НАП изпра Пеевски отново в първия работен ден на новият служебен кабинет. (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

В първият работен ден на новият служебен кабинет на Румен Радев (02.08.2022г.) НАП ни уведоми, че проверката по сигнала на БОЕЦ за данъчни и финансови измами и неясния криминален произход на средствата на Делян Пеевски е приключила с ЛИПСА на ревизионен акт. Не е извършена дори ревизия, а нищо не значеща „проверка”, която е обективизирана в протокол защитен от данъчната тайна в резултат на което нямаме никаква информация за установеното от приходната агенция, но става ясно, че Пеевски, извършените от него сделки за продажба на активи за десетки милиони от фирма включена в санкциите по „Магнитски” са чисти и защитени. Пеевски остава недосегаем.

Поредното му изпиране точно в първият работен ден на новият служебен кабинет на Радев е знаково. Видяхме коментарите на Спецов, за „приемственост”, както и че той продължава да се ползва с доверието на Президента, който го назначи преди година и три месеца. Явно е заслужил доверие с действията си.  По същият начин завърши и мандата на предишния служебен кабинет на Радев – на 27.11.2021г. дни преди встъпване на редовното правителство в длъжност, НАП и Спецов изпра Пеевски  по ревизията нза 2020г. , както БОЕЦ разкрихме в началото на 2022г. 

Отговор на НАП от 02.08.2022г. за проверката на Пеевски:

Проверката на НАП е по сигнал на БОЕЦ от 10.01.2022г. до МВР и компетентните институции, в който ги сезираме за извършените сделки от Пеевски за продажба на множество имоти и активи през неговата фирма „ИНТРЪСТ” на компанията „Стройко 2011“, в която през декември 2021г., като собственик влиза Севастиян Костов – ММА треньор. В сигнала изискваме да бъдат ревизирани сделките, както по отношение на „Стройко 2011” – фирмата купувач, така също да бъде проверено по какъв начин Пеевски е придобил тези имоти преди да ги продаде. Да бъде ревизирана и неговата фирма „Интръст”, за да се установи произхода на средствата, с които са придобити преди това тези имоти за десетки милиони, платени ли са данъци върху тези средства, законен ли е техният произход и тн. От писмото на НАП става ясно, че са проверили само фирмата купувач, а Пеевски и неговата фирма ‘Интръст” въобще не са били обект на проверка.

Тук може да се запознаете със съдържанието на сигнала:

БОЕЦ даде Пеевски на МВР за пране на пари и корупция. (документи)

Предисторията:
В началото на 2022г. след ипроведена среща между Георги Георгиев – председател на БОЕЦ и Румен Спецов и изрично настояване, след 8-месечно закъснение БОЕЦ получихме отговор по сигнала ни за къщата на Бойко Борисов в Барселона. И понеже НАП  очевидно доста са бързали (поискахме отговор по бърза процедура по чл. 144 от ДОПК), в резултат на нестиковането, в рамките на минути получихме не един, а два сходни, но съвсем различни по съдържание отговора.
В първия отговор (без изходящ номер и дата), подписан от шефа на НАП Румен Спецов, на една страничка по същество, нещата изглеждат съвсем безобидни – да, има сигнал, някаква къща е купена, сега проверяваме метресата, фалшивия съпруг, бащата, родата. Данни няма да дадем, защото законът (каква изненада) защитава тези хора от вашия и всякакъв друг интерес. Стойте настрана и чакайте, агенцията разполага с надеждни механизми за осигуряване на приходи в бюджета…
Не толкова идилично стоят нещата според второто писмо, получено минути след това и подписано от зам.-изпълнителния директор на НАП Георги Димов.
С писмото си г-н Димов ни уведомява още, че обхватът на ревизиите е разширен с три нови лица, едно от които е Валентин Василев Златев (Чаушев – собственикът на къщата е бивш директор на Лукойл и има общи фирми със Златев). Ще следим с особен интерес и тази ревизия.
Третото допълнително ревизирано лице е… Делян Славчев Пеевски.
Не знаем защо към тази група е прикрепен г-н Пеевски. БОЕЦ не сме изисквали и споменавали името му по тези конкретни сигнали. Срещу него сме внесли други сигнали за пране на пари и корупция до МВР, като по тях вече има образувана проверка в СП и НАП, но всички мълчат за това и омертата отново е непробиваема. Но е факт, че Пеевски, за разлика от всичките останали „сложни” случаи с продължаващи ревизии, е скоростно изревизиран и отново обявен за „най-чистият човек в държавата”. Това се случва в ревизия приключила на 27.11.2021 г., т.е. продължила ШЕСТ МЕСЕЦА след обявяването на 02.06.2021 г. на санкциите по закона „Магнитски“ и след като сайта BIRD.BG разкри през октомври документите от досиеттата „Пандора“ за недекларирани офшорни компании, банкови сметки и дялове на Пеевски.

На 10.01.2022г. БОЕЦ сезирахме МВР и компетенстите институции срещу Пеевски за пране на пари и корупция.

На 26.01.2022г. БОЕЦ разкрихме, че в края на 2021г. Пеевски е бил изпран от НАПс бърза ревизия за 2020г. и поискахме оставката на Спецов!

На 08.02.2022г. Георги Георгиев и Любомир Венков от БОЕЦ се срещнаха с Асен Василев в Министерството на финансите. Поводът бе злополучната „ревизия“ на депутата и олигарх Делян Пеевски. БОЕЦ реагирахме остро и заявихме, че считаме тази ревизия за поредното изпиране и че НАП имат допълнителни възможности, правомощия и инструменти за по-задълбочена ревизия, която да установи корупционния произход на средствата на Пеевски, офшорните схеми за пране на пари и избягване на данъчно облагане. Министър Асен Василев пое ангажимент — на база новите представени документи и информация , включително и ot разследванията на BIRD.BG  по досиетата „Пандора” да разпореди нови ревизии на Пеевски, включително и като физическо лице, като бъдат отворени и старите периоди, през които Бойко Борисов, Владислав Горанов и Галя Димитрова изпираха Пеевски и му издаваха данъчни индулгенции. Този ангажимент на Василев бе тест и цената Спецов да остане на поста си.

На 18.02.2022г. Сдружение БОЕЦ и сайтът за разследващата журналистика „Биволъ“ внесоха в НАП нов сигнал – десетки документи и информация, разкриващи офшорната империя на Пеевски, свързаните с него подставени лица и притежавани имоти и фирмени дялове, чрез които фирми и хора се упражнява контрол върху активи за над 1.5 милиарда лева.

БОЕЦ и Биволъ с нов сигнал срещу Пеевски!

В края на май 2022г. БОЕЦ започнахме инициатива ‘Да събудим промяната“ със серия от акции и срещи в ДАНС, НАП и редица министерства. Целта бе да размърдаме институциите и да получим информация за резултатите от действията им по сигналите на БОЕЦ. – ТУРСКИ ПОТОК, ЛУКОЙЛ, Гешев, Борисов, Пеевски, Ханчева, Кошлуков, Къщата в Барселона и тн.

На 02.06.2022г. БОЕЦ и екип на сайта Биволъ  се срещнахме с Румен Спецов пред НАП, която среща излъчвахме на живо. Поискахме информация за резултатите от ревизиите по сигналите ни срещу Пеевски, ЛУКОЙЛ и лицата свързани с Къщата в Барселона на Бойко Борисов. Спецов не можа да каже нищо конкретно – „не ми дръжте сметка“, бяха думите му.

Тук може да видите видеото от срещата със Спецов:

БОЕЦ изискахме от Спецов информация какво прави НАП за „Лукойл“, „Къщата в Барселона“ и Пеевски!

Веднага след това БОЕЦ отново поискахме оставката на Спецов, както и обяснение и отговорност от Асен Василев след поетите от него ангажименти. За съжаление Асен Василев не отговори и не удържа на думата си, а часове след като правителството предаде властта на новия служебен кабинет на Радев, Пеевски вече е отново изпран, чист и недосегаем.

От всички тези събития и действия извода за нас е един – една от задачите на служебните кабинети на Радев чрез назначения (както това на Румен Спецов в НАП) е да пазят интересите на статуквото и неговите най-ярки представители – Пеевски, Гешев, Борисов. Лицемерна и фалшива е борбата на Радев срещу това статукво, резултатите и действията са най-верният лакмус. Той бидейки издигнат и инсталиран на поста си от същите тези хора е част от това статукво. За каква промяна и борба с корупцията можем да говорим, след като Пеевски, Борисов и техните пазители, обръчи и котерия продължават да бъдат недосегаеми? И тук слабостта и грешките на правителството на Петков и Василев и провала на изпълнителната власт и институциите под неин контрол – НАП, МВР, ДАНС и КПКОНПИ по сигналите на БОЕЦ са тежки и анализа на тези грешки е задължителен. Един от изводите е очевиден – със зависими хора не може да се бори корупцията и мафията и Спецов го доказва. Рашков, който бе един от министрите на Радев в редовното правителство (заедно с Янев) също се оказа въздух под налягане. Неизвършената чистка на кадрите на ГЕРБ и ДПС в администрацията и службите е другият решителен фактор за саботиране и провал на институциите по сигналите на БОЕЦ. 

В своето писмо-отговор НАП не споменават нито дума за всички останали предоставени им информация и документи срещу Пеевски за корупция, данъчни измами и пране на пари. Нито дума за съвместния ни сигнал с Биволъ, нито дума за разследването на BIRD.BG по „Пандора“. Все едно тези скандали и данни не съществуват. По абсолютно същият начин действаше НАП и по времето на Борисов и Владислав Горанов, абсолютно по същият наичн действа и прокуратурата по времето на Цацаров и сега на Гешев.

Битката продължава. Очаквайте и подкрепете следващите действия и акции на БОЕЦ! 

ОСТАВКА НА СПЕЦОВ! 

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA