УСПЕХ, Лаура Кьовеши! БОЕЦ пожелаваме сили и здраве на европейската прокуратура.

От утре, 01.06.2021г. Еропейската прокуратура с ръководител Лаура Кьовеши започна реално работа! Затова от година страх тресе „елита“ ни! 

Българските прокурори, които ще работят за Кьовеши, ще са независими от Гешев - Европа - Дневник

Шест сигнала на БОЕЦ са на нейно разположение. От случая с „Къщата в Барселона“ на Бойко Борисов, записите на Борисов изтекли миналото лято за „таковането“ с 200 на европейските лидери,   през „Турски поток“ и позорният избор на Гешев до Сигналите ни срещу министър Десислава Танева и разкритията на Илчовски пред Парламента. А това са само част от сигналите към Брюксел. Останалите тепърва ще ги пренасочваме към Кьовеши. 

БОЕЦ пожелаваме сили и здраве на румънската прокурорка и нейният екип! Кьовеши е доказала своята независимост и способности. Заради некадърността на Гешев и неговите калинки, България остана с 4 предсатвители  при обща квота от 10 прокурори в Европейската прокуратура. Което показва, че Кьовеши няма да търпи зависими и корумпирани марионетки на мафията на Буда и Пеевски. БОЕЦ ще бъдем коректен партньор  на ЕП и се надяваме на бързи резултати и ефективна работа и сътрудничество.

БОЕЦ сезира Кьовеши, ЕК, ОЛАФ и Гешев за сигнала на Илчовски в Парламента!

Вече получихме отговори, че по част от нашите сигнали се работи от ОЛАФ. Има наложени санкции за десетки милиони на български компании за корупция  и злоупотребили с евросредства, както и започната наказателна процедура срещу България заради отказа на страната ни да транспонира своето законодателство по темата за транзита на газ. 

Успех, Лаура Кьовеши!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

ОЛАФ разглежда сигнала на БОЕЦ за разкритията на Илчовски пред Парламента.

БОЕЦ получихме потвърждение, че ОЛАФ разглеждат сиганала ни за разкритията на земеделският производител Илчовски пред комисията за ревизия на управлението в Парламента. Освен българските институции, БОЕЦ сезирахме преди месец и европейските – ЕК, ОЛАФ и Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши. 

Освен чрезМеждувременно и българската прокуратура потвърди, че се е задействала по сигнала на БОЕЦ . Публикуваме отново и текста на сигнала:

ДО: Комисар Йоханес Хан – бюджет и администрация   

       Г-жа Лаура Кьовеши – Ръководител на прокуратурата на ЕС

       Европейска служба за борба с измамите – OLAF

 ЧРЕЗ Представителството на Европейската комисия в гр. София

 

    С И Г Н А Л

ОТ

 ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

          Като неправителствена организация с дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, ГД „БОЕЦ” представяме на вашето внимание информация за измами и злоупотреби с европейски средства, както и информация за тежки престъпления извършени от политици заемащи високи управленски постове и имащи влияние върху усвояването на европейските средства.

относно

съмнения за извършени престъпления на територията на Република България от Бойко Методиев Борисов – премиер в оставка, Петя Аврамова – министър в оставка, Иван Ангелов – бизнесмен, собственик на фирма „Градус” и други лица, а именно – рекет, корупция, злоупотреба с власт, пране на пари, злоупотреба и източване на  европейски фондове  и национални средства,  укриване на данъци, данъчни и финансови престъпления, както и създаване на ОПГ за рекет, изнудване и финансови престъпления.

На 05.05.2021г. на заседание на парламентарната Комисия за ревизия на управлението бе изслушан бизнесмена, занимаващ се със земеделие и зърнопроизводство, Светослав Илчовски, след подаден от него сигнал до Комисията. Прилагаме копие на сигнала:

РАЗКАЗЪТ НА ИЛЧОВСКИ (ПО МАТЕРИАЛ НА САЙТА КАПИТАЛ)

Сигналът на зърнопроизводителя е за събития, започнали през 2019 г. Тогава според него той бил помолен от Иван Ангелов – един от собствениците на фирма „Градус“, да реализира фиктивен оборот за неговото дружество. Самият Ангелов му се представял като „скрит началник на Министерството на земеделието и Агенцията по храните“.

През същата и следващата година Илчовски присъствал на няколко неформални срещи в бившата резиденция на Тодор Живков в село Студена. На тях бил и Бойко Борисов и там му бил показан запис как се издевателства над собственика на „Сис индустрийс“ Миню Стайков в ареста като послание какво се случва с бизнесмени, които не са подчинени. Илчовски обясни, че за да няма проблеми, още от 2014 г. продавал зърно за птицефермата на Иван Ангелов, когото той нарича Пилето, на цени под пазарните, като исканията ставали все по-големи. Последно – през 2020 г., му поискали да продава на половин цена.

„Отказах им. Последва обаждане от министър Петя Аврамова (която бе водеща фигура на ГЕРБ във врачанския региона, преди да стане министър) с предупреждение да спра да купувам земи и със заплахата „ще те дам на нашите прокурори“, цитирам я. Скалъпиха ми обвинение от окръжната прокуратура в Районен съд – Стара Загора, за убийство (вероятно има предвид покушение – бел. ред.) срещу същия Иван Ангелов, което никога не се е случвало. Принудих се да обявя фирмата си за продажба, за да покажа, че има проблем“, пише още Светослав Илчовски в сигнала си. Наистина в началото на 2021 г. местни медии разпространиха тази негова заявка (виж карето).

Нататък под уточняващите въпроси на депутати Илчовски стигна и до темата със златните кюлчета, които според него били носени като подаръци за рождения ден на Борисов. Той разказва почти като анекдот как Иван Ангелов занесъл на Борисов малко кюлче, а Цоло Вутов – много по-голямо, на което премиерът реагирал: „Ех, Иване, Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето, я гледай Цоло какво ми е донесъл.“ После Ангелов донесъл още кюлчета.

Прилагаме линк към публикацията на КАПИТАЛ:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/05/05/4206502_razkazut_za_korupciia_koito_opulchencite_na_borisov/

В своето изказване Илчовски посочи множество данни за извършени престъпления. За това, че е бил рекетиран и изнудван от Борисов и приближените му и е плащал подкупи на управляващите от 2012 г до сега в размер на стотици хиляди лева на година. В същото време той е и бенефициент на европейски субсидии в особено големи размери и плащането на подкупи към премиера Борисов и управляващите е възможна схема за източване на европейските фондове, за което сезираме Европейската комисия и Европейската прокуратура с ръководител Лаура Кьовеши.

Светослав Илчовски е получавал милиони европари преки плащания за земеделски площи и по ПРСР. Бизнесменът признава, че е отчислявал 7-800 000 годишно подкуп на властта, като е бил сплашван и изнудван да плаща. Сплашван от приближен на Борисов в присъствието на Борисов с клипове как насилват сексуално бизнесмена  Миню Стайков в ареста, който също е обвинен за измами с европари. Сплашван по телефона от министър Аврамова да спре да изкупува земя.. Принуждаван да прави фиктивни обороти за фирма на Иван Ангелов – Пилето, който също е бенефициер на милиони евра от европейските фондове.  Всичко това ни дава основание да считаме, че европейските средства, фондове и програми и достъпа до тях са били използвани за рекет, изнудване, престъпни схеми и евентуални злоупотреби с тези средства.  Чрез фиктивните  сделки за които Илчовски говори, за отчитане на фалшив оборот се целяло фирмата на Ангелов „Градус” да излезе на Фондовата борса, като частните пенсионноосигурителни  фондове да закупят негови акции за милиони лева със средства на вложителите, които реално са без покритие.

Илчовски разказва за организиран картел при изкупуване  на различна земеделска продукция (пшеница, слънчоглед) , като върху производителите се упражнява натиск да продават продукцията си на занижени цени. В същото време държавната институция Агенция по храните се използва, като бухалка срещу всеки зърнопроизводител или производител на месо и продукти, който не плаща изискания рекет на управляващата мафия ръководена от Бойко Борисов. Илчовски твърди, че Агенцията по храните реално се ръководи от Иван Ангелов и чрез тази институция се унищожават конкуренция и бизнеси, както и се осигурява комфорт на фирми, собственост на близки до управляващите. Класическа схема за рекет и корупция по модела „Борисов”.

Илчовески изнася и допълнителна информация за скандала със снимките  на пачките и кюлчетата от спалнята на премиера в оставка Бойко Борисов. Заявява, че разполага с документи, които е готов да предостави на съответните органи.

Прилагаме и линкове към материали съдържащи видеозапис на изказването на Светослав Илчовски пред Комисията по ревизията в Парламента на „Свободна Европа” и сайта „Биволъ” :

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31239739.html

https://fb.watch/5jTMEaqoWm/

     БОЕЦ сезираме Европейската комисия, ресорните еврокомисари и г-жа Лаура Кьовеши, ръководител на европейската прокуратура за данните за  престъпления, нарушения и злоупотреби с европейски средства и фондове и изискваме бърз отговор и реакция. БОЕЦ заявяваме нашата готовност да предоставим и допълнителна информация, както и да присъстваме на среща в Брюксел, където да представим всички данни и факти , както по този случай, така и по другите сигнали на БОЕЦ до европейските институции – Турски поток и др. Заявяваме и своята готовност за среща с г-жа Кьовеши, на която да обсъдим възможностите за сътрудничество между ръководената от нея европейска прокуратура и гражданското общество и неправителствените организации поставили борбата с корупцията и върховенството на правото, като своя цел.

06.05.2021г.                Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Оставка Кошлуков! БОЙКОТ на БНТ, БТВ и НОВА!

Спрете да ходите в БНТ, БТВ и НОВА!
Призоваваме всички политици, анализатори, експерти, граждански активисти и тн., които представят себе си, като антисистемни и борещи се срещу статуквото да спрат да участват, като гости в предаванията на трита мафиотско-герберастки развъдника за мисирки.
Хем ги сочите, че били подчинени на Борисов и Пеевски, хем им се влачите всеки ден по предаванията да им дигате рейтингите и да карате гражданите да ги гледат. То и вашето е малко лицемерно, така се превръщате в съучастници. Легитимирате с присъствието си едни фалшиви медии с фалшиви ценности  служещи на олигархията и мафията, на Пеевски, Борисов и бандата им.
Теглете им една медийна майна и не стъпвайте. Имате достатъчно трибуна в останалите медии – Евроком, например, електронни сайтове, социални мрежи. Защо трябва да ходите баш на мутрите в телевизиите и после да ревете, че ви били манипулирали с въпроси, или ви тормозели с глупости. Или на ваш гръб след това да правят пропаганда.
Представители на БОЕЦ не са стъпвали в студията на БНТ, НОВА и БТВ от осем години, от създаването на Сдружението. Защото не са ни канили почти никога, а и защото в редките случаи, когато са ни канили сме отказвали. Това, че не ни канят е много силно доказателство, че мафията ни приема за свой враг номер едно.
Ако наистина се борите срещу мафията – БОЙКТИРАЙТЕ им медиите! БОЕЦ ви гарантираме, че нищо няма да загубите! А ако все пак решите да продължите да им ходите на крак в телевизиите, то тогава не говорете, че се борите срещу мафията и за свобода на словото, а си признайте, че сте си едно с тях. Личен избор. Още миналата година стана видно, част от „протестиращите” – микрофонните революционери обикаляха всички телевизии на мафията от сутрин до вечер, а другата част от протестиращите, които спяхме по палатковите лагери и водим от години битки срещу мафията дори имената на организациите ни не смееха да споменат по същите тези телевизии.
Това е един от лакмусите за демокрация и тест за истинските бойци срещу мафията!
Стотици  пъти тези медии са отразявали събития, разкрития и протести на БОЕЦ без дори да споменат името ни! Стотици пъти са излъчвали манипулативни материали, лъжи и внушения  за нас и действията ни. Много пъти са крали наши разследвания, или са ползвали разкрита от нас информация, без да ни споменават, като източник.
 БОЕЦ своето решение сме взели преди осем години и докато тези медии не се превърнат в свободни трибуни за независима журналистика наш крак там няма да стъпи.
Битката продължава!
БОЙКОТ НА БНТ, НОВА И БТВ! И оставка на Кошлуков!
Кошлуков трябва да си отиде незабавно! Чрез подобни марионетки мафията завзе обществената медия и я превърна в поредната мафиотска вувузела и бухалка за омаскаряване на неудобните! Няма да търпим повече и няма да плащаме появече за менте телевизия и менте журналисти!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ обявява  фондонабиране за експертиза на записа „Шиши не дава предсрочни избори“!
Прокуратурата пак мълчи! Очакваме да бъде активирана, както и всички останали институции – бухалки на мафията, но в посока репресии и преследване на БОЕЦ и бойците, които публикувахме записа на Мавродиев с Ламбовски. Вероятно пак ще обявяват записа на „незаконен“ и ще покрият всичко!

БОЕЦ решихме да продължим тази тема до край и ще изпратим записа за експертиза до компетентна международна лаборатория, за което е нужно финансиране и се надяваме с ваша помощ да успеем да съберем средствата.
Необходимата сума е 5000 долара.
Вашите дарения може да направите чрез банковата сметка на БОЕЦ, или <<< PAYPAL >>> link click.

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА