БОЕЦ подписа Меморандум за общи действия с ПП „Единение“ и ПП „Зелено движение“.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Две партии дадоха много силен знак! ПП „Единение“ и ПП „Зелено Движение“ подписаха предложеният от БОЕЦ Меморандум за общи действия. В него сме заложили граждански цели и каузи, които отстояваме от години. БОЕЦ от своя страна заявяваме готовност да подкрепим политическите действия на двете партии за постигането на тези цели. Нямаше гръмко представяне, или медийни фойерверки, имаше взаимно разбиране, солидарност и осъзнаване, че формулата за постигане на реални резултати включва чуваемост за гражданските битки и общи действия. Това е новият модел, който БОЕЦ налагаме за граждански контрол, натиск, солидарност и сътрудничество, при който гражданите поставяме пред партиите цели и каузи и заедно работим за тяхното постигане. При този модел гражданите не са пасивни наблюдатели, а активни участници в процесите след изборите, а партиите имат нужната им гражданска подкрепа, за да реализират и поставят на политическият фронт заявените цели.

Гражданският Меморандум на БОЕЦ е и обединаващ документ и инициатива, която може да консолидира усилията и действията на различни партии и граждански организации около общи каузи. Точките фиксирани в документа могат да бъдат допълвани с актуални и общи каузи. Но едно нещо не може – не може да се подменят, забравят или променят. Не може да заявиш, че ще се бориш срещу мафията и корупцията, а след това да направиш общо правителство с мафията и корупционерите.

Меморандума на БОЕЦ бе обсъден, гласуван и подписан от двете партии, което е не просто обещание, а фактически ангажимент и им прави чест, че го сториха.

В двете партии има хора, като Иван Калчев – Глиги, Иван Христанов, Борислав Сандов и тн. с които от години сме заедно на площадите, на протести и акции. Подписването на Меморандума е закономерен процес, който регламентира и официализира нашите общи действия, посочените цели и фиксира допирните ни точки. Това не лишава партиите от тяхната автентичност, партийни програми и заявки в други посоки и области. И не обвързва партийно БОЕЦ. Постига нещо много повече – гражданско-политическо обединение по формула, която дава възможност на всеки да работи по своята платформа и заедно да работим по общите точки.

Прилагаме текста на Меморандума:

М Е М О Р А Н Д У М
За гражданските цели и каузи на Сдружение БОЕЦ и общи действия за тяхното постигане
ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”, ЕИК 176949776
1. Развитие на гражданското общество и подобряване на гражданския контрол върху органите на властта и политическото представителство, чрез усъвършенстване на модела за гражданска активност, натиск и сътрудничество..
2. Активни действия и натиск за установяване на истината, защита на обществените интереси и търсене на наказателна отговорност за възможни злоупотреби при изграждането на газопровода ТУРСКИ ПОТОК и други инфраструктурни проекти.
3. Борба с корупцията и липсата на справедливост – разобличаване на корупционните схеми на Бойко Борисов, Делян Пеевски и отговорните лица, без значение кои са те; граждански натиск за връщане за ново разглеждане и разследване на приключени от прокуратурата казуси като: БарселонаГейт, Пачките и Кюлчетата, и др. Обществено въздействие върху институциите за прилагане на закона и даване на максимална гласност на резултатите от нашите разследвания.
4. Търсене на политическа и институционална отговорност, включително процeдура по импийчмънт от лица на висши държавни позиции за всяко действие в полза на вражеско разузнаване или на чужда държава, когато то е против интересите на Република България. .
5. Отпор на всички източници и вектори на антибългарска, вражеска или неприятелска пропаганда, и антидържавна дейност на организации и лица. Учредяване на постоянно действаща парламентарна Комисия за борба с вражеска и неприятелска пропаганда, с постоянното участие на БОЕЦ и други граждански организации. Подкрепа за инициативата на “Граждански мегдан” за учредяване на Антипропаганден фронт – формат за координирани действия с участието на граждански организации, медии, експерти, партии, институции и др.
6. Нов изборен Кодекс – професионален състав на ЦИК, РИК, ОИК и СИК, граждански контрол върху дейността на ЦИК и изборния процес, въвеждане на електронно-дистанционно гласуване, както и гласуване по пощата. 
7. Действия в посока ангажиране на международни институции и партньорски служби по казусите и битките на БОЕЦ и други граждански сдружения.
8. Защита на гражданските права и свободата на словото при всеки опит за погазването им, при всяка проява на репресии, полицейско насилие или медийно заглушаване.
9. Граждански натиск за изпълнението на предизборните обещания от политическите сили.
10. Подкрепа на активното участие на БОЕЦ в изработването на законодателни промени по важните за сдружението теми: съдебна реформа, граждански права̀, реформа на службите и т.н.
11. Предоставяне на военна помощ за Украйна и подкрепа за украинските бежанци в България.
Продължаваме своите битки без компромиси и показваме, че има партии, политици и кандидати, които припознават гражданските каузи и цели! Поздравления за ПП „Единение“ и ПП „Зелено Движение“.
Хиляди граждани се обърнаха към БОЕЦ с въпроса за кого да гласуват на предстоящите избори. БОЕЦ не сме партия, не участваме в битката за властта, нашата битка е да отстраним мафията от властта и я водим на гражданският фронт. Не се обвързваме партийно и политически, но това не ни прави аполитични. Разбираме интереса и притесненията на хората. Ориентирите са малко и неясни, а лъжите много и брутални. Цветовете са размити, истинска кампания няма. „Лидерите“ се държат, като скарани любовници, а дебати и политически послания няма. Едни се сърдят на гражданите заради собствените си грешки, други са стегнали МВР и разиграват схемите за купуване на гласове,а трети свирят в оркестъра на Путин и плашат с „Война и мир“. На този фон е все по-трудно гражданите да се ориентират и мотивират за гласуване и затова търсят мнението на БОЕЦ. И сега им даваме отговора – заслужават подкрепа тези партии и кандидати, които подписаха гражданският Меморандум за общи действия!

Това е, а от първият ден след изборите се стягайте за площадите! Най-важната задача е – Борисов и Пеевски трябва да бъдат отстранени от властта, всичко друго следва след това.

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки