БОЕЦ в НАП! Настояваме за информация по сигналите ни за „БарселонаГейт“ и „Лукойл“!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес – 24 януари 2023 година, БОЕЦ отидохме в НАП за среща с шефа на агенцията Борис Михайлов, за да му зададем конкретни въпроси и предоставим допълнителна информация по сигнала ни за #БарселонаГейт и този за „Лукойл“.

БОЕц, НАП

Вече шеста година БОЕЦ продължаваме битката си по случая за Къщата в Барселона на бившия премиер Бойко Борисов. Първият ни сигнал до българските институции е от 2016 г., а през 2019 г. БОЕЦ сезирахме испанската прокуратура.

През май 2021 г. след оставката на правителството на Борисов и встъпване в длъжност на служебния кабинет на Румен Радев отново сезирахме НАП, Парламента и МВР, като добавихме и нова информация от BIRD.BG и наши разследвания.  И отново няма никакви резултати. В началото на 2022 г. БОЕЦ изискваме от Румен Спецов информация за резултатите от образуваните ревизии.

Нови документи и действия на БОЕЦ по темата за „Къщата в Барселона“ и разследването срещу Борисов за пране на пари.

От получения отговор тогава разбрахме, че Пеевски е ревизиран и е чист, като сълза, а по БарселонаГейт нито една ревизия или проверка не е приключила.

Пеевски отново е недосегаем. БОЕЦ поиска оставката на Спецов!(документи)

На 04.01.2023 г. БОЕЦ внесохме жалба за бавност до Борис Михайлов – изпълнителен директор на НАП, за липса на резултати и информация за действията на Агенцията по сигнала ни за БарселонаГейт.

Развитие по БарселонаГейт. Битката продължава! (документи)

Днес БОЕЦ отидохме в НАП, за да изискаме допълнителна информация  за работата на приходната агенция по случая!

Излизаме от срещата със следните изводи:

Отчитаме като добър знак, че НАП прие среща. Отчитаме като недобър знак, че изпълнителният директор на НАП Борис Михайлов отново не се яви на тази среща.

На срещата от страна на НАП бяха петима представители на висшето ръководство на агенцията. Не можем да отчетен положителен резултат от срещата, защото НАП отново не даде отговор на нашите конкретни питания за това дали Пеевски е ревизиран само като физическо лице; дали са ревизирани неговите компании; дали е работено по произхода на средствата, с които той е придобил имоти и имущество, визирани в нашите сигнали; дали са ревизирани сделките по продажба на имоти, както и лицето, купило имуществото на Пеевски, заедно с произхода на средствата на покупките.

Повече от две години, след като сме посочили конкретни лица, за които има съмнения, в сигнала ни до НАП за „Къщата в Барселона“, действията на НАП продължават и ние нямаме отговор защо се бавят ревизиите, защо не излизат резултатите от тях.

Тук можете да се запознаете с целия текст на сигнала ни, заедно с приложените в него документи: Сигнал към НАП.

Знаем за изготвен ревизионен доклад на Георги Йовчев – бащата на Борислава Йовчева с къщата в Барселона, но той все още не е връчен. Няма никаква заявка кога ще се случи това и дали ще се случи в разумен срок.

По същия начин, ревизията на Борислава Йовчева все още не е приключила, нито пък тази на Иван Саздов. Ревизиите на бившите шефове на „Лукойл“ Валентин Златев и Александър Чаушев са приключени, но няма установени данни за данъчни задължения, както и при Пеевски.

Ревизиите на важните лица в този казус са приключени, но няма никакви данни. Тези, които не са приключени, пък се точат вече години.

Другият казус, който поставихме, е този за трансферното ценообразуване на „Лукойл“. По наши данни такива ревизии на „Лукойл“ по Закона за корпоративното подоходно облагане са пропуснати за 2015 и 2016 година заради загубени давностни срокове. Това би било много странно за най-големия данъкоплатец в България.

Не става дума само за пропуснати давностни срокове, а за пропуснат интерес в следващите ревизии за 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 г. Изглежда, „Лукойл“ не представлява интерес за данъчната структура от гледна точка на контрол. Това буди въпроси, които БОЕЦ ще задаваме докрай.

Битката продължава.

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA