Иван Калчев-Глиги – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, които не са членове на Сдружението, но са спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест, активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината! Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е Иван Калчев – Глиги!

Важно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа!

Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите!

Че не всички са маскари!

Че будни, смели и достойни граждани има и винаги е имало!

Познавате го. Виждали сте го и срещали на площадите. „Граждански активист” е може би най-точното определение за Глиги. Зелени протести, протестите срещу Пеевски, Гешев и Борисов, пред Парламента, пред ВСС, БНТ и Съдебната палата, на Орлов мост – Глиги е част от всеки справедлив протест и гражданска инициатива. Активност, последователност и солидарност – БОЕЦ познаваме добре тези неща и с Глиги заедно изборихме много битки  за „народното дело“, както той казва.

След началото на руската инвазия в  Украйна, Глиги взе решение да подкрепи украинския народ, като боец с оръжие в ръка. Войната, която Путин започна е война не само срещу украинския народ, а война на един диктаторски режим срещу демокрацията и свободния свят. За себе си и своите мотиви той казва следното:

Аз съм Иван Калчев – Глиги, пол мъжки, на 44 години, неосъждан, разведен, родом от София, родители – инженери, от семейство на учители, лекари и царски офицери. Определям се като зелен либертарианец, а също и родолюбец и патриот – още от времената, когато това не бяха мръсни думи. По площадите съм от 1997-ма, когато бях последна година ученик в НМПГ. Тогава, докато опозиционните лидери предлагаха да се снишим и да си траем, ние, гражданите се вдигнахме на бунт и сами написахме тази страница в историята, от която последваха европейската и атлантическата ориентация на България. От тогава не съм спирал да се занимавам с народното дело директно, от площадите, както за отделни природозащитни каузи, така и принципно за свободата, народовластието и правдата. Според мен човек се превръща в политик не от това, че получава заплата от държавата, а от момента, в който се осъзнае като свободен гражданин и се захване с обществените дела. А веднъж захванеш ли се, нямаш право да се отказваш. В последните дни тук, в Украйна минаваме през новоосвободените градчета и села, където хората ни посрещат със знамената на улиците и ни прегръщат със сълзи от радост. Говорят ми нещо забързано на украински, казвам им, че не разбирам всичко, защото съм от България. „А, Балгария, братушка, моят пра-пра-дядо се е бил за вашето освобождение“. Отговарям, че съм дошъл да върна дълга. Стискаме си ръцете и продължаваме към следващото село.

БОЕЦ, Глиги и гражданите пред БНТ на „Гражданска Панорама“!

Поздравяваме Иван Калчев – Глиги  за неговата смелост, последователност, ярка гражданска позиция и жертвоготовност.  Днес Глиги воюва на два фронта – кандидат за депутат от „Демократична България“ и боец на фронта в Украйна. 
В държавата на Пеевски и Борисов, в държавата на Цацаров и Гешев, в държавата на олигарсите, ченгетата и мутрите гражданското общество, свободните журналисти и независимите магистрати останаха последното ядро на съпротива срещу мафията превзела страната ни! И въпреки цялата си мутренска власт, и въпреки милиардите си, и въпреки всички институции-бухалки, има хора , които не могат да бъдат отказани, не могат да бъдат смачкани и пречупени! Диктатурата започва там, където свършва свободата на словото и справедливостта! А за свободата си трябва сами да се преборим и да я браним всеки ден, няма кой друг да го направи вместо нас. Респект и уважение към всеки запазил стремежа си към свобода и чувството си за справедливост!
Иван Калчев – Глиги – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA