БОЕЦ по следите на „Юнион Ивкони“ и обществена поръчка на Община Кюстендил, кметът Паунов се скри!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ потърсихме среща с „Юнион Ивкони“ и Община Кюстендил, за да разберем целесъобразно ли се изразходват публичните средства или обществените поръчки в общината се печелят с лъжливи оферти! Кметът на Кюстендил Петър Паунов обаче се скри и извика МВР.

Информацията, която имаме е, че линии, които вече обслужват от „Юнион Ивкони“, след спечелване на обществена поръчка с фалшива оферта, в миналото са се обслужвали от малки местни фирми. Въпросът спазен ли е общественият интерес е особено актуален!

Петър Паунов

Петър Паунов

Вчера БОЕЦ бяхме в Министерството на транспорта, за да търсим информация от служебния министър на транспорта Христо Алексиев. Причините бяха две – сигналът ни за катастрофата край Своге и отговорността лично на Бойко Борисов за загиналите в нея, както и сигналът ни за „Юнион Ивкони“.

По сигнала ни за „Юнион Ивкони“ беше образувана проверка, като това беше обявено от предходния министър на туризма Николай Събев. По наша информация в хода на тази проверка от „Юнион Ивкони“ са изискани документи за регистрацията на техните автобуси, както и евросертификатите им. „Юнион Ивкони“ обаче отложили и саботирали проверката, искайки отсрочка. След това пък съобщили с писмо, че в помещенията, където съхранявали документите, изненадващо избухнал пожар – и то точно в деня, когато били решили да предоставят документите. Според нас това е абсолютна подигравка с държавните органи и българското общество!

БОЕЦ отидохме днес в Кюстендил по следния повод: по наша информация през юни 2022 г. „Юнион Ивкони“ е сключила договор по обществена поръчка, обявена от Община Кюстендил за превоз на пътници. „Юнион Ивкони“ печели договора, въз основа на своята оферта, в която е записано, че линиите Кюстендил-Пловдив и Кюстендил-София и т.н. ще бъдат обслужвани с нови автобуси със сертификат Евро VI. БОЕЦ разполагаме с конкретната документация, която показва това.

След като договорът е сключен обаче, „Юнион Ивкони“ започва превоз на пътниците с далеч по-нисък клас стари автобуси. Нито един от вписаните в офертата автобуси не е наличен по линията. Община Кюстендил е сезирана за тези нарушения. По наша информация сигнал по случая е изпратен в общината и от Министерството на транспорта.

БОЕЦ сега тръгваме по следите на „Юнион Ивкони“, за да разберем как усвоява публичните средства!

БОЕЦ имахме уговорена среща за днешния ден с кмета на Кюстендил Петър Паунов. Искахме да разберем какви действия е предприела Община Кюстендил, като възложител на обществената поръчка, на база сигналите за несъответствие между подписания договор и изпълнението на „Юнион Ивкони“.  На място бяха Георги Георгиев, Йосиф Деянов и Любо Венков от БОЕЦ.

„Юнион Ивкони“ е достатъчно известна на българското общество с поредицата тежки катастрофи на автобусите на фирмата. Последно влязоха в общественото внимание преди два месеца, при т. нар. протести на превозвачите. БОЕЦ тогава реагирахме, защото счетохме, че тези протести са политически мотивирани. Сезирахме Министерството на транспорта да извърши проверка на „Юнион Ивкони“ дали компанията извършва дейността си безопасно за гражданите.

Преди да протестирате, запалете свещ за всеки от гробището хора, което напълнихте през годините!

В Община Кюстендил бяхме посрещнати от кмета Петър Паунов, който набързо заяви, че можем да оставим сигнали в администрацията, а той не участва в живи предавания. БОЕЦ обаче пък не участваме в тайни срещи и излъчваме разговорите си с представители на управлението на живо. БОЕЦ заявихме, че имаме въпроси и изискваме информация, а г-н Паунов избяга. След това пък се скри в кабинета си, а при повторен опит да разговарям с него – и то не за какво да е, а за това защитен ли е публичният интерес на гражданите на Община Кюстендил, г-н Паунов заплаши, че ще извика органите на МВР.

Докато БОЕЦ искахме българската общественост да разбере какви действия са предприети по вече подадените сигнали за нередности, свързани с обществената поръчки, и има ли наложени санкции, кметът Паунов обясняваше, че можем да подадем сигнала си в деловодството. Ние обаче не бяхме там, за да внасяме сигнал. Сигналите вече са внесени. Ние бяхме там, за да разберем каква е истината, която явно според кмета не е за пред камера.

В крайна сметка кметът Паунов отказа да отговори пред камерата на БОЕЦ на нашите въпроси относно обществената поръчка с „Юнион Ивкони“, скри се в кабинета си и разпореди охраната да извика МВР. БОЕЦ пък бяхме помолени настоятелно да напуснем, включително от набит мускулест господин, който се представи като началник на охраната, но, за разлика от охраната, не носеше униформа. Бяхме съпроводени на напуснем от въоръжен представител на реда.

Вижте повече във видеото:

БОЕЦ проверихме и автобусите, с които „Юнион Ивкони“ превозва пътниците от Кюстендил.

Автобусът на „Юнион Ивкони“, който заварихме на място, се оказа, че не фигурира в сключения договор. Това показва справка на регистрационния номер на превозното средство и подписания договор за обществена поръчка. Вижте повече във видеото:

БОЕЦ продължаваме тази битка! А кметът Паунов нека знае едно – ще се виждаме.

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA