Съдът окончателно заличи Бойко Атанасов. БОЕЦ ще се борим срещу законодателните бариери пред независимите кандидати за народни представители!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Дни преди парламентарните избори Административния съд София-град (АССГ) отхвърли жалбата ни против заличаването на следовател Бойко Атанасов като независим кандидат за депутат, подкрепен от БОЕЦ, и потвърди това заличаване.

След истинска и пълноценна кампания БОЕЦ събрахме и представихме пред РИК 1411 подписа в подкрепа на кандидатурата на следовател Атанасов. В продължение на две седмици ежедневно членовете на Инициативния комитет и БОЕЦ събираха подписи, човек по човек, в изпълнение на всички законови изисквания.

След като внесохме тези автентични 1411 подписа, положени пред очите ни, в Районната избирателна комисия в Двадесет и четвърти изборен район – София, проверка на ГРАО “установи” 550 подписа, които не отговарят на изискванията. Така регистрацията на Бойко Атанасов за кандидат за народен представител беше автоматично заличена от РИК. Обжалвахме решението за заличаването пред ЦИК, но Централната избирателна комисия отхвърли жалбата ни.

Камен Добрев от БОЕЦ, в качеството му на представляващ ИК, внесе жалба срещу решението на ЦИК в АССГ, като с решение №6416 по дело 10279/21 г . съдът отхвърли жалбата и потвърди заличаването на кандидатурата на Бойко Атанасов!

„Административен съд София-град, VI-ти троен състав, РЕШИ: ОТХВЪРЛЯ жалбата на К. Д. Д., представляващ инициативен комитет за издигане на Б. Й. А. за кандидат за народен представител, против Решение № 48-НС/13.10.2021г. на Районна избирателна комисия в Двадесет и четвърти изборен район – С., потвърдено с Решение № 757-НС/17.10.2021г. на Централната избирателна комисия, с което е заличена регистрацията на независимия кандидат Б. Й. А., ЕГН [ЕГН] за участие в изборите за Народно събрание на 14.11.2021г. и е анулирано издаденото удостоверение. Решението е окончателно“, гласи решението на съда. Цялото решението можете да изтеглите от ТУК.

Мотивите на съда са формални, повтарят мотивите на ГРАО и се позовават на техните данни, като нито един от важните за нас въпроси не получи реален отговор. Не разбираме нито кой и как поддържа базата с данни на ГРАО, нито доколко тя е актуална.

Разбираме обаче кой определя дали подписът на всеки един от българските граждани, подкрепили Бойко Атанасов, да се заличи или признае, в случаите на една пропусната буква или цифра – ГРАО.

Същата ГРАО, според която избирателите в държавата са повече от жителите. Същата ГРАО, която от десетилетия поддържа над един милион „мъртви души” в избирателните списъци. Същата ГРАО, според която Пеевски живее постоянно в България и няма чуждо гражданство и това му дава право да участва като кандидат за депутат сега, както и на евроизборите през 2019 година. Същата ГРАО, която е част от „системата”, изградена от статуквото през последните десетилетия. Същата ГРАО, която заличи антисистемния играч Бойко Атанасов и БОЕЦ.

Като символи на борбата с корупцията и мафията БОЕЦ и Бойко Атанасов бяхме заличени, а Делян Пеевски, като символ на корупцията и мафията, бива валидиран и потвърден за участие в изборите!

И тук не говорим празни приказки, а само факти. БОЕЦ внесохме сигнал до ЦИК за заличаване на участието на Пеевски в изборите, като се позовахме на информация на сайта Bird.bg за негово чуждо гражданство, както и на санкциите по закона „Магнитски” и поискахме проверка. ЦИК се произнесе и потвърди участието на Пеевски в изборите. Но не спря само дотам, ами и прие сигнала ни само за „сведение”, без да го разгледа по същество и без да извърши нужните проверки.

В същото време регистрацията на Бойко Атанасов е заличена. Регистрация, за която събрахме собственоръчно 1411 подписа, положени от граждани и резултат от тяхното информирано решение и воля.

По време на тази битка установихме множество дискриминационни и несправедливи текстове в изборния закон, които правят участието и избора на независим кандидат практически невъзможно. Грубо са нарушени правата на независимите кандидати в полза на партийните такива.

Дискриминационно е изискването инициативните комитет да събират 1000 подписа на жители на съответния РИК, при положение, че всеки народен представител се кълне, че ще представлява всички българи. Дискриминационно е още, че изискването към партиите и коалициите за участие в парламентарни избори е да съберат 2500 подписа, но от граждани от цялата страна, докато в нашия случай подписите трябваше да бъдат събрани от гражданите с постоянен адрес с 24-ти МИР в София.

Борбата ни досега беше за участието на Бойко Атанасов в изборите на 14 ноември. Категорично оттук насетне изобличаването на дискриминационните законодателни бариери пред независимите кандидати за народни представители ще бъде сред нашите задачи.

Ще се борим в следващия Парламент да се извършат нужните промени, за да се възстанови балансът и равноправието. Мажоритарния вот в момента е смачкан и унищожен.

БОЕЦ проведохме и среща с Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), като една от темите бе именно заличаването на кандидатурата на следовател Атанасов и се надяваме това да влезе в техния доклад.

Битката продължава! Гешев е на своя пост, Цацаров също, Кошлуков също, ВСС също, СЕМ също… Злото е все още тук, не сме го прогонили!

Благодарим на всички наши симпатизанти и съмишленици, които ни подкрепиха и в това начинание. Загубата само ни амбицира още повече. Поздравяваме Бойко Атанасов за смелостта да се изправи срещу системата и мафията, заставайки до гражданите като наш кандидат в общата битка за справедливост!

Продължаваме заедно до спечелването на тази битка!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА