Бонуси за близо един милион и в МЕ на министър Газпром. (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Традиционно в началото на всяка година БОЕЦ изискваме по ЗДОИ информация за получените бонуси и други финансови данни от различни държавни институции. И тази година изпратихме заявления до 14 министерства, агенции и държавни дружества. Първите отговори вече пристигат.

Публикуваме отговора на Министерството на енергетиката – бонуси за над 840 000лв!

Общо раздадените бонуси в Министерството на енергетиката са за над 840 000лв. Изискали сме разбивка на бонусите по дирекции, като с тази информация може да се запознаете в приложеният файл. Прави впечатление, че политическият кабинет (заместник министрите) са с почти 60 000лв. бонуси!

Тук може да се запознаете с предоставената информация.

МЕ отговор здои бонуси 2022

С встъпването си в длъжност служебният кабинет на Румен Радев обяви „хаос и разруха в енергетиката“ и изведе темата, като водеща в степен до истерия. Сформиран бе „Кризисен щаб за енергетика“ и министрите на Радев начело с МЕ и Росен Христов започнаха да внушават, лъжат, манипулират и убеждават  българското общество, че единственото спасение от студ и глад през настоящата зима е в подновяване на доставките на газ от ГАЗПРОМ! Марионетките на кремълската пета колона искаха да ни върнат към руската газова робия и то на фона на войната на Путин срещу Украйна.

БОЕЦ и гражданското общество реагирахме – десетки протести на БОЕЦ и инициативата ГАЗУИТМИ, акции-изненади и тридневна блокада на БОЕЦ пред Министерски съвет. И успяхме – живеем по-свободно БЕЗ руски газ! 

Има и още една тема и това е темата за съветниците на министъра. От предоставената справка можем да видим инициалите на съветниците. 9 от тях са получили над 100 000 лв по граждански договори, други петима са получили над 74 000лв. по трудови договори плюс още над 11 000лв. бонуси. Общо към 200 000лв. за съветници на Капитан Катамаран.

Междувременно БОЕЦ осъдихме БУЛГАРГАЗ, чиито принципал е БЕХ , а на тях МЕ.

Заради лъжите на министър Христов през миналата година БОЕЦ внесохме сигнал до ДАНС за заплаха за националната сигурност. Оказа се, че България може да се справи и без руски газ и то на в пъти по-ниска цена! България може, но слугите на Кремъл не могат! Преди дни разобличихме лъжите на Христов и с документи от БУЛГАРГАЗ!

БОЕЦ разобличаваме с документи лъжите на министър Росен Христов за ГАЗПРОМ.

Сега ние питаме министър Христов  – за какви „постигнати резултати“ и заслуги сте си ПОЧТИ ЕДИН МИЛИОН лева само за бонуси през 2022 г. в министертвото? За лъжите ли? Или за навеждането пред ГАЗПРОМ? Оставяме на обществото и гражданите да преценят заслугите на МЕ и моралното им право за „допълнително материално стимулиране“ за постигнати резултати включително и на фона на кризата с инфлацията и енергийните носители и хилядите бизнеси, които загиват, или са в затруднение  и стотиците хиляди граждани, които се чудят как да запазят работата си, да се стоплят през зимата и да преживеят кризата!

За днес БОЕЦ бяхме заявили среща с Росен Христов в МЕ, но министъра се скри за пореден път!

Сега е много важно да видим реакцията на партиите и на Румен Радев – дали един доказан лъжец ще бъде назначен за втори мандат, като служебен министър!

Битката продължава.

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA