Листите са ясни. Защо Кремена Кунева не бе подкрепена от Атанасов и ДСБ?

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

ЛИСТИТЕ с кандидатите са ясни!

БОЕЦ имаме и добри, и лоши новини. При нас винаги всичко е по трудния начин, но това само ни амбицира още повече.

Част от номинираните от БОЕЦ граждански кандидати са включени в листите на коалиция ПП-ДБ. Други не бяха включени.

Защо Кремена Кунева и Вера Стаевска не са в листите?

След като 48-ият Парламент беше разпуснат, БОЕЦ препотвърдихме нашата позиция, е ние няма да участваме в избори, а ще водим битката срещу мафията на гражданския фронт. Стигнахме обаче до решението, че ще настояваме конкретни граждански лица да бъдат включени в листите на ПП-ДБ, за да сме сигурни, че гражданите ще имаме конкретни представители в Народното събрание, които ще отговарят именно пред гражданите.

На 19 февруари 2023 г. по инициатива на Гражданско движение “БОЕЦ” се състоя форум “Гражданско участие”. Представители на няколко сдружения и неформални граждански обединения обсъдиха номинациите на граждански представители, които да бъдат предложени за участие в листите на обединената коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България“ в предстоящите парламентарни избори.

БОЕЦ и гражданите с истински граждански номинации за изборите и конкретни цели!

Форумът предложи на коалицията следните кандидати (по азбучен ред):

✔️Андрей Врабчев – скулптор, автор на инсталацията с куха пластмасова фигура на Борисов със светещи очи, поставена на пл. “Гарибалди” на 1 април 2019 г;

✔️Васил Гюров – еко-активист, защитник на поредица каузи, свързани с опазване на природата в България;

✔️Венцеслав Илиев – свещеник, служител в София и Българската църковна община „Свети Йоан Рилски Чудотворец“ гр. Мюнхен – Германия;

✔️Вера Стаевска – политически активист, с богат опит в неправителствения сектор;

✔️Иван Калчев – Глиги – член на ръководството на ПП “Зелено движение”, доброволец, участвал във войната в Украйна, на страната на украинската армия;

✔️Кремена Кунева – народен представител в 48-о Обикновено народно събрание в парламентарната група на “Демократична България”, граждански активист, председател на фондация “За Доброто”.

Днес разбрахме, че трима от нашите кандидати – Андрей Врабчев, Васил Гюров и Иван Калчев – Глиги, са включени в листите. Това наистина е невероятен успех! За пръв път гражданите намират и тези хора влизат в листите.

Венцислав Илиев, още в хода на сложните преговори, оттегли своята кандидатура, за да даде по-голям шанс на останалите. За двама от кандидатите обаче – Кремена Кунева и Вера Стаевска, имаше отказ да бъдат включени в листите на ПП-ДБ.

Защо това е така?

До ден днешен нямаме отговори защо Вера Стаевска не е била включена.

Имаме обаче отговори за Кремена Кунева.

На предходните избори Кремена Кунева бе кандидат от квотата на ДСБ. С преференции тя спечели своето място и бе един от най-активните депутати от групата на ДБ. БОЕЦ очаквахме предложението за кандидатурата на Кремена Кунева да се приеме от всички партии с желание и без обструкции. Това обаче не се случи.

На 19 февруари по време на форума, организиран от БОЕЦ, подписахме с нашите кандидати декларации, че ще спазваме уточнените в рамките на събитието цели, че ще се борим заедно за тях. Тези цели бяха представени на партиите.

Тези цели са:

1. Съдебна реформа за върховенство на правото и справедливост, резултатна борба с корупцията и задължителни механизми за контрол и разследване на главния прокурор и смяна на Иван Гешев;

2. Спиране на пълзящия путинизъм и ефективна борба срещу кремълската Пета колона — законодателни промени и реформи в службите, премахване на символите и паметниците на съветската окупация и т.н.;

3. Закон за лустрацията (свързан и с точка 2);

4. Промяна на Изборния кодекс — отмяна на хартиените бюлетини и въвеждане на електронно и дистанционно гласуване, като начало — по пощата за българите в чужбина;

5. Приемане на Закон за защита свободата на словото и правата на гражданите в социалните мрежи;

6. Закон за гражданското участие и контрол върху управлението;

7. Транспониране на закона “Магнитски” в българското законодателство.

Към тези точки добавяме и импийчмънт на президента Румен Радев.

Защо Кремена Кунева не е в листите?

Проведохме тежки разговори с партиите. Започнахме ги с „Продължаваме промяната“, които осъзнаха, че е нужно този път да бъде извървян, че е нужно обединение с гражданите и гражданското общество, за да успеят.

Проведохме разговори и със „Зелено движение“, с „Да, България“. В миналия понеделник Георги Георгиев – председател на БОЕЦ, разговаря и с Атанас Атанасов от ДСБ. Атанасов потвърди желанието за разговори. След това обаче той не отговори на обажданията на БОЕЦ. Кремена Кунева бе депутат именно от квотата на ДСБ в предходния парламент.

Днес Георги Георгиев все пак разговаря с Атанасов и с част от ръководството на ДСБ. Отговорът на въпроса защо Кремена Кунева остава извън листите, бе, че тя „няма място в листата на ДСБ“. Беше заявено още, че БОЕЦ трябва да спрем „да рекетираме партиите“.

Подобни думи за рекет сме чували и преди, например от Вежди Рашидов, когато му искахме оставката като председател на Парламента.

БОЕЦ не сме рекетьори. Не ние потърсихме партиите, а те се обърнаха към нас – към гражданското общество, с призив за подкрепа. Ние намерихме нашата формула, с която да предложим подкрепа. Това обаче явно се приема като рекет. Никой не може да обижда гражданите. Недопустимо е Атанасов и ръководството на ДСБ да обиждат гражданите. Абсурдно е още да ни се казва, че ако Кремена Кунева е станала партиец в ДСБ, може би е щяла да бъде допусната до листите.

На предходните избори, с преференциите, които получи, и с работата си в Парламента, Кремена Кунева доказа подкрепата за себе си. Тя бе единственият депутат, който реагира, когато Рашидов издаде забрана БОЕЦ да влизаме в Народното събрание. Атанас Атанасов тогава се скри.

Защо Кремена Кунева не е в листите, си обясняваме с това, че може би партийните лидери се чувстват застрашени от силни граждански кандидатури, които се ползват с доверието на гражданите. Може би Атанасов приема Кремена Кунева като заплаха за партийното статуквото и приближените му членове на ДСБ. БОЕЦ не приемаме това отношение, затова и реагираме.

Преведохме множество разговори с Кремена Кунева вчера и днес. Коалиционните партньори също бяха изненадани, че ДСБ не я подкрепиха. Кирил Петков и ПП реагираха и предложиха място на Кремена Кунева в листите от тяхната квота. Тя обаче отказа участие – не заради избираемо, или неизбираемо място, а защото не получи подкрепата на ДСБ, депутат от чиято квота беше само допреди месец. Разбираме я.

Отказът ДСБ да дадат подкрепа, както и коментарите на Атанасов, че щял да реше политическите писти на нашите кандидати, показват един модел, на който сме се нагледали. Точно срещу това сме се борили толкова години. Вярваме, че ще се преборим!

Обръщаме се към нашите приятели и съмишленици в ДСБ, с които работим – намерете сили в себе си да решите вътрешнопартийните си проблеми. Атанас Атанасов също дължи отговори на гражданите, а и на съпартийците си.

Призоваваме и партиите да преосмислят начините на редене на листите си. БОЕЦ сме добронамерени. Ние намерихме нашата формула да се включим в тази кампания. Истински знак за промяна е персоналното носене на отговорност.

Има принципи, които винаги сме отстоявали и сега ще е така. И винаги ще е така. Никой ме може да се отнася неуважително с гражданите и БОЕЦ, никой не може да заплашва, да налага диктаторски модел на отношения, не и на нас. С тези неща и пороци на политическата класа се борим от десетилетие, а те са пропили навсякъде.

Убедени сме, че първият и най-силен знак за промяна е – гласът на гражданите да се чува все по-силно!

Сега пред нас има една важна задача – ГЕРБ и мафията да бъдат бити на тези избори! И както винаги БОЕЦ ще водим и тази битка всеотдайно и до край без значение какво ще ни коства и каква цена ще платим.


#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Чакаме съдебното решение! Ще осъдим ИВСС – поредна важна битка!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес се проведе съдебното заседание по делото заведено от БОЕЦ срещу Инспектората на ВСС заради отказа  на  Точкова и ИВСС  да предоставят данни за заплатите и бонусите на самите инспектори, а ни дават обобщени данни, с което умишлено крият своята алчност, наглост и незаслужено получените милиони.

Украйна - 24.02.2023

БОЕЦ заведохме дело в Административен съд Видин и съдим Инспектората! Съдим за нарушаване на закона тези, които трябва да следят да не се нарушава закона от други магистрати. И ще ги осъдим!

Миналата година потърсихме главния инспектор Теодора Точкова именно за да даде обяснение с какви мотиви и на какви основания те получават тези огромни възнаграждения и бонуси. Потърсихме я още, за да получим отговор как и защо изпра Цацаров и Гешев по редица сигнали на БОЕЦ!

Видеото от миналата година може да видите тук:

Служителите от деловодството отказаха да предадат на Точкова за нашето желание да се срещнем с нея. Поискаха писмено заявление за среща. Най-любопитното е, че писменото ни заявление, подадено преди три години – през 2019 година, остава и до днес без никакъв отговор.

Опитахме се да открием Точкова, както и някой от 11-те инспектори. Оказаха се неоткриваеми.

Служителите на ИВСС днес пък отказаха да бъдат снимани, но са прибрали тлъстите бонуси, които всички ние им плащаме.

Публикуваме официалния отговор на ИВСС по въпросите, поставени от нас по реда на ЗДОИ за бонусите и заплатите за 2022 г.:

ОТГОВОР от ИВСС по ЗДОИ за БОНУСИ 2022

Това трябва да спре! Тези хора трябва да си ходят незабавно, да връщат неправомерно получените пари и да отговарят пред закона!

За съжаление и 48-ото Народно събрание не намери сили и време да прекрати мандата на този паразитен състав както на ВСС, така и на ИВСС! Смятаме, че инспекторите са получили тези милиони неправомерно, предвид факта, че след жалбата на Методи Лалов, Софийският районен съд постанови, че Теодора Точкова не е главен инспектор, актовете ѝ са незаконосъобразни, а Инспекторатът към Висшия съдебен съвет към настоящия момент не е действащ орган.

Чакаме съдебното решение. Това е знаково дело и вярваме, че ще го спечелим. Битката срещу мафията и нейните мариноетки трябва да се води  на всички фронтове!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Сбогом, TELUS! Важна спечелена битка!

Източници на БОЕЦ (действащи служители на TELUS) потвърдиха, че модераторските функции на TELUS за МЕТА на български са прекратени. Вчера и сайта BIRD.BG обяви своя информация в същият смисъл. 

TELUS

Точно преди месец БОЕЦ съобщихме, че договора между META и ТЕЛУС ще бъде прекратен след упражненият граждански натиск. Как се стигна до тук? 

През последните години профилите на много от нас бяха блокирани и постовете ни трити, без обяснение и повод. Граждани, журналисти и общественици бяха “под ножа” заради своята активна гражданска позиция, изразена публично в подкрепа на Украйна, както и заради постове срещу мракобесието на Путин и българската мафия. От години страницата на БОЕЦ е под рестрикции и затъмнение, профилите ни се блокират ежедневно, а материалите ни, разкриващи престъпленията на Борисов, Пеевски, Гешев и т.н. биват изтрити. В същото време постове с открита кремълска и путинска пропаганда, постове, съдържащи заплахи и лични обиди, се оказва, че не нарушават “стандартите” на социалната мрежа!

Сайта за разследваща журналистика BIRD.BG огласиха данни за модераторските функции на TELUS и техните руски зависимости. След това БОЕЦ организирахме акция и последващ протест пред офиса на TELUS в София, което действие бе безпрецедентно! Десетки граждани излязохме в защита свободата на словото и с общи усилия вкарахме темата във фокуса на обществото, медиите и институциите. И гражданският натиск доведе до резултат.

Тук можете да си припомните събитията:

Блокираните граждани и бойци блокирахме TELUS!

В последните дни на 48-то Народно събрание по инициатива на ДБ бе организирано изслушване на TELUS в Парламента, което се превърна във фарс. БОЕЦ бяхме там и ви показахме как представителите на компанията избягаха и отказаха да отговарят на въпросите на Георги Гееоргиев, който поставяше и показваше конкретни казуси и примери за неправомерно блокирани постове на БОЕЦ в подкрепа на Украйна и с разкрития за схемите на Борисов и Пеевски!

Сбогом, TELUS! Важна спечелена гражданска битка! Когато БОЕЦ и свободните журналисти ударят ехото се носи дълго. 

За репресиите и цензурата в МЕТА внесохме сигнали и документи и в Европейският парламент! Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA