БОЕЦ осъди МВР за полицейското насилие!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 18.12.2023г. БОЕЦ заведе дело срещу МВР!

Министър Калин Стоянов (човекът на Пеевски и Борисов) отказа да предостави на БОЕЦ данните за полицейското насилие от 16.11.2023 г. от протестите на гражданите срещу БФС! Аргументира се с това, че ако получим изисканата информация, то БОЕЦ може да разкрием извършени престъпления! Слугата на мутрите показно пази биячите, а чухме след това от Атанас Атанасов, че ПП-ДБ вече не му искат оставката. След прегръдката с Буда и Шиши вече се прегръщат и с марионетките им.

Калин Стоянов

МВР отказа на БОЕЦ да предостави каквито и да е документи и данни с един единствен аргумент – че с получената информация може да разкрием извършени престъпления! А БОЕЦ според МВР нямаме право да разкриваме престъпления.

Това е абсурд! Та за последните 10 години БОЕЦ сме разкрили повече корупционни престъпления от всички структури на МВР и прокуратурата взети заедно!

Това е и идеята и смисъла на Закона за достъп до обществена информация – да могат гражданите да упражняват граждански контрол и ако установят данни за закононарушения да спомогнат на институциите за тяхното разкриване и виновните да понесат своята отговорност! МВР обаче пази мутрите в униформи, като погазва закона с цената на всичко. Това е безпрецедентна наглост.

Чрез полицейското насилие мафията се опитва да върне страха̀ в душите на гражданите. Няма да го позволим! Ще съдим до дупка и ще осъдим МВР! Ще огласим цялата получена информация и ще разкрием биячите с униформи. Битката продължава!

На 14.02.2024г. Административен съд Видин, съдия Борис Борисов се произнесе с Решение по адм. дело 262/2023г, с което отхвърля отказа на МВР , задължава административният орган да прдостави на БОЕЦ изисканата информация и осъжда МВР да заплати на БОЕЦ деловодните разходи!

РЕШИ:

ОТМЕНЯ Решение № 513000-85141/12.12.2023г. на директора на СДВР.

ВРЪЩА преписката на на директора на СДВР, като  го ЗАДЪЛЖАВА на основание чл. 41, ал. 1 ЗДОИ да предостави информация, съобразно гореизложеното в мотивите .

ОСЪЖДА Столична дирекция на вътрешните работи да заплати на Сдружение ГД „Боец-България обединена с една цел“, представлявано от Георги Борисов Георгиев, със седалище и адрес на управление гр.Видин, разноски по делото в размер на 1010 /хиляда и десет /лв.

Решението не подлежи на касационно обжалване.

Никой не може да погазва правата на българските граждани. Полицейското насилие е присъщо на дикататури, като режима на Путин, или Ердоган. Но, тук не е Москва и гражданите могат да протестират в защита на своите справедливи каузи, или срещу всяка неправда без страх, че ще бъдат пребити, арестувани, или убити от властта. Що се касае за аргумента на МВР, че с предоставената информация БОЕЦ можем да разкрием извършени престъпления, а според тях нямаме право на това, то за последните десет години БОЕЦ сме разкрили повече корупционни престъпления от МВР и прокуратурата взети заедно. И ще продължаваме да го правим без значение кой е на власт! Ще публикуваме цялата получена информация и документи. 

Припомняме, че БОЕЦ водим и още едно дело срещу МВР по същата тема и вярваме, че ще бъдат осъдени и по него.

Припомняме, че преди седмици МВР бяха осъдени от Георги Георгиев от БОЕЦ и неговият адвокат Методи Лалов за незаконният арест на Георгиев!

Припомняме, че преди това БОЕЦ пак осъдихме МВР за отказа на министър Демреджиев да предостави информация за своите съветници!

Припомняме, че преди товеа БОЕЦ осъдихме МВР и за протестите и блокадата на Орлов мост и лъжите на полицията, че в нашите лагери е имало взривни устройства.

Припомняме, че преди това осъдихме МВР и за протестите срещу Гешев и активното участие на полицията в провокациите по време на протестите на БОЕЦ.

ОСТАВКА НА КАЛИН СТОЯНОВ!

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 

Битката продължава!

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки