на срещите на Европейския съвет;
 • настояват пред Европейската комисия за незабавно прекратяване на плащанията по оперативните програми за България до възстановяване върховенството на правото и свободата на словото в страната;
 • гласуват за такива правила за европейския бюджет 2021-2027 г., които безкомпромисно обвързват използването на средствата от бюджета на ЕС с върховенството на правото и спирането на корупцията и разхищаването на европейски средства;
 • да поискат от Съвета на ЕС да определи дали съществува реален риск България да извърши нарушение на основополагащите ценности на ЕС, съгласно процедурата на  член 7 от Договора за Европейския съюз (въведен с Договора от Амстердам през 1997 г.)
 • всякакви други действия, които да изразят отношението на нашите европейски партньори към нарушаването правата на човека, демократичните практики и свободата на гражданите от страна на българските власти.

 

Искрено се надяваме, че ще заявите своята подкрепа за правото на гражданите да протестират и отстояват своите справедливи искания.

Възстановяването на европейското единство не завърши през 2004-2007 г. с приемането на 12-те, то е дълъг процес на общи усилия за защита на общите ценности. Вярваме, че европейската солидарност не се изразява само в пари и програми, но и в политическа подкрепа за демокрацията, върховенството на правото и запазването на човешките права.

27.07.2020г. София

Следват имената и подписите на вносителите – Георги Георгиев, Русислава Захариева и Петко Ковачев.

 

Единственият резултат, който приемаме е незабавната оставка на цялото правителство,  незабавни извънредни избори и оставка на Гешев и Кошлуков. И няма да спрем с протестите докато не постигнем тези начални цели. 

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата тройна цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев и Кошлуков. И продължаваме! 

БОЕЦ пред Догансарай, като част от изключитело важната победа на гражданите, които стъпиха на плажа край Росенец вклювайки се в акцията инициирана от Иво Мирчев.

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки