Важно! Брюксел ще разглежда казуса „Морфов“ (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ подкрепя Александър Морфов в битката му срещу вмешателството на политически интереси в Народния театър „Иван Вазов“.

Внесена е петиция в Европейския парламент, която сочи фактите около уволнението по политически причини на режисьора и изисква разследване от страна на европейската институция.

Напомняме, че на 8 октомври 2020 г. бе приета резолюция относно принципите на правовата държава и основните права в България, с която евродепутатите изразиха „недвусмислената си подкрепа за българския народ в неговите легитимни искания и стремежи за справедливост, прозрачност, отчетност и демокрация“. В петицията се обръща внимание и на репресията под формата на тормоз и заплашване срещу служителите на Народния театър от страна на директора Васил Василев, които изявяват съпричастие с позицията на г-н Морфов. БОЕЦ продължава да следи този казус и да подкрепя каузата на гражданите, които се осмеляват да се противопоставят на политическото вмешателство в случая на ДПС в обществения живот и порочните партийни и ченгеджийски практики.

Благодарност и поздравления за Ива Ганева – член на БОЕЦ, представляващата Сдружението в Брюксел, с чиято помощ бе изготвена и внесена Петицията! 

Ива Ганева – БОЕЦ Брюксел

Поздравления и за Сашо Морфов и неговите колеги и приятели за тяхната непримиримост!

Припомняме, че БОЕЦ внесохме сигнал в МВР за заплахите и репресиите от странана на директора Василев към Александър Морфов и негови колеги от театъра, които са солидарни с него. По този сигнал тече прокурорска проверка. БОЕЦ сезирахме и Парламента – комисията по култура и медии и очакваме реакция.

Казусът с Морфов стигна и до прокуратурата по сигнала на БОЕЦ! (документи)

Да видим дали новият министър на културата ще реагира, или „Промяната“ ще защити интересите на ДПС, а гражданите пак ще се окажем последния рубеж в битката срещу мафията! Незабавно освобождаване на Васил Василев и възстановяване на Александър Морфов на неговият пост! Справедливост и знак за промяна, или още от същото. До дни ще стане ясно.

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA