БУЛГАРТАБАК спря плащанията към ББР! Пеевски източва 150 милиона от държавната банка

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Два независими източника на БОЕЦ от ББР и Министерството на иновациите потвърждават, че считано от 20.03.2023 г Булгартабак не си плащат кредита към ББР.

Вместо да плащат, от фирмата кредитополучател (Индастриал солюшънс енд технолоджи) предлагат фирмата да прехвърли цялото обезпечение по кредита на банката, като тя от своя страна опрости кредита.

Стандартната процедура е да се минава през несъстоятелност, изкарване на имотите на публична продан и реализиране на обезпечението на свободния пазар.

Проблемите за Пеевски и компания са два:

1) Предложеното имущество е значително под стойността на кредита и ако се изкара на свободен пазар, ще стане ясно, че е заложена кокошка за кон и много хора ще трябва да обясняват как така са го допуснали.

2) При ликвидация на дружество отговорност носят собствениците и управителите, същите „висят“ като длъжници, не могат да управляват и други фирми и като цяло приключват кариерата на подставени лица.

Каква схема са измислили:

Заменят дълг срещу собственост. В „обикновена“ транзакция банката придобива имотите и опрощава кредита. Не става ясно по каква оценка ги взима имотите, какво ще прави с тях и дори впоследствие може да им ги продаде обратно за много по-малка сума. Това е крайно необичайно, тъй като банките по занятие не са дружества за недвижими имоти и в крайна сметка трябва да ги обърнат в кеш.

Как изглеждат нещата в цифри:

Кредитът е 150 млн. лв., като имотите на хартия покриват тази стойност, но е ясно че това не е така.

Ако се изкарат на публична продан и се продадат, да кажем, за 100 млн. лв., то дружеството ще дължи още 50 млн. лв. и ще се подгонят собствениците и управителите.

Ако обаче се прехвърлят на банката за 150 млн. лв., тя след време успее да ги продаде за 100 млн. лв., то тя ще реализира допълнителни 50 млн. лв. загуба, а собствениците и управителите – хората на Пеевски, остават чисти!

По информация на БОЕЦ схемата се движи лично от Илия Караниколов – човек на Владислав Горанов и (председател на УС) на Банката. Поръчката идва директно от Росен Карадимов (председател на Надзорния съвет) и човекът на ДПС.
Караниколов лично е разпоредил е на отделите в банката да работят ускорено, за да се случи трансакцията в идните дни.

Това ли е цената за подкрепата на Пеевски към новото правителство на „Промяната“? Опрощаването на 150 милиона лева като за начало?

Част от ръководството на ББР се противопоставя на подготвената схема, но мнозинството в УС и Надзора на ББР под контрола на ДПС и ГЕРБ действат активно.

Кирил Петков влезе в политиката на гърба на ББР и разкритията за кредитите на Пеевски, които бяха публична тайна. В началото на миналата година БОЕЦ разкрихме, че именно Кирил Петков е оставил в ръководството на ББР Живко Тодоров (бивш шеф на ПИБ и човек на Пеевски) с 30 000 лв заплата и принудихме Тодоров да си подаде оставката. Тогава поискахме преоценка на всички активи представени за обезпечение по кредитите на Пеевски и те да станат предсрочно изискуеми. Това не се случи. След идването на служебният кабинет на  Румен Радев в ръководството на ББР бяха извършени промени, като контрола бе поет отново от хора близки до ГЕРБ и ДПС.

БОЕЦ ще сезираме още днес Парламента и компетентните институции за това мегапрестъпление. Можем да ги спрем с максимална гласност и граждански натиск! Няма да позволим отново мафията да превземе държавата и да източва милиарди от нашите пари!

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки