БОЕЦ осъди МВР за полицейското насилие за втори път!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Министър Калин Стоянов (човекът на Пеевски и Борисов) и шефа на СДВР Лобомир Николов отказаха да предоставят на БОЕЦ данните за полицейското насилие от 16.11.2023 г. от протестите на гражданите срещу БФС! Аргументира се с това, че ако получим изисканата информация, то БОЕЦ може да разкрием извършени престъпления! Слугата на мутрите показно пази биячите, а чухме след това от Атанас Атанасов, че ПП-ДБ вече не му искат оставката и от Кирил Петков, че Денков се е отказал да му иска оставката миналата година защото би навредило на влизането ни в „Шенген“.  След разпада на сглобката ПП-ДБ пак захванаха темата за министъра на вътрешните работи, но през призмата на предстоящите избори. Полицейското насилие над гражданите не бе проблем за тях, но правенето на избори с „тяхното МВР“ е важно. Припомняме, че нито една партия не реагира на сигналите на БОЕЦ за купуване на гласове и изборни престъпления с участието на Халил Летифов от ДПС защото ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС бяха в обща прегръдка. За да угодят на Пеевски от ПП-ДБ отказаха на БОЕЦ да поставят темата за купуването на гласове в парламента. Сега пак идват избори и тези грешки се връщат на техните глави. За съжаление пак гражданите ще плащаме цената!

Калин Стоянов

Първото дело:

На 14.02.2024г. Административен съд Видин, съдия Борис Борисов се произнесе с Решение по адм. дело 262/2023г, с което отхвърля отказа на МВР , задължава административният орган да предостави на БОЕЦ изисканата информация и осъжда МВР да заплати на БОЕЦ деловодните разходи! БОЕЦ извадихме изпълнителен лист, влязохме в СДВР и взехме над 400 документа свързани с разследванията на полицейското насилие. 

Тук може да се запознаете с това дело:

БОЕЦ осъди МВР за полицейското насилие!

Междувременно БОЕЦ поискахме и от Столична община документи и информация свързани със събитията по време на протеста срещу ръководството на БФС и полицейското насилие. СО препратиха частично нашето заявление до СДВР, които отново ОТКАЗАХА да предоставят на БОЕЦ исканата информация със същият мотив – че ако получим исканата информация то ние можем да разкрием извършени престъпления! 

Това е абсурд! Та за последните 10 години БОЕЦ сме разкрили повече корупционни престъпления от всички структури на МВР и прокуратурата взети заедно!

Това е и идеята и смисъла на Закона за достъп до обществена информация – да могат гражданите да упражняват граждански контрол и ако установят данни за закононарушения да спомогнат на институциите за тяхното разкриване и виновните да понесат своята отговорност! МВР обаче пази мутрите в униформи, като погазва закона с цената на всичко. Това е безпрецедентна наглост.

В края на 2023г. БОЕЦ заведохме второ дело и срещу този отказ и с решение №508 от 28.03.2024г. по дело 275/2023г. на съдия Николай Витков от Административен съд Видин за втори път МВР бяха ОСЪДЕНИ! 

Р Е Ш И:

ОТМЕНЯ решение рег.№ 513000-86324/18.12.2023 г. на Директор на СДВР, с което е постановен отказ за предоставяне на достъп до обществена информация по заявление вх.№ 513004-69/11.12.2023 г., подадено от Сдружение Гражданско движение „Боец-България обединена с една цел”, ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин, ж.к.”Панония”, бл.4, вх.З, ап.157, представлявано от председателя на УС Г. Б. Г., с което се иска предоставяне на следна информация: „3. Участвали ли са служители на Общинска полиция в охраната на протестите срещу БФС на 16.11.2023 г.? Колко служители са участвали? Какви са били техните оперативни задачи? Установени ли са действия на полицейско насилие или превишаване на правомощията от служителите на Общинска полиция по време на тези протести?”.

ВРЪЩА делото като преписка на Директор на СДВР за ново произнасяне по заявление вх.№ 513004-69/11.12.2023 г., подадено от Сдружение Гражданско движение „Боец-България обединена с една цел”, ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин, ж.к.”Панония”, бл.4, вх.З, ап.157, представлявано от председателя на УС Г. Б. Г., в четиринадесет дневен срок, считано от датата на получаване на преписката, при спазване на указанията по тълкуването и прилагането на закона, дадени в мотивите към настоящото решение.

ОСЪЖДА Столична дирекция на вътрешните работи при Министерство на вътрешните работи да заплати в полза на Сдружение Гражданско движение „Боец-България обединена с една цел”, ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин, ж.к.”Панония”, бл.4, вх.З, ап.157, представлявано от председателя на УС Г. Б. Г., направените разноски по делото в размер общо на 1010,00 (хиляда и десет) лева.

Настоящето решение е окончателно и не подлежи на оспорване, на основание чл.40, ал.3 от ЗДОИ.

Тук може да се запознаете с целият текст на съдебното решение:

file:///C:/Users/BOEClaptop/Downloads/act_2024_3_28..html

Припомняме, че БОЕЦ вече осъдихме веднъж МВР по тази тема!

Припомняме, че преди седмици МВР бяха осъдени от Георги Георгиев от БОЕЦ и неговият адвокат Методи Лалов за незаконният арест на Георгиев!

Припомняме, че преди това БОЕЦ пак осъдихме МВР за отказа на министър Демереджиев да предостави информация за своите съветници!

Припомняме, че преди това БОЕЦ осъдихме МВР и за протестите и блокадата на Орлов мост и лъжите на полицията, че в нашите лагери е имало взривни устройства.

Припомняме, че преди това осъдихме МВР и за протестите срещу Гешев и активното участие на полицията в провокациите по време на протестите на БОЕЦ.

ОСТАВКА НА КАЛИН СТОЯНОВ!

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки