ЗАБРАВИХТЕ ЛИ?

За шест фъстъка по-малко в шоколада забравихме за Гинка!
Темата за двойните стандарти в храните е важна, разбира се, но далаверата с ЧЕЗ е още по-важна. Както и десетките други скандали и гейтове, които се случват почти ежедневно в държавата на мафията. Темата с храните „второ качество“ е поне от десет години, но до сега нашите мутрополитици (или мухльополитици) си мълчаха. Буда мълчеше за да не разсърди „началниците си“, докато народа ядеше боклуци и плащаше прескъпо за тях. Буда мълчеше и за да може да си краде милиардите от еврофондовете и мълчанието му на тази тема бе и част от цената за безнаказаното източване на фондовете. Сега тази тема изведнъж се пуска и Буда реве и се сърди, като че ли за първи път чува за такова нещо.

Бойко Борисов

Всъщност, неговите и на съучастниците му децата и внуците не ядат сирене с палмово масло и салами с копита. Повечето от тях отдавна не живеят в България. Жалка е лицемерната поза на възмущение на Борисов от днес по повод детскките храни. Та този човек назначи ченге от ДС във Фонда за лечение на деца в чужбина и прати ДАНС там! Единствената цел на тези действия бе , да се разруши и компрометира модела на граждански контрол над действията на Фонда. Модел, който се оказа работещ, ефективен, универсален и заплашваше властта на мафията, ако народа се събудеше и поиска да се приложи и в други институции и ведомства. Точно Борисов даде сто милиона на МВР за да пази престъпната му власт и остави детското отделение на врачанската болница да затвори!

Това не го направи „лошата“ Европа, а българското правителство. Точно Борисов и бандата му прокудиха над милион млади българи от родината им и десетки хиляди български деца живеят откъснати от корените си, а стотици хиляди баби и дядовци говорят с внуците си по скайпа. Ако внуците им знаят български. Точно по време на управлението на Борисов майките на деца с увреждания направиха шест протеста и нямаше кой да ги чуе! Точно копоите на Борисов с присъщата им наглост и безчувствие не допуснаха тези жени в народното събрание! Точно по времето на трите правителства на Буда народа бе докаран до там да събира левчета за да лекува децата си. А тези, които не успяваха да съберат парите, или нямаше кой да им помогне за кампании погребваха близките си и техните сълзи никой не видя. И докато пари за здраве и за децата няма, милиарди за крадене и усвояване има! 16 милиарда лева източено ДДС и не чухме и не видяхме някой да реагира или поне лицемерно да се разсърди!А за КТБ помните ли?
ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ВСИЧКО ТОВА?
А днес Буда се възмущава и пита „кой умник е решил че българските бебета не обичат мляко“. Ами, ти „умнико“ реши така, като превърна родината им в кочина и обрече родителите им да живеят в мизерия! Какво мислиш, че ядат огромната част от българите и децата им? Суджук и филе „Елена“ ли? Ядат кренвирши от 4 лева, сирене от 3 лева , мляко с 2 процента масленост от лев литъра и вчерашен хляб от 50 стотинки. Същото ядат и пенсионерите, да знаеш, да не ревнеш утре, като разбереш изведнъж!
На фона на този тъжен цирк, българите стават все по бедни и отчаяни. Управляващите и обслужващите ги медии ни заливат с помия ежедневно, а ЧЕЗ и Гинка, ДДСгейт, НДКгейт, Суджукгейт, ЦУМгейт, Стокиранегейт, ДАИгейт, Беленегейт остават забравени и това е целта! Да ни въртят в центрофугата на снадалите, на моментните малоумни изцепки на Вожда, на всевъзможни лъжливи статистики и изследвания, които ни казват колко добре живеем, докато последните живи хора гаснат като свещички по българските села, а цели региони са превърнати в гробища! И в това време грабежа да върви с пълна сила!
Мафията е злото,което убива народа български и това зло само няма да си отиде. Гражданите и незаввисимите медии останахме единствената сила, която може да се противопостави на това зло. БОЕЦ водим тази битка и няма да спрем докато не отстраним мафията от властта и гражданите си върнем държавата. Тогава ще редим всичко останало. И в тази битка не се лъжете, нито БСП, нито ДПС, ПФ, или която и да е друга партия на ченгеджийско-мафиотското статукво е алтернатива. Алтернативата ще се роди в битката! Тези, които имат куража да се изправят срещу дебелите и подкрепят гражданите в действията им срещу мафията, те ще имат и правото да потърсят и получат доверието на гражданите след това!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всички искат да арестуват, но само чистачката гони инстинските престъпници!

Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ поиска от парламента разширяване на правомощията на Комисията за да могат да „арестуват и задържат“. Всички в тази държава искат да арестуват, задържат и подслушват, но никой не иска да разследва реално корупцията и да гони истинските бандити и корумпирани типове! Сигнали много, а действията са в стил „“Холивуд“ – пародии и трагикомедии. Всъщност, съдейки по резултатите, действията на властите в борбата с корупцията са катастрофални. За народа и държавата. Те това и целят.

БОЕЦ внесохме първият сигнал в КПКОНПИ още в първият работен ден на Комисията. Сигнала ни бе срещу Делян Пеевски заради неясният произход на средствата , с които той преди две години от собственик на стар Опел се превърна в собственик на активи за десетки милиони, плюс няколко медии! Пламен Георгиев тогава обяви, че всички сигнали ще бъдат разглеждани по реда на внасянето им и няма да има избирателност в действията на Комисията. Именно тази „избирателност“ в действията на институциите и прокуратурата през последните десетилетия е най-висшата форма на корупция! КОЙ решава кой сигнал да бъде преверяван и кой да бъде „покрит“? КОЙ решава кого да „ударят“ и кого да „запазят“? КОЙ решава кого да арестуват, а кого да не закачат? КОЙ решава, кого да обвинят чрез скалъпени сигнали и „доказателства“ и кого да оневинят чрез некадърно обвинение в съда? И каква е цената? Сто хиляди на месец? Не знаем, ще питаме Цацаров!

Някой да е чул нещо за сигнала на БОЕЦ срещу Пеевски?

Още когато ГЕРБ предлагаха законопроекта за борба с корупцията и свормирането на новата Комисия стана ясно, че всъщност не борбата с корупцията е целта, а най-важната цел на управляващата ни мафия е корупцията да продължи безнаказано и да наложат тотален контрол върху всички имащи отношение към борбата с корупцията! И затова създадоха това чудовище КПКОНПИ, поставяйки начело верен и зависим човек. Така мафията поставя под свой контрол не само прокуратурата, МВР, ДАНС, медиите, а и всички хора, действия и процеси свързани със сигнали за корупция. Постави под свой контрол и хората подаващи сигнали и именно те са мишените! Не корумпираните, а тези , които имат дързостта да подават сигнали ще бъдат във фокуса на институциите. Те ще бъдат поставени под наблюдение, подслушвани, следени и репресирани. Тях ще привикват за сведения и разпити. На тях ще пращат призовки. Тях ще арестуват, винаги ще „намерят“ за какво. БОЕЦ сме го изпитвали това на собственият си гръб десетки пъти и знаем, че докато на върха на изпълнителната власт е Буда, на върха на съдебната система е Цацаров, а на върха на държавата е Пеевски, всеки опит за борба с корупцията и реална съдебна реформа са обречени. Всичко това на фона на 111-то място по свобода на словото, води до диктатурата на мафията.

Първо отстраняваме мафията и гнилите ябълки от властта, после си подреждаме държавата. Като разрежем на две една гнила ябълка, както стана с ВСС, или съберем заедно няколко гнили ябълки, както стана с КПКОНПИ, нищо не се променя. Не и за добро! Битката срещу мафията ще се води от гражданите на площадите. За да си върнем свободата и държавата.

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Пеевски изпра едни бързи 50 милиона, докато КПКОНПИ и прокуратурата си играят на стражари и апаши!

През януари 2016г. БОЕЦ внесохме сигнал в прокуратурата за проверка на произхода на средствата с които Делян Пеевски закупи редица дружества и медии. Към този момент корпулентният депутат бе декларирал скромен банков влог и стар Опел, а изведнъж с една депутатска заплата се оказа собственик на активи за милиони. Прокуратурата отказа да образува дори предварителна проверка с мотива, че през 2014г. е бил проверяван и той и майка му са се оказали чисти, като сълзи. Необяснен остана факта, как така прокуратурата през 2014 е проверила обстоятелства случили се през 2016г. Явно освен „дизел“ с който пътуват до Луната имат и машина на времето!

В първият работен ден на новосвормираната КПКОНПИ – 23.01.2018г. БОЕЦ внесохме отново този сигнал в новата комисия. Три месеца отговор и реакция няма, а междувременно Пеевски продаде част от медиите си за няколко десетки милиона. Вече „чисти“ милиони. Все пак има „резултат“ от действията ни…

Ето какво написахме БОЕЦ при подаване на сигнала:

Гражданско движение БОЕЦ внесохме днес първият сигнал в новосъздадената Комисия за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. На 19.01.2018г. в брой 7 на Държавен вестник бе обнародван новият Закон за борба с корупцията и според Конституцията, от днес Закона би трябвало да влезе в сила и всеки да може да подава сигнали за корупция, конфликт на интереси и злоупотреба с власт.

 

БОЕЦ внасяме този сигнал срещу депутата Делян Пеевски за съмнения за извършени редица престъпления във връзка със сключените сделки и придобитите множество активи от Пеевски за десетки милиони, без да има яснота за произхода на средствата за тях. Как с депутатска заплата, от собственик на стар Опел, Пеевски стана официално мултимилионер, без нито една институция и власт в тази държава да се поинтересува какъв е произхода на тези средства. От сигнала ни става ясно, че БОЕЦ още в началото на 2016г. сме сезирали всички възможни компетентни институции и органи по казуса, но Пеевски се оказа недосегаем за българските власти. Сезираме Комисията и за неизпълнение на служебните задължения, корупционни схеми и злоупотреба с власт, извършени от прокурори от СГП и АП, с цел осуетяване на проверки срещу Пеевски и прикриване на извършени от него престъпления, укриване на данъци, придобиване на незаконно имущество и тн.

Внасяме своят сигнал за да тестваме и разобличим лицемерието на управляващата ни мафия, да покажем и докажем, че всъщност това е поредната имитация на законодателство и поредният “нов орган“ за “борба с корупцията“, който всъщност ще служи за прикриване на корупцията и извършените от властимащите престъпления и ще е поредната бухалка срещу непримиримите и неприемащите властта на мафията. По отговора им ще ги познаете.

Прилагаме пълният текст на Сигнала:

ДО :

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

На основание : ЗАКОН

за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

относно

съмнения за извършени престъпления – незаконно придобито имущество и активи, неизпълнение на служебни задължения, корупция и зависимост от :

Народен представител 44 НС – Делян Славчев Пеевски

Прокурор Б.Бецова – СГП

Зам.апелативен прокурор И.Стоев

 

Със свой сигнал с изх.N:008/11.01.2016 г. , ГД ”БОЕЦ” сезирахме ВКП за съмнения относно неясният и необясним произход на средствата, с които депутатът от ДПС Делян Славчев Пеевски извършва придобиването на редица активи, части от предприятия, фирми и търговски дружества в края на 2015 и началото на 2016 година, а именно закупуването „Телеграф”, „Монитор”, „Политика”,”Меридиан мач” и др. Заедно с това той официализира и собствеността си в „Булгартабак”, както и в „Техномаркет”. Информацията за тези сделки и придобивания бе огласена от редица медии и държавни институции. От декларациите на г-н Пеевски пред сметната палата като депутат към януари 2016 г., не става ясно от къде са средствата за придобиване на тези активи. Това предизвиква в нас съмнения за незаконен произход на средствата, водещ до незаконно придобиване на имущество и активи.

 

С писмо от 28.01.2016 г. в отговор на нашият сигнал вх.N:2517/1401 по описа на СГП, Прокурор Б.Бецова от СГП постановява отказ от образуване на наказателно производство по образуваната стара преписка N:10203/14. (към която необяснимо защо е присъединен нашият сигнал), без да е извършена проверка, с мотива, че изнесените от нас факти и обстоятелства са проверени през 2014 г., и нова проверка не е необходима.

„БОЕЦ” считаме, че при извършената през 2014 г. проверка, и направените в хода и ревизии на имуществото на г- Д.Пеевски и майка му И.Кръстева, е обективно невъзможно да бъдат проверени факти, обстоятелства, сделки, придобивания , извършени в бъдеще време, а именно в края на 2015 и 2016 г. С този мотив обжалвахме пред Апелативна прокуратура фактическият отказ на Прокурор Б.Бецова, да извърши дори предварителна проверка и възложи необходимите следствени и ревизионни действия по нашия сигнал.

Със свой отговор от 24.03.2016 г. по преписка вх.N:291/2015 г., Зам.апелативен Прокурор Й.Стоев потвърждава отказа на Прокурор Б.Бецова, да се образува проверка по изразените от нас съмнения, факти и обстоятелства, със същите мотиви – в миналото (2014/2015) са били проверени бъдещите обстоятелства за които ги сезираме в нашия сигнал от 2016 г.

Липсата на логика в действията на прокуратурата и отказа им да образуват дори предварителна проверка по сигнала ни, пораждат у нас обосновани съмнения за неизпълнение на служебните задължения от страна на прокурорите Бецова и Стоев, за евентуални корупционни практики, злоупотреба с власт, зависимости и натиск от страна на депутата Делян Пеевски върху прокуратурата с цел прикриване на евентуални извършени от него престъпления и придобиване на незаконно имущество чрез средства с неясен произход. С действието и бездействието си прокуратурата дефакто издава Индулгенция на г-н Пеевски и майка му (която не сме визирали, но те я допълват) и налага тезата – „Веднъж проверен – завинаги чист и недосегаем”. Това напрактика доведе до осветляване на необяснимото и рязко забогатяване , в размер на десетки милиони, обявени публично от г-н Пеевски. Остава неизвестен начина и произхода на всички тези средства и активи, тъй като нито една институция в държавата не желае да извърши необходимата проверка и изчисти или потвърди изразените от нас съмнения.

Поради високият обществен интерес, ГД”БОЕЦ” изпратихме същият сигнал и до КОНПИ с вх. N: ЦУ 01/1272 от 20.04.2016г. В свой отговор Комисията ни уведоми, че може да започне проверка само в случай, че бъде сезирана от компетентните за това органи, като няма предвиден ред за започване на проверка по сигнал подаден от неправителствена организация, в случая от „БОЕЦ”. КОНПИ изреждат възможностите за сезиране, като сред тях е Министерството на правосъдието.

 

БОЕЦ изпратихме същият сигнал и до Министерството на правосъдието с рег. Номер 94-0098/27.05.2016г. От полученият от Министерството на правосъдието отговор става ясно, че сигнала ни е препратен до КОНПИ.

С писмо от 01.09.2016г. КОНПИ ни уведомяват, че в делеводството им е постъпило писмо от Министерството на правосъдието, с вх. Номер ЦУ 01/2488 от 16.08.2016г. но сигнала на „БОЕЦ” с рег. Номер 94-00-98 от 27.05.2016г. , че срещу Делян Пеевски няма образувани наказателни производства в други държави и фактически Комисията отказва да образува проверка срещу Пеевски във връзка с нашият сигнал.

 

От цялата представена кореспонденция с различните органи и власти става ясно, че лицето Делян Славчев Пеевски е недосегемо за българските институции и срещу него не може да бъде образувана проверка, въпреки новоизнесени и нововъзникнали факти и обстоятелства, будещи основателни съмнения за извършени престъпления и придобиване на активи и имущество чрез неясни и евентуално незаконни средства.

Предоставяме цялата тази информация на вниманието на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество , сезирайки я за изложените в сигнала ни съмения за извършени престъпления от Делян Пеевски и прокуратурата.

Приложено ви изпращаме :

  • 1.Сигнал на ГД БОЕЦ до Главна прокуратура срещу Делян Славчев Пеевски

2.Отказ на прокурор Бецова от СГП да образува проверка

3.Жалба до АП срещу отказа на прокурор Бецова и СГП да образува проверка

4. Отказ на зам. апелативният прокурор Й. Стоев да образува проверка

5. Писмо от КОНПИ, в отговор на сигнала ни, с което ни уведомяват, че не могат да бъдат сезирани от неправителствени организации, в случая от БОЕЦ

6. Писмо от Министерството на правосъдието, в отговор на сигнала ни, с което ни уведояват, че сигнала ни е препратен до КОНПИ

7. Писмо от КОНПИ, ча са получили писмото от МП, което не е основание да започнат проверка по сигнала ни срещу Пеевски.

 

Дата: 23.01.2018г. подпис: / ……………………… /

Видин Г.Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА