БОЕЦ даде Министерството на енергетиката на съд! (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ заведе дело срещу Министерството на енергетиката! Катамаранът ще корабокрушира.

May be an image of 1 person and ocean

На 07.09.2022 г. БОЕЦ внесохме заявление по ЗДОИ до МЕ, като изисквахме информация и документи, свързани с преговорите с ГАЗПРОМ и останалите газови търговци, както и документите и офертите, свързани с договарянето на слотове за разтоварване на втечнен газ.

Една от целите ни е, чрез подаденото заявление и получената по ЗДОИ информация, да можем да я анализираме, да установим обстоятелства, които са от значение за разкриване на практики за извършване на нарушения и престъпления, нанасящи вреди на Държавата в особено големи размери, както и чрез анализа на получената информация да разкрием корупционни и други криминални схеми, касаещи енергийната и газова сигурност на България, която е част от националната сигурност на страната и да предотвратим бъдещи такива престъпления, като сезираме компетентните органи. БОЕЦ целим и чрез поискана информация да си съставим и собствено мнение за дейността на Министерствто на енергетиката. Искаме и да внесем прозрачност в дейността на министерството, като повишим общественото доверие към него. Считаме, че е налице и надделяващ обществен интерес, предвид изключителната важност на темите, по които сме поискали достъп до обществена информация.

Поискахме от Министерството на енергетиката следната информация:

1. Изискахме да ни бъдат предоставени всички решения, заповеди и документи, касаещи заявките на България за доставка на газ от ГАЗПРОМЕКСПОРТ от 20.04.2022 г. до 07.09.2022 г.
2. Изискахме да ни бъдат предоставени всички писма, изпратени от Министерство на енергетиката (за по-кратко МЕ) до ГАЗПРОМЕКСПОРТ от 20.04.2022 г. до 07.09.2022 г.
3. Изискахме да ни бъдат предоставени всички писма, кореспонденция и документи, изпратени от Министерството на енергетиката до доставчици на газ от 20.04.2022 г. до 07.09.2022 г.
4. Изискахме да ни бъдат предоставени всички документи и писма, изпратени от Министерството на енергетиката за договаряне на слотове за разтоварване на втечнен газ от 20.04.2022 г. до 07.09.2022 г.
5. Изискахме да ни предоставите всички отговори и оферти, получени от чужди компании на запитванията за свободни слотове за разтоварване на втечнен газ.
6. Изискахме да ни бъде предоставена информация кой/кои длъжностни лица от Министерството на енергетиката, или от държавни компании, които са в ресора на МЕ преговарят с ГАЗПРОМЕКСПОРТ.
7. Изпращало ли е ежедневно заявки Министерството на енергетиката, или Булгаргаз до ГАЗПРОМЕКСПОРТ за доставка на газ по действащият с компанията договор? Изискваме от МЕ да ни предостави тези заявки от 20.04.2022г. до 07.09.2022г.
8. Изискахме да ни бъде предоставени офертите, или предложенията от българска страна до ГАЗПРОМЕКСПОРТ за подновяване на доставките на газ след 27.04.2022 г. до 07.09.2022 г.
9. Изискахме да ни предоставите всички отговори, писма и документи на ГАЗПРОМЕКСПОРТ до МЕ , или Булгаргаз от ГАЗПРОМЕКСПОРТ от 20.04.2022г. до 07.09.2022г.

Вместо да ни отговори, министър Христов препраща нашето заявление до БЕХ и БУЛГАРГАЗ, погазвайки закона и правото на гражданите да получим исканата информация. Целта на Христов е да печели време и да укрие данните за извършените от него и служителите на министерството престъпления срещу държавата, по отношение на необяснимия напън да върнат отново държавата в лапите на ГАЗПРОМ и Русия, и отказа да бъдат договорени шестте танкера втечнен газ, за което вече БОЕЦ сезирахме и ДАНС.

БОЕЦ сезира ДАНС срещу Гълъб Донев, Росен Христов, Димитър Стоянов и Румен Радев заради преговорите с ГАЗПРОМ

В жалбата ни до Административния съд БОЕЦ представяме нашите аргументи срещу фактическия отказ на МЕ, като очакваме бързо да бъде насрочено делото.

министерство на енергетиката - съд

БОЕЦ изразяваме мнение, че с постановеният фактически отказ МЕ цели умишлено да укрие от изисканата информация, грубо потъпквайки материалния закон и нашите права гарантирани от КРБ и ЗДОИ. МЕ умишлено протака, препраща незаконосъобразно заявлението на трети субекти и шиканира процеса по получаване на изисканата от нас информация. Считаме, че МЕ вероятно се опитва и да укрие по този начин и данни, съдържащи се в изисканите от нас документи за действия или престъпно бездействие, довели до извършени незаконосъобразни действия и престъпления от служители на министерството.

БОЕЦ дадохме и БУЛГАРГАЗ на съд отново заради отказ на гражданите да ни бъде предоставена обществоно важна информация.

БОЕЦ даде БУЛГАРГАЗ на съд заради ГАЗПРОМ! (документи)

Ще ги съдим и ще ги осъдим! Така както осъдихме всички най-дебели институционални бухалки: НАП, МВР, СДВР, СГП, ВКП, Специализирана прокуратура, ДНСК, Информационно обслужване, Търговски регистър, КФН и т.н.

Министър Христов вече си има памперси за възрасни като подарък от БОЕЦ. Сега, въпреки нежеланието си, ще му се наложи да ни предостави информацията, поискана по ЗДОИ. Поне има памперси – може да е донякъде спокоен.

БОЕЦ в Министерството на енергетиката: Подарихме памперси на Росен Христов, да си има за следващите ни срещи!

Радев и марионетките му си мислят, че стореното от тях ще им се размине, че усилията им да ни държат под руска зависимост и приказките им как ГАЗПРОМ ще ни осъди заради едностранно прекратени от тях доставки на газ ще останат без последствия. Всеки национален предател ще отговаря за действията или бездействието си, с които е застрашил националната сигурност и независимост на страната.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA