БОЕЦ иска от партиите имената на кандидатите им за премиер и министри!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Писмо до политическите партии, които ще се борят за парламентарния вот на 14 ноември изпратихме днес от БОЕЦ.

В писмото едновременно зададохме на политическите формации няколко въпроса с огромно значение и изложихме приоритетните цели на БОЕЦ за следващите 4 години.

Считаме, че тези въпроси са важен тест за партиите и коалициите и че отговорите им ще помогнат на гражданите в избора на кого да гласуват доверие.

Зададохме пет въпроса – кои са техните първи три най-важни приоритета; кои са първите три законодателни инициативи, които ще предприемат, ако влязaт в парламента; кои са партиите и коалициите, с които биха участвали заедно в общо управление; какъв е техният състав за Министерски съвет и биха ли подкрепили свикването на Велико народно събрание с цел промяна на Конституцията за реализиране на пълноценна и реална съдебна реформа.

Изложихме и нашите пет приоритетни цели пред 47-мото Народно събрание – незабавно инициатива за отстраняване от постовете им на главния прокурор Иван Гешев, членовете на ВСС, Сотир Цацаров, Емил Кошлуков и членовете на СЕМ; приемане на Закон за лустрацията; приемане и въвеждане на електронно-дистанционно гласуване, първоначално дори и само по пощата; приемане на законодателни промени в посока на създаване и утвърждаване на реални механизми за граждански контрол върху дейността на институциите, разходването на обществени средства, назначенията в държавна администрация и фирмите с държавно участие и тн.; разследване на договорите и изпълнението на проекта „Турски поток”, както и на всички големи енергийни проекти в контекста на засилената енергийна зависимост от Русия и липсата на реална диверсификация на енергийните източници.

Очакваме отговорите на политическите формации, за да могат всички граждани да направят един наистина информиран избор. Ключов е въпросът за проектокабинетите на формациите и дали те ще изберат да покажат максимална прозрачност, заявявайки ги преди изборния ден.

Публикуваме текста на цялото писмо:

ДО: ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ, УЧАСТВАЩИ В ПРЕДИЗБОРНАТА НАДПРЕВАРА ЗА 47 ПАРЛАМЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г Л А С
от ГД “БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,
ЕИК 176949776, адрес: гр. Видин, к-с “Панония”, блок 4, вход З, ап. 157, тел.: 0899591399

Сдружение “БОЕЦ” — като представители на гражданското общество в България, и във връзка с предстоящите парламентарни избори — ви представяме нашите въпроси и приоритетни цели. Те са важен лакмус за гражданите и тест за политическите партии за откритост и честност спрямо избирателите.

За да бъде нашият избор информиран и да можем да направим реална преценка за коя партия да гласуваме на предстоящите парламентарни избори, БОЕЦ отправяме към политическите партии и коалиции следните въпроси:

1. Кои са вашите първи три най-важни приоритета?

2. Кои са първите три законодателни инициативи, които ще предприемете, ако влезнете в Парламента?

3. Кои са партиите и коалициите, с които бихте участвали заедно в общо управление?

4. Кои са вашите кандидати за Премиер и за министри? След последните избори всички партии основателно реагираха на опита на ИТН да съставят кабинет и да искат подкрепа, без да обявяват предварително състава на този кабинет. Политическите партии заявиха претенция, че имат право да знаят кои са кандидатите, за да решат дали да подкрепят предложението за бъдещ кабинет. БОЕЦ сме съгласни с това искане и затова сега ние питаме политическите партии за техните кандидати за Премиер и министри. След като вие имате право да знаете, защо гражданите да нямаме право да знаем предварително кои са вашите кандидати, чрез които евентуално ще реализирате програмата си, за да преценим и решим как и за кого да гласуваме? Би било лицемерно и нечестно сега вие да криете вашите кандидати, след като самите вие настоявахте кандидатите да бъдат обявявани предварително.

5. Бихте ли подкрепили свикването на ВНС с цел промяна на Конституцията за реализиране на пълноценна и реална съдебна реформа?

Представяме ви и няколко от приоритетите и конкретните цели на БОЕЦ и очакваме да получим вашата позиция по тях:

1. Незабавна инициатива за оставка (отстраняване) от постовете им на главния прокурор Иван Гешев, на членовете на ВСС, на Сотир Цацаров, на Емил Кошлуков и на членовете на СЕМ.

2. Приемане на Закон за лустрацията

3. Приемане и въвеждане на електронно-дистанционно гласуване, първоначално дори и само по пощата

4. Приемане на законодателни промени в посока на създаване и утвърждаване на реални механизми за граждански контрол върху дейността на институциите, разходването на обществените средства, назначенията в държавната администрация, фирмите с държавно участие и т.н.

5. Разследване на договорите и изпълнението на проекта “Турски поток”, както и на всички големи енергийни проекти в контекста на засилената енергийна зависимост от Русия и липсата на реална диверсификация на енергийните източници.

Очакваме вашите отговори и мнения по поставените въпроси и теми.

Дата: 08.11.2021 г. Георги Георгиев
Председател на УС на ГД “БОЕЦ”

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА