ТАКА УБИВА МАФИЯТА! „Турски поток“ – смъртоносен капан и грабеж за милиарди!

В ранните часове на 23.10, петък стана най-тежката катастрофа в страната от началото на годината. Трагедията се случва в 05.30ч. на пътя край с. Винище , област Монтана. Удрят се челно тежък камион и бус превозващ работници на руската фирма IDC, работещи по „Турски поток”! Трима души загиват, а четирима са болница, един от които в тежко състояние. Сред загиналите са едни руски гражданин, един украинец и шофьора на буса, който е българин. 

Няма налично описание.

23.10.2020г. 05.30ч. – с белият бус са пътували работници от „Турски поток“. Загиват двама работници и шофьора на буса.

След първоначалните съобщения за катастрофата, когато стана ясно, че единият автомобил е свързан със  строежа на „Турски поток” изведнъж всички медии и мисирки млъкнаха и бе наложено тотално медийно затъмнение. Веднага след трагедията, буквално часове по-късно катастрофиралият бус на фирма ЛИОНТУРС е изтеглен от мястото от друг камион на фирмата и захвърлен на една буренясала поляна край черен път до Монтана. БОЕЦ отидохме на място и показахме на живо буса. Не е извършена техническа експертиза, не е прибран за съхранение и изследване в гараж на МВР. Не е ясно кой прокурор е разрешил това, защото веднага е образувано досъдебно производство, а буса е основно веществено доказателство и само прокурор може да разреши връщането му. БОЕЦ разкрихме и публикувахме кадри, от които се вижда, че същата фирма, възможно е да е и същият бус е превозвала прокурорите на прокурорската сбирка на Гешев в резиденция „Бояна” в края на август! Кой и защо иска да покрие следите и да унищожи най-важното веществено доказателство?  Ще продължим тази тема, сега задаваме други въпроси.

Няма налично описание.

Няколко чсса салед катастрофата буса е захвърлен на една буренясала поляна край Монтана! Няма техническа експертиза, вещесвтеното доказателство по делото е оставено на произвола на съдбата. Снимка – БОЕЦ

Какво са правили работниците в пет часа сутринта на строежа на „Турски поток”? Денонощно ли се работи на обектите на „Турски поток”? Спазва ли се българското трудово законодателство? Кой и защо упражнява натиск над фирмите и работниците да работят в извънреден режим, за да завършат до края на годината и дори преди това „Турски поток”? Бързането и натиска ли са причината за седемте жертви (включително последните три)? Колко още хора трябва да умрат, за да изпълни Борисов ангажимента си пред Путин и да пусне тръбата преди края на годината в нарушение на всички европейски  директиви?

През изминалите няколко седмици работници от „Турски поток” потвърдиха пред нас, че се работи денонощно, включително и събота! Бойна група на БОЕЦ  в късните часове на 27.10 документира, че наистина на компресорната станция и връзката със тръбата на „Турски поток” се работи през нощта! Кой носи отговорност за това? Кой следи за качеството на работата и безопасността на работниците? Този обект част от българската държава ли е, или там се работи по други закони и правила?

Турски поток – компресорна станция с. Расово – работа в нощен режим.

БОЕЦ разполагаме с видеоматериали, които доказват, че е в ход умишлено унищожаване на доказателства и прикриване на истината за тежката катастрофа., Единственото обеснение е връзката с „Турски поток“. Ще публикувама цялата информация, с която разполагаме!

Утре, петък, в 13.00ч.  БОЕЦ и гражданите  ще бъдем на „Турски поток“ и ще блокираме пътя за компресорната станция до с. Расово! Ще изискваме отговори на всички поставени въпроси и ОСТАВКИТЕ на Борисов и Гешев! 

Битката продължава!  

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Прокуратурата и Гешев прикриват катастрофа с три жертви свързани с „Турски поток“!

Защо Гешев и прокуратурата прикриват катастрофата от петък, при която загинаха трима души свързани със строежа на „Турски поток“ край Монтана!

Трагедията се случи в ранните часове на 23.10, петък (05.30ч.) Със закъснение, в обедните новини на телевизиите бе съобщено с едно изречение и след това темата изчезна от всички така наречени „национални и обществени“ телевизии!

Кой и защо иска да покрие случая? Това е най-тежката катастрофа в страната от началото на годината. При други подобни случаи с дни и седмици се коментират причините и съдбата на пострадалите.

По информация на БОЕЦ загиналите са трима, един българин (шофьор на буса, в който са се возили останалите работници на руската IDC строяща „Турски поток“) , един украински и един руски гражданин. Още един човек е в тежко състояние в монтанската многопрофилна болница и трима са настанени с по-леки наранявания.

Фирмата собственик на буса е чипровската ЛИОНТУРС 1991.

БОЕЦ се свързахме със собствениците и те потвърдиха пред нас, че имат договор с руската IDC и превозват работници за строежа на газопровода, че техен шофьор е загинал при катастрофата и не пожелаха да отговорят на повече въпроси с аргумента, че „води се следствие и полицията ни е забранила да даваме каквато и да е информация”.

По информация от наши източници, БОЕЦ открихме вчера на една буренясала поляна до черен път край Монтана захвърлен катастрофиралият бус. Въпреки тежката катастрофа и многото жертви, оказа се че буса не е прибран от МВР за техническа експертиза, като веществено доказателство, както гласи закона, а явно е върнат на фирмата собственик и те са го транспортирали и захвърлили на тази поляна край околовръстният път на Монтана. Кой и защо е разрешил това?

Според НПК:

Чл. 111. (1) Веществените доказателства се пазят, докато завърши наказателното производство.

(2) Предметите, иззети като веществени доказателства, с разрешение на прокурора могат да бъдат върнати на правоимащите, от които са отнети, преди да завърши наказателното производство, само когато това няма да затрудни разкриването на обективната истина и не са предмет на административно нарушение.

(3) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 63 от 2017 г., в сила от 05.11.2017 г.) По искане за връщане прокурорът се произнася в тридневен срок.

А в чл. 110 е посочено и как се сухраняват веществените доказателства:

Чл. 110. (1) Веществените доказателства трябва да бъдат внимателно огледани, подробно описани в съответен протокол и по възможност фотографирани.
(2) Веществените доказателства се прилагат към делото, като се вземат мерки да не се повредят или изменят.
(3) Когато делото се предава от един орган на друг, веществените доказателства се предават заедно с него.
(4) Веществени доказателства, които поради размерите си или по други причини не могат да бъдат приложени към делото, трябва да бъдат по въз

Поради големият брой жервти и пострадали, както и заради смърта на чужди граждани, главният прокурор Гешев трябва да е запознат с това досъдебно произвподство и действията по него да са под негов контрол, респективно под кпонтрола на Пеевски и Борисов.

Ясно е, че по случая е образуване разследване, а в хода на следствието прокуратурата е господар и само и единствено наблюдаващият прокурор, или някой висшестоящ прокурор може да разреши връщането на буса. Ясно е и че наказателното производство няма как да е приключило. Кой прокурор тогава, как и защо е разрешил това противозаконно действие, което води до унищожаване на улики и доказателства по делото? Кой, какво и защо иска да прикрие? Какво са правили работниците на „Турски поток” в пет часа сутринта на строежа? Денонощно ли се работи? Защо се бърза толкова? Имат ли работниците застраховки, договори и разрешителни за работа и визи? Защо прокуратурата е разрешила на фирмата да си прибере буса?

До момента НЯМА отговор на нито един въпрос, а темата е табу за медиите контролирани от правителството и Пеевски!

Снимка 1 и 2 – катастрофиралият бус на ЛИОНТУРС.

Снимка 3 – бус на ЛИОНТУРС превозва прокурори на срещата организирана от Гешев на 24.08.2020г. в резиденция Бояна!

Няма налично описание.

Това е екранна снимка от новините на НОВА (шеста минута от видеото), които са все още достъпни в интернет.. Прилагаме линк:

https://nova.bg/news/view/2020/08/24/297322/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-nova-24082020-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0/

Значи фирмата, която  вози прокурори на събитията на Гешев е „прибрала“ своят бус, участвал в тежка катастрофа с три жертви ведНага след катаствофата! Какво и как раследва МВР и следствието под контрола на прокуратурата тогава? Кой, какво и защо иска да бъде скрито със съдействието на прокуратурата?

Ще продължим да питаме и в петък в 13.00ч. БОЕЦ и гражданите излизаме на протест – „Блокада на „Турски поток“ и ОСТАВКА на Борисов и Гешев!“! Ще се съберем на пътя за компресорната станция на „Турски поток“ край с. Расово, област Монтана и освен отговори на нашите въпроси ще поискаме и оставките на Борисов и Гешев! 

https://www.facebook.com/events/690539258504985/

Битката продължава! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ осъди МВР! СДВР излъга за „бомбите“ на Орлов мост. Ще се видим в съда и с Хаджиев. (документи)

ВЕЧЕ разобличихме лъжите на Георги Хаджиев и СДВР, че в палатковите лагери на Орлов мост, СУ и МС е имало самоделни взривни устойства, но беше важно и да ги осъдим! И го направихме. БОЕЦ осъдихме СДВР – МВР!

МВР издирва провокатори от вчерашните протести - Cross.bg

02.09 – полицейско насилие и погром върху палатковите лагери заради лъжите на МВР

Сутринта на 03.09.2020г, след първото „Велико въстание” СДВР даде брифинг, на който шефа на столичната полиция Георги Хаджиев заяви, че в палатките на Орлов мост, МС и СУ са укривани и намерени самоделни взривни устройства и коктейл „Молотов”, които са били предназначени за използване срещу полицията и това е дало основание на МВР за извършеният погром върху мирно протестиращите граждани, разбиване на блокадите и унищожаване на палатковите лагери.

Георги Хаджиев:

 „Широко прокламираните палаткови лагери се оказаха много добро прикритие за складиране на самоделни взривни устройства и на павета.“

„След като установихме, че част от самоделните взривни устройства се вадят от палатковите лагери, взехме решение и в 03.00ч. стартирахме операция по премахването на блокадите на Орлов мост и СУ”

Целият брифинг и лъжите на директора на СДВР може да видите и чуете тук:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sdvr-s-ravnosmetka-sled-ekscesiite-snoshti-80-raneni-policai.html

Ст. комисар Георги Хаджиев: Има информация, че се дават пари на провокаторите на протеста - Труд

Георги Хаджиев – директор на СДВР и доказан лъжец.

Като част от организаторите на протестите и блокадата на Орлов мост, БОЕЦ знаехме, че това са гнусни лъжи имащи за цел да оправдят полицейското насилие и бруталните действия на МВР, както и да омаскарят и представят нас, протестиращите едва ли не, като терористи. МВР в ролята на кафява медия и бухалка на мафията!

hotpoint-news.com

На 07.09.2020г. БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ до СДВР с което изисквахме информация за „намерените“ взривни устройства, начина по който са иззети и броя на образуваните досъдебни производства в тази връзка. След мълчалив отказ, БОЕЦ заведохме дело в АС Видин, което бе насрочено за 19.10.2020г.

С решение №189/27.10.2020г. на АС Видин, шести състав, съдия Борис Борисов ОСЪЖДА СДВР да заплати разноските по делото, ОТМЕНЯ мълчаливият отказ и ВРЪЩА на административният орган преписката за произнасяне! Съдебното решение е БЕЗ ПРАВО на обжалване и влиза в сила севдната след връчване на страните.

Цялото съдебно  решение може да прочете тук:

https://vidin-adms.justice.bg/bg/505?from=&to=&actkindcode=&casenumber=240&caseyear=2020&casetype=%D0%90%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE

Още след съдебното заседание на 19.10. БОЕЦ огласихме представените от СДВР справки приложени по делото, от които стана ясно, че думите на Георги Хаджиев, директор на СДВР за наличието на самоделни взривни устройства в палатковите лагери са абсолютна лъжа! БОЕЦ внесохме сигнал до Инспектората на МВР срещу Хаджиев за изречените от него лъжи и уронване авторитета на МВР. Знаем, че този сигнал ще бъде покрит и смачкан, но е важно и  всички в МВР да разберат, че ги управляват лъжци, слуги и калинки назначени от управляващата ни мафия, за да я пазят.

БОЕЦ разобличи лъжите на СДВР за блокадите и палатковите лагери! (документи)

СДВР е поредната институционална бухалка, която е ОСЪДЕНА от БОЕЦ. „Скалповете“ на НАП (пет пъти), СГП, Специализираната прокуратура (два пъти) и КПКОНПИ вече стоят на колана ни!

Поздравяваме Административен съд Видин за бързото производство и произнасяне, пример за работеща правосъдна система и независими магистрати! 

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА