10 години след като България бе представена, като тоалетна, Борисов и компания я превърнаха в кочина!

Преди 10 години, в началото на чешкото европредседателство, България бе представена като колаж от „турски тоалетни“ в подготвена за откриване изложба на входа на сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел.

Арт инсталация пред сградата „Юстус Липсиус“ на Съвета на Европейския съюз в Брюксел представя България като кенеф (дупка с две стъпки), или „турска тоалетна“ по думите на автора й. Тогава това предизвика грандиозен скандал. През същата година на власт в България дойде ГЕРБ и Бойко Борисов и за десет години наистина превърнаха България в кочина, което е по лошо и от тоалетна. Защото тоалетната,.макар и място мръсно, служи на човек, а кочината е място, в което живеят и властват свинете.

Кадрите от помещението в ареста на Иванчева и Петрова, са олицетворение на тази кочинизиция на държавата. Свинете живеят в луксозни чужди жилища без пари, а хората живеят в кенефи. Иванчева и Петрова са невинни до доказване на противното. Така, както и всеки един от нас. Защото всеки един от нас утре може да е на тяхното място.

Власт, която е стигнала до там да унижава и мачка две жени, за да демонстрира своята мощ, е обречена власт. И свинете го осъзнават, като в агонията си стават все по брутални. Репресиите срещу неудобните са ежедневие, като се прилага целият ченгеджийско-мутренски арсенал. От заплахи и заливане с кофи с помия през свинските медии, до използване на институциите, като бухалки. НАП, ДАНС, КПКОНПИ, прокуратура, МВР и тн. служат на господарите си да запазят престъпната си власт. Само че, тоалетната вече прелива и залива тези, които я пълнеха през всичките тези години!

Властта на Буда ще завърши трагично. Мутрата няма да си отиде без кръв, но дните му са преброени. Българите ще се срамуват, че са допуснали да бъдат управлявани от най-долните престъпници в историята ни. Най-близките до Буда първи ще го предадат, така, както той е готов да продаде всеки и всичко, за да запази себе си!

От случващото се с Иванчева и Петрова, единственото „добро“ е, че дебелите видяха какво ги чака и къде ще бъдат много скоро. От нас зависи да ги вкараме там, преди да сме се удавили в блатото им!

През последните години и месеци мафията се опитва да закрепи своята власт, като подчини напълно съдебната система и смачка всеки независим магистрат! Ударите срещу съдия Лозан Панов и колегите му показват, че дебелите са готови на всичко, за да запазят контрола върху съд и прокуратура. Сега е време гражданите да защитим достойните и честните магистрати! БОЕЦ обявихме, че е време за излизане, време е за скачане, време е да чистим. До дни ще обявим дата и действията си и призоваваме за подкрепа и общи действия срещу злото, което ни убива! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи на площадите, или по друг начин, публикуваме банковата сметка и координатите  на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Съмва се! Ще се скача, време е.

СПОДЕЛЕТЕ и се гответе!

#АзСъмЛозанПанов
ОТ ДНЕС, ОТ ТОЗИ МИГ, БОЕЦ ще приемем всяко посегателство, физическо или институционално, срещу Лозан Панов, Бойко Атанасов, Калин Калпакчиев, Методи Лалов и останалите доблестни магистрати, изправили се срещу мнозинството на мафията във ВСС и прокуратурата в битка за справедливост и реално правосъдие, за посегателство срещу нас. И ще отвърнем на удара. За нас олицетворение на мафията е триумвирата Борисов, Пеевски, Цацаров. И нито мутрите на мафията, нито НСО ще ни спрат, нито жандармерия. Страхливците могат да посегнат на живота и кариерата на един човек, но могат ли да се изправят срещу гражданското общество? Могат ли да се изправят срещу всички ни? Ние можем да се изправим срещу тях!
Важно е да дадем знак на честните и независими магистрати, че имат нашето доверие и подкрепата на гражданите!
Очакваме и колегите от другите граждански сдружения и всеки свободен гражданин, да заявят своята подкрепа за Панов и колегите му!
ГРАЖДАНИТЕ СРЕЩУ МАФИЯТА В ЗАЩИТА НА ЧЕСТНИТЕ И ДОСТОЙНИТЕ! ЗА ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА!
Тази битка водим сега!


ЗАЩОТО ТРЯБВА!

Малцина са оцелелите и трябва да ги защитим!
Малцина са оцелелите честни и независими журналисти и магистрати в държавата на мафията и гражданите трябва да ги защитим. Да смачкаш свободата на словото и съдебната система означава да смачкаш свободните журналисти и незвисимите магистрати. Тогава остават само удобните и послушните. Буда, Пеевски и Цацаров следват тази логика през годините и всеки осмелил се да се изправи срещу властта им биваше смачкан.
Репресии, удари и изливане на казани с помия през свинските медии. Убийства. Убиват не само хора, убиват медии, телевизии, бизнеси, кариери, мечти…
През последните седмици цялата свинска мощ и власт е впрегната срещу председателя на ВКС, съдия Лозан Панов. Причината са не само думите и речите му, в които разобличава зависимостите на съдебната ситема и ролята на институциите в лицета на НАП и ДАНС, като бухалки на мафията. Причината е, чрез него искат да бъдат смачкани всички магистрати, които отстояват своята независимост. Това е изключително силен знак и подлост – „Щом можем да смачкаме шефа на ВКС, ЗНАЧИ МОЖЕМ ДА СМАЧКАМЕ ВСЕКИ, сещайте се!“
Дебелите са в паника, единственият им шанс за оцеляване е контрола върху съдебната система. Този контрол им се изплъзва, заради действията на магистрати, като Лозан Панов, Калин Калпакчиев, Методи Лалов, Бойко Атанасов… А примера им е заразителен.
По същата схема преди една година дебелите свалиха от ефир Люба Кулезич и седмици след това убиха телевизия BIT, давайки същитя знак – това го чака всеки, който критикува властта!
По същата схема арестуваха Димитръ Стоянов от Биволъ и румънският му колега, с посланието – това го чака всеки, който рови в кочината!
И всички така наречени „национални телевизии“ и дръжки на микрофони се наведоха до земи пред господарите!
Залога в тази битка е огромен! Залога е държавата, свободата, правдата, Истината.
И гражданите имаме своят дълг да защитим достойните. Загубим ли тази битка, позволим ли да мачкат пред очите ни хора, които рискуват кариерата и живота си в защита на справедливстта и Истината, то ние убиваме себе си и се обричаме на живот под робията на свинете.
БОЕЦ обявихме кампания в защита на Лозан Панов и независмите български магистрати. Надяваме се те да получат подкрепата на гражданското общество. До дни ще обявим действията си! Ще се скача. Съмва се!


#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи на площадите, или по друг начин, публикуваме банковата сметка и координатите  на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Съдия Методи Лалов – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест и активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!
Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е българският магистрат, съдия Методи Лалов!

Важно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа! Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите!
Че не всички са маскари!
Че будни, смели и достойни има и винаги е имало!

Методи Лалов е роден на 26 юли 1975 г. в град София. Завършва право с отличие през 2001 г. в Юридическия факултет при Университета за национално и световно стопанство. След дипломирането си, най-напред работи като адвокат от октомври 2002 г. до април 2003 г. След това, от 2003 до 2005 г. е младши съдия в Софийски градски съд., а от април 2005 г. – районен съдия.

В различни години води занятия като хоноруван преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и УНСС. Участник в множество семинари и програми, свързани с работата му като юрист. В началото на 2012 г. поема длъжността изпълняващ функциите на председател на Софийския районен съд, в средата на ноември същата година след проведен конкурс е избран от Висшия съдебен съвет за председател на съда.

По време на мандата на Методи Лалов реално бе решен отлежаващият с години проблем със сградният фонд на Софийски районен съд, най-големият и натоварен съд в страната, в който работят над 200 магистрати.

Битката му за решаването на многобройните проблеми на съда, умишлено игнорирани от години го въвлича в конфликт с ВСС.

На 9 декември 2016 г. подава оставка в знак на несъгласие с цялостната политика на ВСС и поради посегателствата на кадровия орган върху независимостта на съда! Междувременно мнозинството във ВСС подвластно на Цацаров и неговите господари обяви война на Лалов и сезира прокуратурата срещу него, като му наложи и наказания. Успоредно с това бе стартирана и нестихваща кампания срещу съдията в жълто-кафявите медии на Пеевски. Сигурно доказателство, че статуквото приема действията му за заплаха и се опитаха безрезултатно да го смачкат и пречупят.

В оставката си и мотивите към  нея, Методи Лалов изтъква проблемите на съда и недъзите на кадровия орган, като директно заявява: „Така мотивиран и тъй като считам, че отговорността за съществуващото положение е преди всичко на ВСС, а настоящият състав на Съвета няма способност да носи отговорност, нито капацитет да работи за реформи в съдебната система, подавам своята оставка като административен ръководител.”

На същата дата, както и на 26 януари 2017 г. инициира протести на съдии и съдебни служители и пред сградата на ВСС излизат стотици магистрати.  Тези безпрецедентни протести  бяха подкрепени от гражданското общество и за първи път от много години гражданите осъзнаха, че битката им за свобода и справедливост не е обречена! Защото имаме честни и достойни магистрати.

(над 200 магистрати и стотици граждани се включиха в протестите инициарани от съдия Методи Лалов срещу действията на ВСС и зависимостите в съдебната система)

През 2017г. той се опита да пробие партийното статукво, кандидатирайки се при избора на нов ВСС, като неговата кандидатура предизвика сериозна реакции в изпълнителната и съдебната власт! Лалов е сред малцината действащи магистрати, които критикуват открито кадровиците във ВСС и говори за зависимостите в съдебната система.  Участието му в състезанието доведе до разкриване на сериозни пороци и нарушения на протокола при избора на висши магистрати, като те бяха констатирани в подадената от него жалба срещу резултатите от изборите за ВСС и електронната система по които те бяха проведени. „Правя това, воден от разбирането, че не бива да бъдем зрители на случващото се около нас, а трябва да отдадем собствените си усилия за подобряване на обществената среда” – част от мотивите на Методи Лалов при кандидатирането му за член на ВСС! И продължава с усилията си не само да фиксира проблемите, но и да  посочва решенията! Част от тях посочени в предложената от него „Концепция за стратегическо управление на софийски районен съд”

При многобройните си интервюта в медиите многократно е изразявал непримирима гражданска позиция към всяка несправедливост, аргументирано отстоявайки мнението си, въпреки , че в професионален план това му носи негативи и проблеми. 

„Системата трябва да се промени. Най-лесната промяна е като гласуваш и пратиш човек, който няма да извращава системата, защото няма система, която не може да бъде извратена“

 „Хубаво е да разберем, че първопричината да живеем в несправедливо общество и да ни управляват негодници сме ние самите. Хайде, време е, даже много закъсняхме!”

„ЕК лицемерно в своите доклади гали с перо виновниците, които превръщат България в кочина и все повече я ограбват за сметка на живота и здравето на българските и европейските граждани.”

БОЕЦ вярваме, че гражданското общество може да се противопостави на мафията превзела държавата ни. И нашите усилия биха останали безрезултатни, ако съдебната система не продължи тази битка на институционално ниво. Липсата на справедливост е най-тежкият проблем и този проблем не може да бъде  решен само с реформи и само с нашите усилия. Те са задължителни, но не по малко важни от тях са честните и достойни магистрати, които да освободят съдебната система от нейните зависимости и да върнат доверието  на гражданите в институциите. Гражданите, на гражданският фронт и честните магистрати вътре в съдебната система, заедно можем да спечелим войната срещу мафията и корупцията, които  ни убиват. Затова е важно да покажем своята подкрепа за тях и делото им! Изправяйки се срещу мафията и зависимостите в съдебната система, те рискуват не само професионалната си кариера, а и живота си.

Съдия Методи Лалов – достоен! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА