БОЕЦ сезира МОСВ за „Турски поток“.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

ТУРСКИ ПОТОК!

БОЕЦ внесе сигнал в вх.номер 48 – 00- 41/13.01.2022г.  в МОСВ с данни за нарушения на екологичните норми и законодателство при строежа и експлоатацията на „Турски поток“.  Това са част от престъпленията свързани с този проект. В случая МОСВ има правомощия и може да извърши своите проверки самостоятелно без участието на прокуратурата, която би блокирала опитите за разкриването на извършените от правителството на Борисов престъпления.

Тази тема бе обсъдена и на срещата на Георги Георгиев от БОЕЦ с министъра на околната среда и вицепремиер Борислав Сандов проведена на 08.01.2022г.

БОЕЦ предоставяме на Министерството на околната среда и водите цялата информация за изграждането на тръбопровода, сигналите и гражданските репортажи, които направихме и събрахме.

“Грабеж на три милиарда“ — така нарекохме този проект. Освен поставянето на страната в дългогодишна и продължаваща енергийна зависимост от Путин и Ердоган, колосален финансов грабеж, тежки корупционни схеми и технологични рискове, при изграждането на „Турски поток“ констатирахме брутални екологични нарушения. Истинско престъпление спрямо българската природа, реки и гори, плюс липса на рекултивация и обезщетения за дребните земеделски собственици на земи.

Получихме уверение от министър Сандов, че ще бъде извършена реална проверка и че ще има реакция и резултати по нашите сигнали.

БОЕЦ работим две години по тази тема, а цените на газа днес и липсата на реална диверсификация са още едно доказателство за престъпния характер на този проект.

През тези години сезирахме европейската прокуратура и Лаура Кьовеши, сезирахме Европейска служба за борба с измамите (ОЛАФ), изисквахме информация за строежа за газопровода, правехме разкрития, показахме как строежът на трасето е буквално превзето от руски фирми, сезирахме Европейската комисия и след нашия сигнал Брюксел наложи санкции. Всичко това е само част от работата ни по разкриването на този колосален грабеж!

Българските граждани плащаме милиардите за „Турски поток“ и цената на престъпленията, извършени от Борисов и мафията. Очакваме действията на МОСВ и изразяваме готовност да предоставим и допълнителни данни и информация.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA