КопринковГейт се разраства (документи и снимки)

  Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 09.11.2022 г. БОЕЦ публикувахме документи, разкриващи имотна афера – с подписа на Областния управител на София Митко Михайлов е продаден държавен парцел в най-скъпият софийски квартал „Изгрев” за 308 000 лв., като по наша оценка имота струва над 2 000 000 лв. Сайтът BIRD.BG анализира и потвърди нереалната продажна цена.

През изминалите дни БОЕЦ сезирахме МВР, както и парламентарните групи на ПП и ДБ, в резултат на което трима депутати от двете групи са предприели действия и са внесли питания и въпроси до министъра на транспорта, ДАНС и областния управител на София. Ние също продължаваме да разследваме и анализираме допълнителни документи и информация. В сигналите ни до институциите БОЕЦ приложихме данни за упражнен натиск за реализиране на продажбата от страна на Николай Копринков – секретар по вътрешните политики на президента Румен Радев. В един от случаите Копринков е настоял сделката да бъде подписана въпреки брутално ниската цена и ощетяване на държавата, защото „интерес имат много важни хора”.

КопринковГейт – грабеж и корупция за милиони. (документи)

Кои са тези „много важни хора’?

През следващите дни БОЕЦ ще ви покажем  интересен видеоматериал, за да видите къде точно се намира имотът – на броени метри от луксозния комплекс на Домусчиев, в който живее Владислав Горанов.

Това е Кантон №2 – къщичката от 40 кв.м.- собственост на частни лица, която е дала основание за продажбата на целия държавен имот на многократно занижена цена. Как този Кантон, собственост на БДЖ – НКЖИ, е станал частна собственост установяваме в момента. Точно през улицата се намира комплекса на Домусчиев, в който живее Влади Горанов.

Сега представяме друга посока на нашето разследване.

През 2018 г. сестрата на Николай Копринков – Мария Грънчарова, придобива апартамент от 105 кв.м и 18 кв.м гараж в една от най-луксозните и скъпи сгради на АРТЕКС – „Диамант”. Цената с включено ДДС е 205 772 лв., или под 1000 евро на кв.м. Това е около два пъти под пазарните цени на апартаментите в сградата и с тази суперизгодна сделка Мария Грънчарова влезе в списъка на апартаментаджиите през 2019 г. по време на скандала #АпартаменГейт. В имотната партида на Грънчарова, като ипотекарен длъжник, откриваме и самият Николай Иванов Копринков. Сега тази информация я разглеждаме в друга светлина. Апартаментът на Грънчарова се оказа в същият квартал с продадения от областният управител под натиска на Копринков държавен имот. Буквално на няколко минути пешеходно разстояние – на около 700 метра. От ул. „Самоков“ 11 до бул. „Драган Цанков” 25А!

В района АРТЕКС строят и имат и други сгради.

Сградата „Диамант“ на АРТЕКС, в която сестрата на Копринков е придобила апартамент на много изгодна цена. Намира се в непосредствена близост до държавния имот, продаден на частни лица под натиска на Николай Копринков.

Дали самият Николай Копринков няма да се окаже един от „много важните хора” и не е решил чрез подставени лица да придобие имот в непосредствена близост до апартамента на сестра си, да се събере семейството така да се каже? Или една позната строителна фирма ще построи поредната луксозна сграда и един президентски съветник няма да се окаже собственик на апартамент на много изгодна цена? Има ли и други „много важни хора“ и кои са те? 

Очаквайте следващите документи и разкрития по случая. А ние очакваме МВР и институциите да си свършат работата и то бързо. Заявихме и среща с министър Демерджиев и ще му връчим лично документите и данните, с които разполагаме.

Битката продължава! Благодарим на всички наши съмишленици и дарители!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки