Хибридна атака срещу гражданското общество и демокрацията!

  Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

14.11.2022г. понеделник –  Народно Събрание, редовно заседание на Комисия за електронно управление и информационни технологии – обществено обсъждане на законопроекта за хартиено и машинно смесено гласуване.

Анжела Адамова – сдружение БОЕЦ (снимка – Факти)

16 часа, Кратко досие на задължените да присъстват:

Забел.  Един депутат получава утроената заплата в обществения сектор за последния месец на тримесечието. Така основната заплата на народните представители става 5145 лева. Месечното възнаграждение се увеличава, ако участват в комисия. Към основното възнаграждение имат бонус за участие в поне две комисии. А председател може да взима до 6945 лв.

БОРИС ДИМИТРОВ АЛАДЖОВ – ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ, ОТСЪСТВА БЕЗ ОБЯСНЕНИЕ

 • Дата на раждане : 14/01/1980 , Бургас , България
 • Професия: икономист;
 • Езици:
 • Избран(а) с политическа сила: ВЪЗРАЖДАНЕ, 10.18 %
 • Участие в предишно НС:
 • E-mail: Boris.Aladzhov@parliament.bg

ГЕОРГ ДАНИЕЛОВ ГЕОРГИЕВ– ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ, ОТСЪСТВА БЕЗ ОБЯСНЕНИЯ

 • Дата на раждане : 20/10/1991 , София , България
 • Професия:
 • Езици:
 • Избран(а) с политическа сила: ГЕРБ-СДС, 25.33 %
 • Участие в предишно НС: 43 НС; 45 НС;
 • E-mail: Georg.Georgiev@parliament.bg

СЕЗГИН ЮСЕИН МЕХМЕД – ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ, ОТСЪСТВА БЕЗ ОБЯСНЕНИЯ

 • Дата на раждане : 2/04/1987 , София , България
 • Професия:
 • Езици:
 • Избран(а) с политическа сила: Движение за права и свободи – ДПС, 13.75 %
 • Участие в предишно НС: 45 НС; 46 НС; 47 НС;
 • E-mail: Sezgin.Mehmed@parliament.bg

Останалите отсъстващи членове до 17 човека, какъвто е съставът на комисията, са изцяло от ДПС, ГЕРБ-СДС и БСП. Отсъстващи.

Присъстват четирима депутати от партиите: „Демократична България” (Божидар БОЖАНОВ, Зам. Председател) и трима от „Продължаваме Промяната” (Калина КОНСТАНТИНОВА, Председател; Иван МАНОВ, Член и Георги СТАМАТОВ, Член).

Великата ХИБРИДНО-ХАРТИЕНА коалиция тотално избяга от 4 граждански организации! БОЕЦ, в лицето на IT експерта и граждански активист Атанас ШАРКОВ присъства на предишното заседание заедно с поне още 7 неправителствени дружества. На това обсъждане ГЕРБ, БСП и ДПС разводняват с изказвания, изчерпват времето и лицемерно предлагат да се даде думата на гражданите на следващото заседание на Комисията, т. е. на 14/11.

На 14 НОЕМВРИ не присъства нито един от депутатите на посочените партии, подкрепили законопроекта за хибридния вот и благоволили да изслушат гражданите! Неправителствените организации вече са наполовина.

БОЕЦ обаче беше там.

Атанас ШАРКОВ разви тезата за „Отворения код” на машините и формиране на обществен IT център, на отчет и контрол пред парламента, който да гарантира честността на вота и развие капацитета на машинното гласуване. „В обществото бе създадена представа за рисковете за „черната кутия“ за гласуване. Основният метод за борба с подобни манипулации е с преминаването към софтуер с отворен код, който да бъде 100% прозрачен, публично достъпен и проверим без политически контрол. Това е добрата практика за публично доверие и защита срещу киберпрестъпления която се прилага в цял свят и единствения начин за създаване на публично доверие. Това е основния проблем с който се сблъсках откакто се занимавам с темата. За съжаление политиците въведоха машинното гласуване, но не създадоха процеса за управление на електронното гласуване. Нужни са експертиза, публични процеси и технологии без които дигитализацията на изборите се превръща в невидима и непрозрачна черна кутия за обществото. Затова са.необходими усилия както на обществото така и от всички политици за развитие и върховенство на прозрачността, а това няма да стане само с политически контрол на достъпа върху софтуера за машинно гласуване, а с електронно управление по изцяло нов прозрачен и отворен подход пред очите на обществото“ – думи на Атанас Шарков.

Атанас Шарков – IT експерт (снимка – Булфото)

Анжела АДАМОВА от БОЕЦ изложи пред депутатите практическите недостатъци на вота с хартиените бюлетини, опасността от провал на самия изборен процес чрез имплозия – неподготвеност и непригодност на СИК-овете за такава екстремна промяна в технологията. Една от организациите в лицето на г-н Рибарски подчерта препоръката на Венецианската комисия, че не бива да се променя технологията на изборите по-малко от една година между вотовете. Анжела АДАМОВА изрази позиция, че този законопроект е „буре с барут”, с което се съгласиха присъстващите депутати и представителите на ЦИК, залагащо огромен организационен хаос в СИК-овете ведно с до болка изстраданите злоупотреби, практикувани обилно от олигархията – корпоративен, платен вот, измами от всякакъв вид – химикалки с изчезващо мастило, невалидни бюлетини на около ½ милион граждани, гласуващи „мъртви” или пребиваващи в чужбина, които не знаят и никога не разбират, че са „гласували” у нас, сгрешени протоколи и пр. престъпни практики.

Може да се каже, че обсъждането на Законопроекта на К. Нинова премина при забележително единодушие на мненията…дори от ЦИК. Всички изразиха от загриженост до възмущение за очевидно хладнокръвно планирания хаос със смесеното гласуване хартия/мащини на напълно възможни и двойно хибридни избори – парламентарни и местни, с машини и хартия. От глупост, инат, незнание или умисъл  хартиено-хибридните депутати от БСП в коалиция с Герб и ДПС, по мнение на всички присъстващи, ще докарат най-големия хаос в избирателния процес за последните 33 години труден демократичен път! „Всички присъстващи” – депутати, експерти от министерство на електронното управление и ЦИК деликатно и експертно изразиха опасения, а БОЕЦ и гражданите, както винаги озвучиха главната заплаха – мафията в Парламента провежда хибридна атака срещу народа си чрез преднамерено планиран хаос на изборите и чисто криминална практика на кражба на гласове!

Освен всичко друго, в хода на дискусията депутатите внезапно прозряха, а ЦИК се съгласи, че тези избори ще излязат солено на гражданите и бюджета. Но не само пряката двойна цена за експеримента с хибриден вот, а цената на последиците от изкривените резултати ще доведе България до обществен и политически колапс. На кого служи този експеримент? Пък кой ще плати сметката, отсега е ясно – ние, народът на Република България.

След края на заседанието във въздуха увисна един въпрос: как така депутати отсъстват на ПЛАТЕНИ (за тях от нас, данъкоплатците) заседания на Парламента, на които се решава съдбата на България?! Извод – или общественото мнение за тези депутати не е от значение, или страхът да се срещнат с БОЕЦ и ГРАЖДАНИТЕ е непреодолим! И двете!

Анжела Адамова – БОЕЦ

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки