БОЕЦ отговори официално на наглостта на руското посолство! „Презираме ви и ще ви отговорим с няколко мнения на известни български възрожденци и герои с неоспорим авторитет!“

В отговор на демонстрираната наглост от страна на руското посолство, с публикуваното на тяхната страница във Facebook „мнение“, включващо обиди към бългаски граждани, ГД „БОЕЦ“ изпратихме официално писмо до посолството на руската федерация в България. Писмото е изпратено и до Външно министерство и Министерски съвет. Като представители на гражданското общество и след липсата на адекватна реакция от страна на българските институции, БОЕЦ считаме за необходимо да реагираме. 

Публикуваме пълният текст на писмото:

ДО:

 ПОСОЛСТВОТО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ

В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г Л А С

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

Публикувано в официалния профил на Посолството на Руската Федерация във Facebook   мнение, в което  български граждани са  определени като „олигофрени и малоумници“ и като „платени жълтопаветни русофоби“.    

 

Гражданско движение „БОЕЦ“, като представители на гражданското общество в България, изразяваме своето презрение към  вас и публикуваното от вас мнение. Случилото се не е нещо ново, политиката и комплексите на президента Путин и неговата администрация са добре известни, както в България, така и по целият свят. Всяка западаща диктатура компенсира своята нищета с арогантност, наглост и бруталност.  Българската история познава такива случаи, преживяли сме ги, за разлика от агресорите.  Ще ви отговорим с няколко мнения на известни български възрожденци и герои с неоспорим авторитет:

Васил Левски:

Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.”

   Христо Ботев:

„Ние не ще да кажеме нищо друго, освен това, че секи човек и секи народ тегли от умът си.”

 

Георги Раковски:

„Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

Послушайте, братя Българе!

Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.
Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето: Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.

До времето Великаго Симеона, Царя Български, южните страни на Русия, които днес назовават Малорусия, са били населени от българи, съставяли са част от Българското обширно царство, но и тия са паднали в руските мъчителски ръце и днес са досущ порусени. Освен историята, коя свидетелствува, техният език, песни и обичаи са още живи доказателства за това. Те още не приемат да се назовават и руси!
Руското царство от времето на княза им Светослава (969-976) е почнало да се усилва и да напада явно на българите. Той, Светослав, като го бяха наели със заплата Българете да дойде да им помогне против византийците и против царя им Петра, Симеонова сина, защото той, руският княз Светослав, щом влезе в България, почна да плени и да граби и поиска му се даже да я завладей, щото ония, които го бяха призовали на помощ, обърнаха се против него, изгониха го от България с помощта на Византийците и най-после Българите в Южна Русия, на Днепра река, избиха му всичкото войнство и него самого.

От время же того Светослава до время Великаго Петра Българите никакви приятелски сношения не са имали с Русите. Великий Петър Първи е почнал да мисли как да разпространи влиянието си в България и той е начнал да интригува против Влахо-Богданските князе, кои бяха до него време Българи, а именно против Кантимира, Молдавского княза. Той, злочестивий княз, измамен от руската злоба и лъжлива политика, биде принуден да остави Молдавското княжество и да побегне в Русия, отдето намалко остана да го предадат неприятелите му на турците!

От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава,

най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество

От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци, или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда! (…)

Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.

На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител! Тя най-много е противодействувала, в последните дни, и на нашия свещен за духовенството въпрос и употребила е всички лукави средства да унищожи това народно искане, та да останат Българите пак под гръцко-фенерското духовно робство; защото тя знай, че ако българите добият независимото си свещенство, то не ще й веке допусти да мами и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва.”

Поклон пред паметта и мъдростта на българските възрожденци и герои!

Дата: 28.12.2018г.                                                    Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

БОЕЦ си запазваме правото да реагираме както намерим за добре при последващи случаи, съдържащи унизителни или обидни за българските граждани думи, или действия на руската администрация.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Прокуратурата счупи наглометъра! Страх ли ви е, г-н Цацаров?

На 01.11.2018г. БОЕЦ внесохме четвърти пореден път сигнал до ВКП във връзка с мегаскандала ЯневаГейт! Стана нещо като традиция всяка година да примоняме тази афера с внасянето на един и същ сигнал и в продължение на четвърта година вече отговор няма! До сега. 

Помните скандала с огласените от Биволъ разговори! Олицетворение и описание на кочината , в която Борисов, Пеевски и Цацаров са превърнали държавата ни! Скандал, който разтърси държавата, обществото, медиите и институциите. Само за прокуратурата и Буда това се оказаха просто едни приказки между „две каки“. #ЯневаГейт разкрива зловещата картина на превзетата от мафия държава, на зависимости и задкулисни договорки, превърнали съдебната система и най-вече прокуратурата в продължение на изпълнителната власт, в бухалка срещу неудобните и пазител на мафията и нейните босове. Чрез действията си, БОЕЦ поддържаме фокуса върху тези събития и не позволяваме да бъдат забравени. Защото същите мутри, мафиоти и ченгета, които бяха герои в записите #ЯневаГейт, продължават да стоят начело на държавата и да правят същото – превръщат държавата ни в кочина, обсебват и подчиняват институциите, източват и ограбват национален бюджет, общини и еврофондове и преследват и мачкат неудобните. Мафията налага своята диктатура. А прокуратурата им осигурява индулгенции и защита. Цацаров превърна обвинението в мутренска бригада за изпълнение на мокри поръчки, за репресии срещу тези, които не приемат властта на мафията и за оневиняване на мафиотските босове и техните слуги. Наглостта и бруталността на прокуратурата и останалите мутренски бригади на мафията – КПКОНПИ, ГДБОП, ДАНС, НАП и тн. се дължи на тяхната безконтролност и недосегамост. И многократно сме ставали свидетели на демонстрации на тази бруталност и наглост. Въпреки това БОЕЦ принуждаваме дебелите да реагират и свалят маските си, разобличаваме тяхната същност и показваме истинското криминално лице на тези структури. И плащаме цената, рабира се. Понякога са нужни нестандартни действия, понякога трябва да влезем в челен сблъсък, но винаги трябва да водим битките си до край! 

За първи път прокуратурата ни отговори на последният ни сигнал за ЯневаГейт. Отговора е олицетворение на наглостта и малоумието им.

Разбираме, че по Яневагейт е образувана проверка през 2015г. и с постановление на СГП от 17.02.2017г. досъдебното производтсво е било прекратено. Никой не е чул нищо за резултатите от това досъдебно производство. Важното в случая е , че е прекратено. И поредният сигнал на БОЕЦ е изпратен на СГП и е прикрепен към вече приключила преписка. Казано с думи прости – в кофата за боклук. И то казано в прав текст, за да няма съмнения, че нещо може да се случи. Точно тази наглост ще им изяде главите накрая. Но по-вероятно е отговора да е получен в резултат на други действия на БОЕЦ,  които принудихме прокуратурата да ни отговори, макар и по този малоумен и нагъл начин. Страх тресе кочината и с право ги е страх!

БОЕЦ направихме постъпки, и подадохме  Заявка с нужните документи до централата на ГИНЕС за номинация и регистрация на нов рекорд „Най-некадърна и корумпирана прокуратура в света“. За тригодишниата липса на отговор на сигналите ни за #Яневагейт .

БОЕЦ с номинация за ГИНЕС! (документи)

Оказа се, че това е нова категория и платихме изисканата такса, която не е голяма, но всяка сума си заслужава „световната слава и признание“. След полученият отговор (явно дебелите са се притеснили сериозно)  с три годишно закъснение, ще кандидатстваме и за категорията „Най-нагла прокуратура в света“ И  не, не е смешно. От ГИНЕС определят заявката ни , като „добра кауза“. Очакваме до 22.01.2019г. да извършат своите проверки и да получим отговор.  Да, разобличаването по всякакъв начин на мафиотската същност на управляващата ни банда ченгета и мутри, е добра кауза. И няма да спрем да го правим и да събираме непримиримите. Докато не станем достатъчно, за да излезем на площадите в челен сбъсък с мафията. В битка на гражданите за свобода и справедливост! Друг начин вече няма, а и няма кой друг вместо нас да се пребори със злото, което ни убива.

Будете се, помнете, гответе се!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ с Коледен подарък за Ангелкова, Жирардели, Цеко Минев, Юлен и Цацаров.

Днес, 27.12.2018г. БОЕЦ внесохме във ВКП сигнал за корупция, злоупотреба с власт, конфликт на интереси, търговия с власт, данъчни и финансови престъпления, по повод направеното изявление от Марк Жирардели, че той е собственик на „Юлен“. Малък Коледен подарък от БОЕЦ за управляващата ни мафия.

Разследване на „Биволъ“ от 2014г. показва, че „Юлен“ е собственост на Цеко Минев, основен акционер и собственик на ПИБ, към която дружеството има огромни дългове. Собственоста е скрита зад подставено лице, което се явява собственик и на други активи, фирми и бизнеси свързани с Минев и ПИБ – малоимотният кипърец Георгиус Георгиу.  В продължение на години институциите в България се правят на ударени за престъпните схеми, с които капитала на ПИБ се източва чрез огромни кредити от нейните собственици през свързани и контролирани от тях офшорки скрити зад Георгиус и подобни. Образуваните от прокуратурата проверки по сигнали на Биволъ и БОЕЦ завършиха без „данни за извършени престъпления’. Предвидимо. След фалита на КТБ, #ФалираЛиПИБ стана обслужваща банка на мафията и Пеевски, а те са господари на прокуратурата. Цацаров не може да посегне на златната кокошка на своите господари.

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев зад Юлен, Витоша ски и кредитирани от ПИБ офшорки

На 16.12.2018г. бившата ски звезда, Марк Жирардели заяви в свое интервю. че той е собственик на „Юлен“. 

На следващият ден – 17.12.2018г. сайта  „Биволъ” публикува свое разследване и документи, от които е видно, че краен собственик в момента се явява лицето Августа Пападополу, а не Марк Жирардели. Предвид високият обществен интерес и риска от извършване на престъпни действия, включително и пране на пари и реализирането на различни измамни схеми, БОЕЦ сезираме прокуратурата да провери кой е реалният собственик на „Юлен”, дружество, което се явява един от най-крупните концесионери в страната, както и произхода на средствата за закупуване на неговите акции и активи. Междувременно бе осветлена и допълнителна информация по казуса, която БОЕЦ сме готови да предоставим на прокуратурата.

В същото време обществено известно е, че г-н Марк Жирардели е и съветник на министъра на туризма, г-жа Николинка Ангелкова. Това стана ясно от изявление на министър Ангелкова на 12.12.2014г. Прилагаме линкове от съобщение по темата от Българското национално радио и други медии:

https://www.bnr.bg/vidin/post/100497464/mark-jirardeli-stava-savetnik-na-ministara-na-turizma

http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/mark-jirardeli-stava-suvetnik-na-angelkova

https://www.24chasa.bg/novini/article/4478083

Разбираме, че в качеството си на собственик на „Юлен” , г-н Жирардели от 2016г. е бил и съветник на министър Ангелкова. Разбираме от неговите думи, че ще работи за подобряване на инфраструктурата, което да доведе до повишаване на цената на продукта. А самият той в определ период от време след 2016г., освен съветник на министър Ангелкова е и собственик (по негови думи твърдения от 16.12.2018г.) на огромна част от тази инфраструктура, като собственик на „Юлен”. БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че министър Ангелкова и г-н Жирардели са в конфликт на интереси. Министър Ангелкова е член на Министерски съвет и е участвала чрез гласуване  във взимането на редица решения конкретно касаещи ски зона Банско, обект на концесия от форма „Юлен”, както и решения касаещи откриването на втори лифт на ски зона Банско, което е в пряк интерес на „Юлен”  докато в това време е била съветвана от собственика на „Юлен”. Корупция и конфликт на интереси.

БОЕЦ сезираме прокуратурата за тези обстоятелства и изискваме образуването на досъдебно производство, в хода на което да бъдат проверени всички факти с цел установяването на обективната истина, както и наличието на извършени престъпления от общ характер.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА