ВАЖНА ПОБЕДА! Гражданите сме по-силни от мафията!

ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА ЗА ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ОТ БОЕЦ!

СЪОБЩЕНИЕ ДО ВСИЧКИ СВОБОДНИ ГРАЖДАНИ – ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПО-СИЛНИ ОТ МАФИЯТА!

Камен Добрев и Георги Георгиев от БОЕЦ

С присъда от 29.07.2020г. по дело 458/2020  Районен съд Видин , призна лидера на ГД „БОЕЦ“ Георги Георгиев за НЕВИНЕН по повдигнатото му от Районна прокуратура Видин обвинение в извършване на престъпление от чл.326, ал.1 от НК за това, че чрез фейсбук страницата на сдружението е предал заблуждаващи знаци за тревога чрез подвеждаща информация, че на контактни с доказано заразен с коронавирус, включително медицинските лица в болницното заведение „Света Петка“ МБАЛ в гр. Видин се отказват изследвания за коронавирус.

Защитник на Георги Георгиев по това дело бе адвокат Камен Добрев от САК, който е и член на БОЕЦ! 

По този член от НК има образувани няколко дела срещу различни хора позволили си да изразят свободно своето менение и позиция. С тази съдебна победа проправяме път за спечелването и на всички останали дела и неутрализиране на прокуратурата, като бухалка на мафията! На 12.08.2020г. е поредното заседание по друго дело на прокуратурата срещу Георги Георгиев и БОЕЦ. Бой до дупка на всички фронтове!

            ИСТОРИЯ НА СЛУЧАЯ

Първите сигнали, че се  отказва тестване на видинските медици датират от началото на месец април 2020г.. Още на 3 април Марияна Върбовска – медицинска сестра в МБАЛ „Света Петка“гр. Видин, информира чрез своя профил във Фейсбук, че е била в контакт с болен от COVID-19, но не е изследвана. В следващите дни и седмици тези нейни твърдения се потвърдават, в това число и след признания от други медицински сестри от болницата – Дияна Богомилова, също служител в МБАЛ „Света Петка“ в град Видин, която също публикува във Фейсбук.

На 02.04.2020г. на брифинг на областния управител на Видин Момчил Станков и на директора на РЗИ Видин д-р Венцислав Владински, последният признава, че от Щаба им е спусната заповед да не се изследват контактни с доказано болни от коронавирус, в това число и медицински лица. Брифингът е отразен в БНР и от информационна агенция „Видин вест“ и е достъпно на линк в youtube канала на Видин вест със заглавие: Момчил Станков: „Видин падна в ръцете на коронавируса“ В своето изказване на д-р Владински КАЗА ДОСЛОВНО: „В такъв случай, както е този случай, нареждането от националния щам е на контактните да не се вземат проби. Просто те остават 14 дена под наблюдение на личния лекар. …В момента я приемаме контактен само съпругата му и на нея ще вземем проба , въпреки че на нея не разрешават, искат да се вземат проби на лица само със симптоматика, такова е нареждането от София.“ 

След проведени на 03.04.2020г. лични срещи с прокуриста на  МБАЛ „Света Петка“ – д-р Найденова и с директора на РЗИ Видин – д-р Владислав Владински, Георги Георгиев от БОЕЦ в действителност установява от разговорите с тях, че има указания медици и контактни с болни да не се изследват и че на видинските медици от МБАЛ са им взети на 02.04.2020г. проби за изследване, които са изпратени в референтната лаборатория в град София, но не са изследвани там без каквито и да е обяснения.

Така, от три независими източника – от двете медицински сестри Марияна Върбовска и Дияна Богомилова и най-вече от признанията на директора на РЗИ Видин д-р Венцислав Владински се установява, че контактните с болни от коронавирус не се изследват, не се изследват и медиците от местната МБАЛ „Света Петка“, ако нямат симптоматика.

За да защити обществения интерес, живота и здравето на видинчани, от БОЕЦ сезираме МВР и Окръжна прокуратура Видин (сигнал от 03.04.2020) за твърденията на самия д-р Венцислав Владински, както и за факта, че на медиците от МБАЛ „Света Петка“ Видин са взети проби в началото на м. април 2020г., същите са изпратени на РЗИ-Видин, а оттам – в референтната лаборатория в София, но не са изследвани. Беше дадена гласност на тези проблеми чрез интернет страницата на сдружението, както и чрез разпращане на съобщения до водещи медии у нас, които също го отразиха. На брифинг, проведен от НОЩ, от Димитър Стоянов от Биволъ, а впоследствие и от репортера на Телевизия 7/8 Балабанов отправиха питания именно във връзка със зачестяващите случаи на заболели в област Станислав Видин и установените от БОЕЦ разкрития.

Освен това, от БОЕЦ показахме шокиращи кадри за битовите условия на инфекциозното отделение във Видин, което не работи от повече от 10 години, където се хоспитализираха болни от covid19, като отправихме лична покана до НОЩ и ген. Венцислав Мутафчийски да посети болничното заведение и отделението, за да прецени дали то би могло да се ползва за такова.

На 20.04.2020г. на интернет страницата във Facebook на БОЕЦ бе публикувано видео обръщение с текст под него, в което Георги Георгиев взема интервю от Петър Миланов, чийто 88 годишен баща е бил приет с инсулт във видинската МБАЛ „Света Петка“. От записа и от казаното от самия Петър Миланов става ясно, че на 17 април той и семейството му разбират, че възрастният му баща е бил заразен с коронавирус и е преместен в интензивно отделение. Въпреки, че Миланов и сестра му са били в контакт с болния от covid 19 свой баща, синът твърди във видеото, че здравните власти отказват да ги тестват, защото нямат симптоми. Правят им се изследвания едва във вторник, на 28 април, а през това време те се самоизолират доброволно. В този запис Георги Георгиев повтаря като обобщение вече установеното – че от разкритията на БОЕЦ се установява, че на контактни без симптоматика, в това число и медици, изследвания не се правят.

Междувременно, заради грубите грешки на НОЩ и лишените от логика техни указания, епидемичната обстановка във Видин се влошава драстично. Като последица от всичко това и след като едва на 20 април започва масово тестване на местните лекари и медицински работници, към 18.04.2020г. във видинската болница заразените са 11 медицински лица, а към 21.04.2020г. те са вече 17. Затворено е неврологичното отделение в болницата. От началото на месец април до 28 април официално потвърдените от Националния оперативен щаб случаи на COVID-19 във Видин са се увеличили от 2 на 82. Към 20.04.2020г. Видин е втори в страната по заболели медицински лица. От коронавирус умира и д-р Борислав Иванов – служител в МБАЛ „Света Петка“.

ДЕЛОТО СРЕЩУ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ

На 27.04.2020г., на интернет страницата на Прокуратурата на Р. България е публикувано прессъобщение, че срещу лице с инициали Г.Г. от Видин е образувано бързо производство за разпространение на невярна информация и всяване на паника сред обществото – престъпление по чл.326, ал.1 от НК.  Незабавно, още преди да бъда потърсен от органите на досъдебното производство, Георги Георгиев организира своята защита, като той и неговият защитник адвокат Камен Добрев поискаха събирането на доказателства, които искания изцяло бяха отхвърлени. На Георгиев бе наложена мярка за неотклонение – гаранция, която не внесе. Делото бе по директна поръчка на Гешев, класически случай при който на вносителите на сигнали биват повдигани обвинения, а истинските престъпници остават недосегаеми. Така разобличихме позорната рола на Гешев за пореден път!   Делото бе внесено в съда, където след две открити съдебни заседания, бе даден ход по същество. С присъда от 29.07.2020г. подело 458/2020  Районен съд Видин , призна лидерана ГД „БОЕЦ“ ГеоргиГеоргиев за НЕВИНЕН по така повдигнатото му обвинение.

            Оправдателната присъда по делото е първият звучен шамар срещу Гешев и неговата прокуратура по зачестилите случаи на повдигнати в последните месеци обвинения по чл.326, ал.1 от НК. Текст, който не позволява да се търси отговорност за изявления и изказване на мнение по важни и публични въпроси. От 1968г., когато влиза в сила Наказателният кодекс, не е повдигано обвинение по посоченатаразпоредба заради публично изразяване на мнение и изказване на позиция по обществено значими теми. Текстът се отнася за деяния, свързани с невярно подадени сигнали за поставени взривни устройства или въвеждане в заблуждение на правоохранителните органи за осъществени посегателства срещу заявителя. И това е ясно при преглед на съдебната практика през годините. С нахлуването на Иван Гешев на най-високия пост в обвинението обаче нещата претърпяха развитие и този текст вече се използва за цензуриране и сплашване на свободните граждани.Категорично настоящото обвинение имаше същата цел – опит за цензуриране на Георги Георгиев, за сплашване заради неговата позиция и непримиримост да отстоява справедливи каузи, зарази дейността на БОЕЦ да разобличава корупцията в администрацията и в съдебната система, позорният начин на избор на новия главен прокурор Иван Гешев.

 

Нямаме никакви съмнения, че указанията във Видин идват пряко от главния прокурор Иван Стоименов Гешев. С Георги Георгиевпо това дело се занимаваха – лично административният ръководител на Районна прокуратура Видин – прокурор Илияна Целова иглавният разследващ полицай на Областната дирекция на МВР във Видин – Светослав Димитров. Отделно и наред с това, с него се занимава и административният ръководител на Окръжна прокуратура Видин – прокурор Ваня Ненкова, която взе на специален отчет неговото дело (подсъдно на районна прокуратура) по повдигнатото му обвинение за хулиганство срещу тримата от Канал 3. Ваня Ненкова, която му наложи, в разрез със закона и без да има каквито и да е причини за това, забрана да напуска пределите на страната дни преди заминаването за трансплантация във Франция. Това е топ елитът на Видин в борбата срещу престъпността и очевидно Георги Георгиев и БОЕЦ са им най-големият им проблем.

С ОПРАВДАТЕЛНАТА ПРИСЪДА ПОКАЗАХМЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, ЧЕ ЗАЕДНО, БОЙЦИТЕ И ГРАЖДАНИТЕ СМЕ ПО-СИЛНИ ОТ МАФИЯТА. БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА!

Принудихме Буда и бандата му да вземат макар и закъсняли мерки за защита на гражданите и медиците и помогнахме да бъдат спасени човешки животи!  Въпреки лъжите на управляващите и репресиите на прокуратурата и МВР спрямо нас разкрихме истината и спечелихме тази битка! Продължаваме!

Орлов мост остава блокиран след неуспешни преговори за пускане на ...

Пореден ден гражданите, БОЕЦ, Зелен Младост и групата „Граждански мегдан“  държим блокадата на Орлов мост! Призоваваме всички да ни подкрепят и заедно да изборим тази битка! 

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата вече четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. И продължаваме! 

БОЕЦ пред Догансарай, като част от изключитело важната победа на гражданите, които стъпиха на плажа край Росенец вклювайки се в акцията инициирана от Иво Мирчев.

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА