Гражданите срещу Сараите! Да съборим незаконните сараи на Доган – инициатива на БОЕЦ, събираме доброволци.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

00908-2021-0002 Това число е номерът на обществената поръчка за премахване на незаконен строеж – триетажна масивна сграда, находяща се в северната част на ПИ с идентификатор 07079.831.167 по КК на гр. Бургас, м. „Отманли“, лесопарк „Росенец“, няколко от незаконните постройки на Доган.

БОЕЦ на Росенец

Срокът за кандидатстване по обществената поръчка бе удължен до 08.11.2021г., след като в първоначалния срок 01.11.2021г., не се яви НИТО един кандидат. И как би могло да бъде иначе, когато тръжната документация традиционно е подготвена за тези, които от години с един куп хвърчащи листа и нулев реален потенциал, уж „печелят“ с най-добри срокове, точки, проекти, история. За да възложат след това всичко на реалните изпълнители – няколко души с чукове, една фадрома и два камиона. И да не им платят. И да ги пратят на жълтите павета. И да изпратят парите към Дубай. За изпълнителя са предвидени десетки условия – за определен бюрократичен код, специалисти по разрушаване, графици, проекти, водоноски … Неща които няма и да видим освен виртуално. Които никой няма да проверява впоследствие. Каква ирония е, че единственият който може да разруши постройките на Доган е самият Доган (чувате ли го как се хихика зад храстите?). Като вземе 58000 от нашите пари, за постройки които не били негови. Само ако поиска самият той.

Видно от приложената ръчна схема, осем от сградите на територията на „Доган сарай“ на морския бряг край Росенец са построенни незаконно на общинска и държавна земя. Всички останали постройки също са незаконни, построени без нужната строителна докумнетация, или в нарушения на планове и разрешителни. Както и самите разрешителни и документите за изграждането на „сарая“ са издадени незаконосъобразно! Цялата държавна и общинска власт е съучаствала в това престъпление погазвайки законите и обслужвайки интересите и желанията на Доган. 

На 23.07.2020, БОЕЦ внесе сигнал до ВКП (вх. № PRB202006552988I) срещу Ахмед Доган и Вълчо Чолаков – областен управител на област Бургас, за извършени престъпления от общ характер във връзка с незаконното строителство в морският сарай на Доган в парк „Росенец“.
Сигналът ни се основава на разследвания и публикации на сайта „Биволь“, в които са посочени конкретни факти, документи и длъжностни лица, допуснали и извършили редица престъпления.
След акцията на хиляди граждани и бойци на морския бряг край сарая на Доган, инициирана от Христо Иванов и Иво Мирчев от Демократична България, ВАП обяви, че е образувала проверка, която е установила редица нарушения.
Прокуратурата и Гешев, след половин година „проверка“ по сигнала на БОЕЦ, се подиграха с гражданите и закона – отказаха да образуват досъдебно производство срещу Доган и Чолаков! А един от аргументите за отказа на каскетите е, че „установеното незаконно построено не причинява щети за държавата“!
Самият ФАКТ, че е построено незаконно е щета за държавата, защото руши държавността и доверието в институциите!

ДОГАН САРАЙ – Росенец

До там го докарахме с нашето свикване с ежедневните безобразия. Като добавим страха в няколкото оцелели реални строители, е ясно защо банските на почетния председател още дълго ще се веят по плажа, по-високо от знамето на България. БОЕЦ ще бъдем и в тази битка. Като гражданско сдружение нямаме право на стопанска дейност, но завяваме желанието си за участие като подизпълнители с жива сила, 100 доброволци с чукове, охрана, експертен професионален строителен съпорт. Да разрушим злото чак до основите.

Сега имаме възможност да прекъснем схемата на мафията. Да покажем гражданската нетърпимост и съпротива срещу модела на „сараите“ и са съборим реално част от тези паметници на корупцията и превзетата държава!

БОЕЦ се обръщаме към независимите строителни фирми (ако има такива), които са подали свои оферти за събарянето на незаконните постройки в завладяния от Доган имот да се свържат с нас, за да се включим безплатно в събарянето. Това е макар и малък акт на справедливост в голямата битка срещу мафията. Обръщаме се и към непримиримите граждани, които искат да станат част от този акт да се свържат с нас и да се запишат, като доброволци  заедно с членовете на БОЕЦ. 

Битката продължава.

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА