Симбиозата между ГЕРБ и ДПС – модел на феодализиране на общините!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Между ГЕРБ и ДПС има не просто симбиоза и сътрудничество, те са си едно. Примерите, в които по време на управлението на ГЕРБ се наливаха милиарди във фирми свързани с ДПС и Пеевски са публични и известни. БОЕЦ сме представили през годинитге много примери и граждански разследвания по темата. Има и редица журналистичски разследвания. Примерите за подкрепа от ДПС за ГЕРБ в парламента също са показателни. Общите бизнес схеми на Борисов и Пеевски започват дори преди БУЛГАРТАБАК. Точно ГЕРБ и Борисов направиха нужното, за да прикрият участието на Пеевски във фалита на КТБ, а Бойко Борисов плати през ТУРСКИ ПОТОК 800 милиона на Кремъл, които Пеевски бе „усвоил“ през 2013г. от Южен поток.

Най-важното общо бизнес начинание на ГЕРБ и ДПС е друго и то се нарича „Цацаров – Гешев“. Избора и назначаването на главен прокурор под тяхно влияние и власт им гарантира безнаказаност и възможност за реализиране на криминалните схеми за източване на милиарди от националния бюджет, от общините и от европейските фондове. По същият начин с общата благословия на ГЕРБ и ДПС се назначават всички хора на ключови позиции в държавата – ВСС, ИВСС, КПКОНПИ, КС, МВР, ДАНС, НАП, регулатори, служби и агенции.

Тази симбиоза се проявява и на местно ниво по най-различни начини. Предствяме ви един пример, който е класически и подобни може да бъдат открити във всеки регион, община и населено място.

Каква е връзката в една малка българска община, като Гурково между ГЕРБ и ДПС? На снимката – Мариан Цонев – кмет на Гурково, дъщерята на кмета Теа Цонева и Мустафа Карадайъ. Както се казва – партийна идилия.

Кмета Цонев е от ДПС, нормално е да демонстрира близост с Карадайъ. Дъщерята Теа Цонева демонстрира същата симпатия към партията. 

Представяме ви и още една фигура от региона – бореца Радослав Георгиев – кандидат за депутат от ГЕРБ през 2022г. Няколко негови колеги – борци също са сред кандидатите на ГЕРБ през последните години. Най-масовото участие в листите на партията на Бойко Борисов обаче си остават бившите милиционери, ченгета, членове на БКП и сикаджийските мутри от началото на прехода.

Каква е връзката между ГЕРБ и ДПС в Гурково?

Теа Цонева, дъщеря на кмета от ДПС и нейният партньор Радослав Георгиев – кандидат за депутат от ГЕРБ. Наглед нормална човешка история, като се обичат младите нека се вземат, какво означават тук партийните пристратия.

В района на Казанлък, Гурково и околните общини ДПС са наложили тотален феодален модел на управление. Властта им е гарантирана от кадрите на ГЕРБ в МВР и прокуратурата. Схемите за купуване на гласове и контролиран вот са наложени, като модел за правене на избори, а всеки който оказва съпротива срещу местните дерибеи бива смачкван с помощта на институциите-бухалки подвластни на ГЕРБ и ДПС и местни мутренски бригади. Част от наказателните акции срещу неудобните включват физически нападения и брутално пребиване на опоненти, схеми за „сготвяне“ с подхвърляне на наркотици,  заплахи, поръчкови ревизии, проверки и репресии „по закон“. ГЕРБ и ДПС заедно поддържат този мутренско-мафиотски модел на управление. Това сигурно е познато на милиони български граждани от всички краища на страната. Една история за реалността в българските общини под контрола на ГЕРБ и ДПС, която олицетворява статуквото превзело страната ни.

Наближават новите избори. БОЕЦ припомням предишни резултати, за да засилим вниманието на обществото:

На изборите през април 2021г, които се проведени под контрола на ГЕРБ  в община Гурково за ДПС са гласували около 1600 души.  

На изборите през ноември 2021г., когато МВР натисна реално схемаджиите за купуване на гласове в община Гурково гласовете за ДПС са 166, или десет пъти по-малко. 

На изборите през октовмри 2022г, когато вече стоплянето на отношенията между Румен Радев, ГЕРБ и ДПС е видимо, резултатите на партията на Доган и Пеевски в Гурково се вдигат рязко отново на 640 гласа. 

Десетки са сигналите за купуване на гласове в Гурково през последните две години. В тях е замесен и кмета, срещу когото е образувано разследване. Преди юлските извънредни парламентарни избори прес 2021г.  Софийска градска прокуратура (СГП) привлича, като обвиняем за купуване на гласове кмета на община Гурково Мариан Цонев.

Разследването е за извършено престъпление по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс, за което наказателния кодекс предвижда затвор до шест години и глоба от десет до двайсет хиляди лева. По време на досъдебното производство, образувано още през март същата година са разпитани множество свидетели, някои от тях и пред съдия. Жители на едно от двете ромски гета в Гурково потвърждават, че срещу 50 лв. са били склонявани лично от кмета да гласуват на изборите за ДПС. Срещу същата сума и обещания да узакони незаконните им къщи и да ги свърже към водопреносната мрежа получават ромите гласували за Мариан Цонев и през 2019 г. като кандидат на ДПС за кмет на общината. Прокуратурата е задействана и разследванията срещу Цонев са смачкани въпреки десетки свидетелски показания и данните на МВР. По информация от източници на БОЕЦ дъщерята на кмета, Теа Цонева има директна връзка с „човека най-горе в ДПС“ и в подобни случаи контактите се задействат и можем обосновано да предполижим, че в резултат се осигурява чадър над кмета и негови приближени.

Връзката на една магнетична корпулентна фигура от ДПС с описаните схеми, лица и история ще представим в отделен материал.

БОЕЦ призоваме гражданите да ни изпращат своите сигнали за купуване на гласове и други изборни измами. Когато институциите са под контрола на партии, олигарси и мафиотски структури, гражданските организации и активните граждани оставаме последния рубеж на съпротива срещу опитите на мафията да си върне цялата власт в държавата. 

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки