Приключи делото за заличаването на следовател Бойко Атанасов!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес, 05.11.2021г. от 10.30ч. се проведе заседание в АССГ по жалбата на Камен Добрев – представляващ Инициативния комитет за издигането на следовател Бойко Атанасов като независим кандидат за депутат подкрепен от БОЕЦ. До жалбата се стигна, след като ГРАО обяви 550 от подадените от нас общо 1411 подписа за неотговарящи на изискванията. Последва автоматично заличаване на регистрацията на следовател Атанасов от 24-ти РИК, която обжалвахме пред ЦИК.

Следовател Бойко Атанасов и адвокат Камен Добрев преди съдебнато заседание. 05.11.2021г.

Същият ден БОЕЦ внесохме и сигнал до ЦИК за заличаване на участието на Пеевски в изборите, като се позовахме на информация на сайта Bird.bg за негово евентуално чуждо гражданство, както и на санкциите по закона „Магнитски” и поискахме проверка. ЦИК се произнесе, като потвърди заличаването на Бойко Атанасов, а в същото време потвърди участието на Пеевски в изборите и прие сигнала ни само за „сведение” без да го разгледа по същество и без да извърши нужните проверки.

Продължихме битката, като адвокат Добрев внесе жалба в АССГ срещу потвърдителното решение на ЦИК и поискахме изслушването на статистическа експертиза, която да установи в какво се изразява некоректността на записите в списъка, за да разберем и мотивите, поради които ГРАО отхвърля 550 подписа на граждани, подкрепили кандидатурата на Бойко Атанасов. В протокола на ГРАО са посочени само брой и констатация, като например – „167 некоректни ЕГН”, но в какво се изразява точно тази некоректност не е ясно. 360 подписа са заличени и защото ГРAО установява, че тези граждани са с постоянен адрес извън 24-ти МИР. Отново не е ясно колко е актуална и как се обновява базата с данни на ГРАО и дали своевременно е отразена промяната на постоянен адрес на всеки гражданин. Заличени са и подписи на граждани, за които ГРАО установява, че са включени и в други списъци. Такъв е случаят и с Анна Бекчиева, която е член на БОЕЦ и на Инициативния комитет по издигането на Бойко Атанасов. Тя категорично не се е подписвала в друга подписка и става дума за кражба на лични данни от страна на съответната партия, която я е вписала в своята подписка. При справка на страницата на ЦИК се оказа, че нито един член на ИК не се е подписал в собствения ни списък в подкрепа на Бойко Атанасов. За извършване на експертизата преди делото бе определен депозит от 800лв. които БОЕЦ събрахме и платихме чрез дарителска кампания обявена на страницата на Сдружението. Благодарим на всички наши съмишленици и приятели, които ни подкрепиха и дариха средства!

По време на съдебното заседание обаче отново не стана ясно, защо конкретните подписи и ЕГН-та обявени за некоректни са заличени и дали е възможно да се установи грешката, съдържаща се в записа без да се заличава подписа. Останаха и много други въпроси без отговори, очакваме решението на съда.

На съдебното заседание присъстваха, като наблюдатели и представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Тема на друг материал ще бъде законовите ограничения и дискриминацията вкарана в изборното законодателство спрямо независимите кандидати. Всички партии говорят за мажоритарен вот, но в същото време в закона е заложена практическа невъзможност за истински мажоритарен избор. И това е направено нарочно от партийното статукво. Поради тази причина няма нито един избран независим кандидат в българският парламент през последните 30 години. Очакваме съдебното решение. БОЕЦ винаги си водим битките до край, както и в този случай и нашата сила е в нашето постоянство, принципност и упоритост.

Направихме почти невъзможното събирайки над 1400 подписа и регистрирайки кандидатурата на следовател Бойко Атанасов. И очаквано „системата” на мафията градена от десетилетия отхвърли антисистемния кандидат. Така пряко доказват, че сме на прав път и ни амбицират още повече.

 Благодарим на хилядите граждани, които ни подкрепиха и в тази инициатива. Битката продължава!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА