БОЕЦ срещу БУЛГАРГАЗ – мощна бойна офанзива на съдебния фронт!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес в Административен съд Видин се проведе заседанието по делото (адм. дело 207.2022 г.) на БОЕЦ срещу БУЛГАРГАЗ! От страна на БОЕЦ по делото се явиха адвокат Александър Кашъмов, Георги Георгиев – председател на Сдружението и Георги Карамфилов – член на УС. Мощна бойна офанзива на съдебния фронт в защита на истината и срещу напъните на институциите да потопят в мрак и скрият от гражданите действията си по газовата тема и опитите на служебния кабинет на Радев да ни върне към руската газова робия и ГАЗПРОМ. 

На 07.09.2022 г. Сдружение БОЕЦ внесе Заявление по ЗДОИ до БУЛГАРГАЗ, с което изискваме информация и документи за преговорите с ГАЗПРОМ и действията на дружеството за договаряне на газови доставки от различни източници, както и за отказаните танкери с втечнен газ.

Към 21.09.2022 г. в предвидения в чл.28 ал.1 от ЗДОИ срок от БУЛГАРГАЗ не ни предоставиха исканата информация и не е постановен изричен отказ, както и не сме уведомени за удължаване на срока за отговор по хипотезите предвидени в ЗДОИ. Затова на  23.09.2022 г. на основание чл.149 ал.2 от ДОПК и чл. 40 от ЗДОИ БОЕЦ внесохме Жалба до Административния съд срещу мълчаливия отказ на „БУЛГАРГАЗ” ЕАД за предоставяне на посочената в заявлението информация. След като огласихме публично, че сме завели дело, от Булгаргаз ни изпратиха отговор по бързата процедура, но отново без исканата информация с мотива, че не били задължен по ЗДОИ субект! Хем ги е страх от нас, защото знаят, че ще ги осъдим, хем господарите им ги натискат да мълчат. Тук може да се запознаете със съдържанието на заявлението на БОЕЦ:

БОЕЦ даде БУЛГАРГАЗ на съд заради ГАЗПРОМ! (документи)

В хода на делото представихме допълнителни доказателства и Становище, а в залата тежката артилерия – адвокат Кашъмов, изнесе лекция на БУЛГАРГАЗ по спазване на ЗДОИ и що е то граждански контрол върху институциите!

Очакваме съдебното решение и вярваме, че БУЛГАРГАЗ ще са поредният „скалп” на колана на гражданите в битката за прозрачност и срещу мафията, превзела държавата ни.

От ляво на дясно – Георги Карамфилов, адвокат Александър Кашъмов и Георги Георгиев в съдебната зала!

Благодарим на адвокат Александър  Кашъмов, на адвокат Пламен Кирилов (член на БОЕЦ) и Георги Карамфилов – юрист и член на БОЕЦ. Това е много важна битка. Месеци наред вече никой не знае кой преговаря с ГАЗПРОМ, какви са условията на другите фирми и какви оферти има. Никой не обясни и думите на министъра на отбраната – Димитър Стоянов, че Русия щяла да осъди България по арбитражно дело за едностранно спрените доставки на газ от ГАЗПРОМ! Ще повдигнем завесата и „газпромаджиите“ ще трябва да носят отговорност за действията си. 

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

 

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки