Земя на паралелна реалност…

Земя на паралелна реалност… не особено свързани факти, погледнати по отделно.  В цялост картината става по ясна. И така , нашата земя…

Така ни знаят в Европа – това е скулптура.

В която овчар търка билетчета и печели милион. Цар става премиер. Комунисти стават социалисти. Хора с присъди, и за освидетелстване, се наричат патриоти и националисти.  Пожарникар от бодигард, става генерал и поема управлението на държавата – 3 пъти, за сега. Студент си купува Кремиковци, нарязва го за скрап и се изпарява( взел е пример от един Гад , дето така нулира авиокомпания „Балкан” … но то примери много). Младежи купуват имот за милиони, Гинка от Требич взема „ЧЕЗ” с кредит ( който е опитал да вземе такъв, знае че няма как да ти дадат пари ако не докажеш, че не ти трябват). Млад студент става шеф на пристанище Варна, после министър и несменяем депутат, и пише закони без да ходи на работа, щото не му харизаха ДАНС, народа изненадващо се опъна. За разнообразие бутна една банка. Почетен председател на партия ползва НСО кетъринг за милиони, во век и веков, изолиран в сарай, въпреки големите му заложби на хидроинженер, за които дори официално са му платени 2 млн. Шеф на ДАНС  изчезва, и държавата не може да го намери, щото го търси по камерите на фрийшоповете на митниците, понеже тия на границата и умишлено не могат да различат тир от кола, но пък жена му го хваща за ушите и го прибира, без правителствените хеликоптери да забележат. На шеф на висш съд му се развиват болтовете на колата, дето е на НСО, лепят му плакати по цяла София, и му сервират агнешки глави, прясно одрани.  Където „Ние ги хващаме, но те ги пускат” е стандарт. Където „Ти си го избра, не се хили” и „Ало Ваньо..” , и „Две каки” бяха новина за 3 дни. Където назначаема кукла,с  най-голяма власт в държавата, се именува Главен Прокурор, и име на дребна риба(7 год мандат, Президент -5 год),  играе по свирката на няКОЙ, едновременно свирейки му . Където телевизията от сутрин до вечер те бомбардира с реклами и илачи против разстройство, лекарства, дамски превръзки с крилца или без и евтини кремвирши, плюс стандартни новини за   премиера Слънце който управлява Европа. Където за референдум ти обясняват как се пише Х в квадратче, но те питат за ядрена енергетика, а ценз за образование няма. Където всяка зима снега е изненада, а 15 см – бедствие.  Където километър ограда струва 1 млн, но за сметка на това е безполезна.  Където плащаш 1 милиард за нещо, но не се знае за какво , уж АЕЦ…  Където престъпниците ни са винаги клошари, пастири и подобни, но никога от управляващите. Където приоритет е инфраструктурата, а пътищата са по зле от държава от 3 тия свят. Където ТОЙ раздава нашите пари, на нас, но ако благоволим и го помолим. Обграден от безброй бушони ( или кондоми, те са със същата функция…), ТОЙ  си остава недосегаем, а безброй алчници са готови да лижат задни части за шепа власт и пари. Маха един, никнат трима кандидати..

И още много много… всичко това са реални, но бързо забравяни неща.

Огледалце, огледалце, я кажи, кой е по-дебел, Бойко или Пеевски?!

Бойко май иска да стане по-дебел от Пеевски. 
Покупката на ЧЕЗ от хора, близки и свързани със СИК, Пашата и Борисов (виж Биволъ – https://bivol.bg/ginka-cez-1.html ), води до логичният извод, че Буда е решил да надебелее с компания, чрез която може да има определен контрол над половин България. Енергиен контрол. Няма как тази сделка да се е случила без знанието на Борисов. Няма как той да позволи подобна сделка да се случи, ако не е в негов интерес. Добре помни 2013г. и знае, че ЕРП-тата и сметките за ток са оръжие и то оръжие, което сваля правителства.
От друга страна ресурса за крадена намалява, възможностите за инвестиции на „усвоените“ милиони и милиарди също са ограничени и рискови и Борисов е решил да инвестира в сектор, върху който има контрол и то в бизнес, който носи сериозни дивиденти. Готовите пари, колкото и да са много свършват (Пеевски го знае най-добре), енергийните дружества са с гарантирана печалба. Гарантирана от държавата, на върха на която стои самият Буда и сам на себе си ще гарантира печалбата. Класика. Оставката на министърката само потвърждава този сценарий. Така Буда отклонява вниманието от себе си и дори го играе „борец за прозрачност“, сам искайки оставката на Петкова. Тя не изглежда притеснена, напротив. Невъзможно е министъра на енергетиката да не е знаел подробности за сделката и купувачите, както и да не е знаела, че купувачите са и „приятели“ от 20 години и чак в деня на подписването на сделката да се сети, че това е неморално и съмнително и да си подаде оставката. Та нали продавача, чешката държава, е искала информация и данни за купувача от българските власти и институции! Просто е трябвало да стои на поста си за да направи възможното сделката да се случи и след това да изиграе ролята на бушон. Каква и е цената вероятно ще разберем скоро, проследявайки бизнеса на семейството и и насочените към тях милиони от обществени поръчки.
Случващото се обаче означава и друго. Борисов очаква удар и се готви за окопна война. Подобна нагла и дори криминална сделка с компания от национално значение, имаща отношение към националната сигурност, не се е случвала от доста години. От продажбата на Булгартабак сигурно. Булгартабак вече не е този източник на средства и влияние и трябва да бъде заменена с нещо Друго. И другото е ЧЕЗ. Булгартабак бе компрометирана, разпродадена и ограбена през последната година пак пред очите на Борисов. С участието на Борисов, защото той и Пеевски са съсобственици в цигарената компания. Каналите им за контрабанда на цигари през Турция за Ирак, Сирия и С. Арабия бяха разкрити от турските служби и това превърна Бойко в покорен слуга на Ердоган.
Но, има и един проблем. Шиши остава на сухо, а момчето е гладно. 
Предстоят интересни седмици.

Земетресение в прокуратурата! БОЕЦ пита Цацаров – какви са общите бизнес интереси на Борисов и Пеевски?!

БОЕЦ в акция!

СПОДЕЛЯЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ, САМО ТАКА МОЖЕМ ДА ПОЛУЧИМ ОТГОВОРИ!

Днес,22.02.2018г. БОЕЦ внесохме сигнали в прокуратурата по повод думите на премиера Бойко Борисов, че банкера Цеко Минев е собственик на фирма „Юлен” и отправените към Борисов въпроси от президента Румен Радев за общите му бизнес интереси с Пеевски и разпределянето на обществени поръчки от Борисов към корпулентният депутат.

Във връзка с думите на Борисов, че Цеко Минев е собственик на „Юлен”. БОЕЦ сезираме прокуратурата за престъпна схема за източване на Първа инвестиционна банка от един от нейните основни акционери (Цеко Минев) чрез кредитиране в огромни размери на негови, или свързани с него фирми. Приложили сме публикации на сайта Биволъ разкриващи огромната капиталова дупка в банката и престъпните схеми на нейните собственици за източването и.

По отношение на въпросите на Румен Радев, БОЕЦ сезираме прокуратурата за изразените от президента съмнения (и изискваме да се провери информацията с която разполага Радев) за обвързаности и нерегламентирани общи бизнес интереси на Борисов и Пеевски, както и за организиране на престъпна група за източване на държавни, европейски и бюджетни средства от Борисов, злоупотребявайки с властта си, чрез корупционни схеми и обществени поръчки в полза на Пеевски. В сигнала си прилагаме и материали на сайтовете Биволъ и Фрогнюз, разкриващи обвързаностите на Пеевски и Борисов, общите им бизнес интереси в Булгартабак и колосалният размер на обществените поръчки насочени от Борисов и правителствата му към фирми свързани с Пеевски.

БОЕЦ изчакахме една седмица, с надеждата, че след разразилият се скандал и високият обществен интерес компетентните органи ще се самосезират, или някой ще ги сезира. Явно всички институции в държавата са под контрола на мафията и няма кой друг да поеме риска и да внесе сигналите срещу двама от най-овластените в държавата – Борисов и Пеевски. И именно заради обществения интерес, боец  решихме отново да влезем в ролята на „глашатаи” на истината в битка за справедливост и възмездие. Прилагаме двата сигнала.

ДО: ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

С И Г Н А Л

             ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ЕИК 176949776

АДРЕС – Гр. Видин к-с „Панония” блок 4 вх. З ап. 157 тел. 0899591399

 

На 14.02.2018г. в свое интервю по телевизия БТВ, Бойко Методиев Борисов – премиер на Република България в отговор на журналистически въпрос – кой е реалният собственик  на фирма “Юлен“, заяви: “ „Всички знаят, нищо че го крият и ако ме питаш – за Цеко Минев става въпрос…’’,

Цеко Минев е един от основните акционери в Първа инвестиционна банка, която кредитира фирма ‘’Юлен’’ с десетки милиони лева, оказала се по думите на премиера собственост на същият Цеко Минев. Фактически, един от собствениците на банката кредитира през банката си фирма, която е свързана с него. Това, според прокуратурата по делото за фалита на КТБ е основната схема за „източване” и фалит на банката – чрез кредитиране на свързани със собственика фирми. БОЕЦ считаме, че от направеното от Бойко Борисов разкритие за собствеността на фирма ‘’Юлен” се пораждат основателни съмнения за реализиране на същата (както при КТБ, по твърденията на прокуратурата)  незаконна схема за източване на Първа инвестиционна банка от един от нейните акционери – Цеко Минев.

БОЕЦ сезираме прокуратурата и изискваме да провери за фалшива декларация от кредитополучателя („Юлен”), който е укрил свързаността си с Цеко Минев. Сезираме прокуратурата и за основателни съмнения, че от г-н Минев са нарушени редица членове от Закона за кредитните институции, БНБ (наредба 7) и НК., като сам, или в съучастие с другите собственици на ПИБ са реализирали незаконни схеми за източване на капитала на банката, кредитирайки фирми свързани със собствениците на банката, както и други документни и финансови престъпления по НК.

В  публикувани материали на сайта за разследваща журналистика „Биволь”, се съдържа достатъчно информация, че Първа инвестиционна банка е превърната в пирамидална структура и използвайки парите на вложителите – основно български граждани и домакинства, е подложена на системно източване от нейните собственици чрез прилагане на различни схеми. От разследванията на „Биволь” разбираме, че кипърският гражданин Георгиус Георгиу, който е представян от институциите до момента за собственик на фирма „Юлен”, е получил общо кредитиране в размер на над един милиард лева от ПИБ. След твърдението на Бойко Борисов, че Минев е реалният собственик на „Юлен”, може да се направи обоснован извод, че Георгиус е само прикритие, фиктивен собственик и Минев стои и зад другите фирми представлявани от Георгиус, кредитирани в огромен размер от банката на Минев.  С други думи, мажоритарните собственици на банката веднъж я източват чрез лихвите по капитала, предоставен от техни офшорки. Втори път си раздават кредити през други офшорки които не се връщат.

 Пралагаме линк към публикацията на „Биволь” :

https://bivol.bg/bnb-fibank-report-4.html

Ако, при разследването се установи, че Бойко Методиев Борисов, в качеството си премиер на Република България е излъгал публично, в ефира на една от националните телевизии за собствеността на „Юлен”, свързвайки собственика на ПИБ  Цеко Минев с тази фирма, то БОЕЦ сезираме прокуратурата за извършено от Борисов престъпление по НК срещу банковата и финансовата стабилност на държавата. Чрез думите си, в качеството си на длъжностно лице Борисов поражда и налага съмнения в обществото , че един собственик на банка е кредитирал тайно свързана с него фирма. Това, на фона на още незапочналото дело за фалита на КТБ, в което, по твърдения на прокуратурата е приложена същата схема за източване и фалит на банката, би могло да доведе до паника в гражданите и вложителите и  непредвидими, опасни и зловредни последици и вреди за банковата и финансова стабилност на държавата, което е престъпление от общ характер.

 

22.02.2018г.Видин              Г. Георгиев-председател УС НА ГД „БОЕЦ”

 

 

ДО: ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

С И Г Н А Л

             ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ЕИК 176949776

АДРЕС – Гр. Видин к-с „Панония” блок 4 вх. З ап. 157 тел. 0899591399

 

На 14.02.2018г. в свое интеврю по телевизия БТВ, премиера на Република България, Бойко Борисов направи твърдение, че Иво Христов – шеф на кабинета на президента е работил в телевизия на депутата Пеевски. В отговор, на 15.02.2018г. в свое изявление пред медиите, Президента на Република България, Румен Радев,  зададе публично следните въпроси към премиера Бойко Борисов: „И ако някой наистина смесва в едно изречение хора от моята администрация с името на г-н Пеевски, той дължи отговори на въпроси. Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи с г-н Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на   г-н Пеевски?“

БОЕЦ сезираме прокуратурата за думите на Президента Радев и изискваме да се провери, на какво основание г-н Радев задава тези въпроси? С каква информация разполага президента, даваща му основание да зададе въпросите уличаващи премиера Борисов и депутата Пеевски в нерегламентирани общи бизнес интереси и в корупционни схеми и незаконни действия на премиера Борисов с цел разпределяне на обществени поръчки в интерес на депутата Делян Пеевски. Сезираме прокуратурата за основателни съмнения, съдържащи се в думите на Президента, Румен Радев, за извършени тежки престъпления от общ характер от лицата Бойко Борисов – премиер и Делян Пеевски – депутат, а именно – корупция, конфликт на интереси, злоупотреба с власт, организиране на престъпна група с цел източване на бюджетни, европейски и общински средства чрез корупционни схеми за манипулиране на обществени поръчки в интерес на депутата Пеевски.

В редица разследвания на български медии, като сайтовете „Биволь” и „Фрогнюз” е изнесена информация и факти за обществени поръчки на обща стойност почти един милиард лева, спечелени от фирми, свързани с депутата Делян Певски. Голяма част от тези обществени поръчки са реализирани по време на управленските мандати на Бойко Борисов, като премиер на България. Има и информация, водеща до логичен извод, че Бойко Борисов и Делян Пеевски имат общи бизнес интереси и скрита обща собственост в тютюневият гигант „Булгартабак”, както и в други фирми и офшорни компании, зад които прикриват своята собственост, капитали и общи бизнес интереси.

Прилагаме линкове към публикации на „Биволь” и „Фрогнюз” :

https://bivol.bg/public-procurements-peevski.html

https://bivol.bg/ograda.html

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/borisov-peevski-niamali-nishto-obshto-bulgartabak-kakvo.html

БОЕЦ, като представители на гражданското общество и поради високият обществен интерес изискваме от прокуратурата на Република България да извърши цялостна и задълбочена проверка на представените от нас данни и съмнения, като образува досъдебно производство, в хода на което бъдат установени всички факти и обстоятелства относно общите бизнесинтереси на Бойко Борисов и Делян Пеевски, както и дали Бойко Борисов, в качеството си на министър председател, чрез властовите си възможности е разпределял обществени поръчки в интерес на  депутата Пеевски.

 

22.02.2018г.Видин             Г. Георгиев-председател УС НА ГД „БОЕЦ