Гражданска панорама: Знакът на злото пред БНТ, избори, „Турски поток“, оръжие за Украйна и следващите действия на БОЕЦ!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ и гражданите проведохме десетата поредна „Гражданска панорама“ пред сградата на БНТ. И докато Кошлуковата телевизия беше взела решение днес „Панорама“ в ефира на обществената телевизия да няма, а да пуснат филмче, гражданите се събрахме, за да обсъдим три важни теми – предоставянето на военно-техническа помощ на Украйна, необходимите действия срещу Радев и Борисов заради „Турски поток“, предстоящите в неделя избори и какво идва след тях. Обявихме и следващите действия на сдружението.

Какво се случи в последните дни?

В рамките на Гражданската панорама БОЕЦ представихме последните си действия. Припомнихме за участието в протестите „ГАZwithme“, блокадата на Министерски съвет, акциите-изненади на БОЕЦ и гражданите пред Министерството на енергетиката, Министерството на отбраната, „Лукойл“, последните ни срещи в Министерството на енергетиката, „Булгаргаз“ в Министерството на отбраната, информацията, която поискахме по ЗДОИ за преговорите с „Газпром“ и ни беше отказана и как дадохме „Булгаргаз“ и Министерството на енергетиката на съд заради този отказ.

бнр - гражданска панорама 10

Анжела Адамова от БОЕЦ по време на Гражданската панорама

Отчетохме като граждански успех факта, че руски газ към България не тече! Само гражданите и нашата бърза реакция спря връщането ни към руската газова робия. Митрофанова отдавна каза как можем да получаваме руски газ – като плащаме в рубли. Заради гражданската реакция – протестите „ГАZwithme“ и блокадите на БОЕЦ, служебното правителство на резидента Румен Радев просто не посмя да го направи. Затова и дори не беше удостоено с отговор от своите кремълски господари. Думата взе и Атанас Шарков от „ГАZwithme“, който говори за протестите и мотивацията зад тях, както и за медийната свобода в България и превземането на медиите от Пеевски.

БОЕЦ пък поднесохме скромен, но необходим подарък на шефа на БНТ Емил Кошлуков, който освен че превърна обществената телевизия в основна трибуна на ГЕРБ и никога гражданите, превърна БНТ и в говорител на руската пропаганда, като през последните месеци от ефира ни говореха всякакви Петоколонници. БОЕЦ вече подарихме на служебниятенергиен министър на Радев Росен Христов и на служебния министър на отбраната на Радев Димитър Стоянов памперси за възрасни – да си имат за следващите ни срещи. Вече и Кошлуков има подарък памперс, може да си го ползва по предназначение, а не да се крие и вместо „Панорама“, да пуска филмче.

кошлуков памперс

Йосиф Деянов от БОЕЦ държи подаръка на Кошлуков

кошлуков памперс

Подарък памперс за Емил Кошлуков!

Оръжие за Украйна

Преди дни представители на БОЕЦ се срещнаха и разговаряха в посланика н Украйна у нас Н. Пр. Виталий Москаленко. БОЕЦ Иван Тихов говори за срещата в рамките на Гражданската панорама. Освен че заявихме и среща с украинския президент Зеленски, БОЕЦ взехме решение да изискваме от 48-мото Народно събрание спешно изпращане на оръжие на Украйна.

бнр - гражданска панорама 10

Иван Тихов от БОЕЦ по време на Гражданската панорама

Аргументите ни за това са два. Първо, настояваме България да помогне на Украйна с оръжие, за да помогне на Украйна да победи руския агресор. Не приемаме скритата продажба на боеприпаси и оръжия, а настояваме помощта да бъде изпратена явно и публично. Това е морален дълг на страната ни като част от цивилизования свят.

Второ, настояваме страната ни да се възползва от възможността едновременно да помогна на Украйна с оръжие, а след това да получи НАТО-вския еквивалент на въпросното въоръжение от нашите партньори. Много държави от Източния блок на НАТО вече го направиха, а възможността още не е изчерпана.

След като поставихме въпроса пряко, от кандидата за народен представител Мартин Димитров получихме уверение, че ако намери място в следващия парламент след изборите, ще постави за обсъждане да бъде предложен проект за решение за предоставяне на оръжие на Украйна.

След това и кандидатът на народен представител Иван Калчев – Глиги потвърди същия ангажимент, като каза, че ако партийните му лидери не се съгласят, ще го внесе в лично качество.

„Турски поток“ и националното предателство на Радев и Борисов

В рамките на Гражданската панорама говорихме и за „Турски поток“. БОЕЦ припомнихме, че на 27 септември 2022 г. внесохме сигнал до МВР – ГД „НП“ за разкритията на BIRD.BG по темата ТУРСКИ ПОТОК. На 25.09.2022 г. BIRD публикува материал, съдържащ извадки от документи на ДАНС, от които става ясно, че през 2017 г. бившият премиер Бойко Борисов, президента Румен Радев и бившият председател на Парламента Цвета Караянчева са били уведомени за рисковете и заплахите за националните интереси и сигурност на България от изграждането на „Турски поток“.

Въпреки информацията на Агенцията и тримата в качеството си на длъжностни лица са продължили с активни действия осъществяването и реализацията на проекта, засилвайки енергийната и газова зависимост на България от Русия и съдействайки на Русия да реализират плановете си за изолиране на Украйна, като част от дългосрочният план на Путин за военно нападение на Украйна, което вече е в ход.

бнр - гражданска панорама 10

Георги Георгиев, председател на БОЕЦ, по време на Гражданската панорама

Нито държавният глава, нито премиерът, нито председателят на Народното събрание тогава Цвета Караянчева не са реагирали на този диктат. Напротив, всички усилия на кабинета Борисов бяха хвърлени, за да се построи тръбата в изискуемият от Кремъл срок – декември 2020 г.

Именно затова БОЕЦ обсъдихме сигнала в рамките на Гражданската панорама и заявихме, че очакваме и настояваме да бъдат разследвани нанесените на държавата щети от „Турски поток“, изразходените три милиарда лева и участието им в реализирането на руските интереси за сметка на националният интерес на България и ако данните се потвърдят, Борисов, Радев и Карянчева да бъдат разследвани за престъпления срещу държавата.

Предстоящите избори

След изборите в неделя, БОЕЦ обявихме, че ще се срещнем с ръководствата на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ още в понеделник-вторник, за да представим нашите приоритети и да изискваме осъществяването им. Не сме забравили нито за Гешев, нито за Кошлуков, нито на Кюлчетата на Борисов, нито за Пеевски, „Турски поток“, „Барселонагейт“, „Ханчевагейт“, „Жоси“ и още много случаи.

БОЕЦ обявихме и следващите си действия! Казахме ясно, че ако „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ нямат мнозинство да съставят самостоятелно правителство, гражданите няма да позволим правителство изобщо да се състави. Ще излезем на улицата още същия ден – не за да сваляме редовно правителство, а за да не се сформира каквото и да е било управление около БСП, ДПС, ГЕРБ.

В края на Гражданската панорама БОЕЦ маркиракме със задрасния знак на злото „Z“ поредната институция на Петата колона – БНТ. Кошлуков може да си вземе памперса от входа на сградата, а задраскания „Z“ може да вижда при всяко поглеждане от прозореца.

бнр - гражданска панорама 10

бнр - гражданска панорама 10

Граждани, бъдете готови да излезем по площадите и отстояваме бъдещето на България и имайте надежда!

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA