БОЕЦ осъди БУЛГАРГАЗ за преговорите с ГАЗПРОМ! (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Изключително важна съдебна битка и победа! БОЕЦ осъдихме БУЛГАРГАЗ за отказа им да ни предоставят информация за преговорите с ГАЗПРОМ!

На 15.11.2022 г. в Административен съд Видин се проведе заседанието по делото (адм. дело 207.2022 г.) на БОЕЦ срещу БУЛГАРГАЗ! От страна на БОЕЦ по делото се явиха адвокат Александър Кашъмов, Георги Георгиев – председател на Сдружението и Георги Карамфилов – член на УС. Мощна бойна офанзива на съдебния фронт в защита на истината и срещу напъните на институциите да потопят в мрак и скрият от гражданите действията си по газовата тема и опитите на служебния кабинет на Радев да ни върне към руската газова робия и ГАЗПРОМ. 

От ляво на дясно: Адвокат Александър Кашъмов, Георги Георгиев и Георги Карамфилов от БОЕЦ

На 07.09.2022 г. Сдружение БОЕЦ внесе Заявление по ЗДОИ до БУЛГАРГАЗ, с което изискваме информация и документи за преговорите с ГАЗПРОМ и действията на дружеството за договаряне на газови доставки от различни източници, както и за отказаните танкери с втечнен газ.

Към 21.09.2022 г. в предвидения в чл. 28 ал. 1 от ЗДОИ срок от БУЛГАРГАЗ не ни предоставиха исканата информация и не е постановен изричен отказ, както и не сме уведомени за удължаване на срока за отговор по хипотезите предвидени в ЗДОИ. Затова на  23.09.2022 г. на основание чл. 149 ал. 2 от ДОПК и чл. 40 от ЗДОИ БОЕЦ внесохме Жалба до Административния съд срещу мълчаливия отказ на „БУЛГАРГАЗ” ЕАД за предоставяне на посочената в заявлението информация. След като огласихме публично, че сме завели дело, от Булгаргаз ни изпратиха отговор по бързата процедура, но отново без исканата информация с мотива, че не били задължен по ЗДОИ субект! Хем ги е страх от нас, защото знаят, че ще ги осъдим, хем господарите им ги натискат да мълчат. Тук може да се запознаете със съдържанието на заявлението на БОЕЦ:

БОЕЦ даде БУЛГАРГАЗ на съд заради ГАЗПРОМ! (документи)

В хода на делото председателят на БОЕЦ – Георги Георгиев, представи допълнителни доказателства и становище от адвокат Пламен Кирилов, а в залата адвокат Александър Кашъмов, изнесе лекция на БУЛГАРГАЗ по спазване на ЗДОИ и що е то граждански контрол върху институциите!

БОЕЦ отидохме и на среща в сградата на БУЛГАРГАЗ,  бяхме посещнати с агресия и мутренско отношение, но влязохме, само ни амбицираха допълнително, проведохме среща с главният юрист на дружеството, не получихме отговори на важни за цялото общество въпроси и продължихме своята битка в съдебната зала.

На 13.12.2022 г. съдия Антония Генадиева от Административен съд Видин се произнесе с Решение №139 по дело 207/2022г., с което осъжда БУЛГАРГАЗ, постановява, че са задължен по ЗДОИ субект, отменя техния отказ, връща преписката и задължава БУЛГАРГАЗ да отговорят на БОЕЦ в законовия срок, съобразно дадените от съда указания! Съдебното решение и мотивите към него са много силни и точни, поздравления за съдия Генадиева. А пробивът на БОЕЦ е изключително важен.

Това е по важно и от цирка, който се случи днес в Парламента, а и там при дебатите за правителството темата с БУЛГАРГАЗ стана водеща. Докато политиците от статуквото си чешат езиците, а бившият шеф на дружеството, предложен за министър, се прави на жертва, БОЕЦ знаем къде да ударим мафията и действаме.

БУЛГАРГАЗ и други подобни държавни дружества, които оперират с милиарди обществени средства и често се явяват проводници на кремълските интереси и управляващата ни мафия, през годините се превърнаха в своеобразни крепости, обвити в мрак и непрозрачност и отказваха да изпълняват закона и да предоставят обществена информация, отричайки да са задължени по ЗДОИ субекти. Сега имаме важен прецедент, който дава възможност за осветляване на тяхната дейност и реален граждански контрол. В конкретния случай БОЕЦ искаме да внесем прозрачност за дейността на БУЛГАРГАЗ по темата за преговорите с ГАЗПРОМ, както и с получената информация да разкрием евентуални престъпления и корупционни схеми.

Тук може да се запознаете с пълният текст на съдебното решение:

https://ecase.justice.bg/api/file/download/9a113baa-55b8-4ba5-b5a3-26c5f644ea66

Благодарим на адвокат Александър Кашъмов, на адвокат Пламен Кирилов (член на БОЕЦ) и Георги Карамфилов – юрист и член на БОЕЦ. Това е много важна победа. Месеци наред вече никой не знае кой преговаря с ГАЗПРОМ, какви са условията на другите фирми и какви оферти има. Никой не обясни и думите на министъра на отбраната – Димитър Стоянов, че Русия щяла да осъди България по арбитражно дело за едностранно спрените доставки на газ от ГАЗПРОМ! За „енергийния“ министър не искаме дори да коментираме, с него ще си говорим в съдебната зала.  Ще повдигнем завесата и „газпромаджиите“ ще трябва да носят отговорност за действията си. 

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки