„Битката срещу мафията ще се води на площадите…“

Статус

БОЕЦ срещу МАФИЯТА!
За нас е важно да бъде казано.
Точно преди една една година БОЕЦ бяхме в Крайова, да подкрепим справедливите протести на румънските граждани и битката им срещу мафията и корупцията.
Сега, на същият ден, година по-късно БОЕЦ излязохме да подкрепим справедливите искания на видинчани и жителите на северозапада, както и протестите за Пирин в София. Не сме спирали да се борим срещу управляващата ни мафия през последните години, внасяйки множество сигнали за корупция и злоупотреба с власт и организаирайки  десетки протести и акции.
Каква е разликата? И къде е Истината?!
В Румъния хората искаха само едно – безкомпромисна битка с корупцията и незабавна оставка на компрометираното правителство, поставило се в услуга на мафията. Ясно съзнаваха , че докато на власт са корумпирани и зависими от мафията типове, нищо добро не ги чака и нищо не искаха от тях, искаха само да ги няма. ЧИСТА ГРАЖДАНСКА ЕНЕРГИЯ. Никой не използва тази енергия за лични, или политически цели и амбиции. Нямаше хора, песни, танци, имаше твърда готовност да остояват исканията си и постигнаха своето. И продължават битката си всеки ден. Защото знаят какво искат и как да го постигнат, борят се за Истината, за Справедливост и Възмездие, за работеща и независима съдебна система, това е в основата за решаването на всички останали проблеми.
В България искаме от правитеството да отмени решението си за Пирин. Искаме от правителството решение за строеж на магистрала до Видин. Искаме от доказани лъжци и крадци да ни решават проблемите. Вместо да ги изринем и да си решим проблемите. Когато искаш от лъжци и крадци нещо, винаги получваш лъжи и грабеж. Доказано. Това ли е целта? Това ли искаме? Както в София, така и във Видин, БОЕЦ излязохме с искане за оставка на мафиотското правителство на Буда, за оставка на Цацаров, пазителя на мафията, като първа стъпка за решаването на всички местни и национални проблеми. Не искаме повече лъжи, фалшиви обещания и грабеж, искаме да отстраним мафията от властта. И останахме почти сами в исканията си. Защото може би част от така наречените „лидери“ на протестите преследват свои политически цели и не са готови за избори, или приемат да работят с мафията, или имат някакви други цели, или просто искат да махнат едни за да седнат в столовете им, но системата да не се променя, или просто нямат куража да стигнат до край в битката срещу мафията! Тези протести са и тест за това, кой кой е, за какво се бори и до къде е готов да стигне.
БОЕЦ сме участвали и организирали десетки протести и акции и знаем, че с танци, разходки и песни пред заключени сгради не става. Че срещу себе си гражданите имат зло, което е готово на всичко за да запази властта си и да продължи да лъже и граби народа и държавата. Готови са да обещават всичко на всеки, да смачкат всичко и всеки, да използват институциите като бухалки срещу непримиримите и неприемащите престъпната им власт. Да манипулират през слугинските си медии обществото и да маскарят неудобните. Дори да манипулират и самите протести, правейки ги безопасни за тях, но изцеждайки гражданската енергия и ползвайки ги за „изпускане’ на напрежението. Срещу това зло трябва да се изправим с едно искане и една цел – ДА БЪДАТ ОТСТРАНЕНИ ОТ ВЛАСТТА! След това ще решаваме всички останали проблеми и ще си редим държавата. Докато на върха на държавата стоят мафиоти, мутри, корумпирани партийни калинки и ченгета, нищо добро не ни чака. Доказано.
БОЕЦ не се борим за властта, битката ни е да отстраним мафията от властта. И това ни прави свободни в действията ни. Имаме чиста кауза и в това е силата ни. Нямаме „съображения”, не сме обвързани с никоя политическа партия, олигарх, или кандидат месия, не редим листи и не броим гласове, не правим компромиси и водим битка за решаване на основните проблеми, а не за последствията от тях.
-Отстраняване на Борисов и правителството на Буда 3.
-Отстраняване на Цацаров и отпушване на съдебната система, реална съдебна реформа и реална битка с корупцията.
Умишлено не използваме думата „оставка”, защото това не е достатъчно, тези и останалите партии и политици, съставляващи мафиотското статукво ограбващо България през последните десетилетия, трябва да бъдат разобличени и отстранени от властта по такъв начин, че никога повече да не се връщат!
-Приемане на Закон за Лустрацията, обхващащ ръковдните кадри на БКП, всички съпричасни към ДС, щатни и нещатни сътрудници и всички участвали в политическото управление и разграбването  на страната на национално и местно ниво по време на прехода след 1989г., изградили престъпният модел „КОЙ” и въвели корупцията и схемаджийството, като стил на управление – ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП и тн. производни на ДС.
-Промяна на Конституцията и пряк избор на Главен прокурор.
-Промяна на Изборният Кодекс и въвеждане на граждански контрол върху изборният процес.
-Разпускане на Парламента и насрочване на избори за ВНС.
Това са част от стъпките. Знаем какво искаме и знаем как да го постигнем.
БОЕЦ водим тази битка и считаме, че тя може да бъде спечелена само от гражданите на гражданският фронт, чрез пряк сблъсък с мафията. Битката ще се води на площадите, защото всичко друго е изчерпано и доказано не работи. И в тази битка политически партии извън статуквото, които подкрепят гражданите, ще имат шанс да потърсят и спечелят доверието им. Но подкрепа не с „декларации” и наблюдение отстрани, чакащи удобният и безопасен момент да се включат, а подкрепа с реални действия и пряко участие в битката на гражданите да си върнем държавата. В тази битка ще се родят и новите лидери, ще бъде изградена алтернативата на досегашното статукво. Нужно е гражданите да осъзнаят силата си и да осъзнаят, че преди да решим всички други проблеми е нужно да отстраним мафията от властта. А няма кой друг вместо нас да го направи.
БОЕЦ повече няма да участваме в действия, които не преследват решаването на основните проблеми и наши цели. Продължаваме битката си, събираме непримиримите, ще подкрепяме всеки, който споделя убеждението ни и ще водим  докрай най-важната битка срещу мафията и корупцията, после следва всичко останало.
Истината, Справедливост и Възмездие!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА