Николай Колев – Босия – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест, активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!
Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е Николай Колев – Босия!

Важно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа! Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите!
Че не всички са маскари!
Че будни и смели има и винаги е имало!

Няма да рзказваме живота на Босия. Един от малцината автентични дисиденти , който не се пречупи, не се отказа и посвети живота си на битката срещу ченгетата, комунягите, мафията и корупцията убиващи народа и страната ни. Ще ви кажем какво прави днес!

Вече 17 дни бачо Кольо гладува в знак на протест срещу мафията превзела транспортното министерство и държавата. Заложил е живота си за всички нас. Живот срещу справедливост. Това има старият боец, само живота си и това дава в опит да събуди заспалите и да пребори злото. Всяка сутрин в работен ден прави поход до парламента и застава срещу тези, които превърнаха държавата ни в кочина. Сам и решен да води битката си до край. Само неколоцина българи са до него. А не му остава много, гасне тялото на Босия. Но душата му е вълшебна и великанска. И вярва, че живота има смисъл, само ако човек живее свободен. За нея, за СВОБОДАТА и за всички нас той прави най-голямата жертва.

БОЕЦ заставаме до Николай Колев – Босия и призоваваме всички българи, които са запазили в душите си стремежа към свобода и справедливост, да застанат до него! Да излезем и да спасим живота на Босия, като постигнем целите, които си е поставил. Защото той няма да се откаже. Не се бори за себе си, битката му е за нас.  И когато го видите, стиснете му ръката и му благодарете, не той има нужда от вас, вие имате нужда от него. Солидарност и подкрепа! На паветата пред парламента!

ЧОВЕЦИ ИМА ЛИ? СЪБУДЕТЕ СЕ, ПОДКРЕПЕТЕ БОСИЯ!

Благодарим ти, бачо Кольо, за примера, за куража, за силата, за смелостта, за духа и вярата! С ТЕБ СМЕ!

Респект и поклон!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Обясни това в Брюксел, Бойко!

БОЕЦ получихме отговор-уверение от представителството на ЕК в София, че сигнала ни за репресии над български граждани е изпратен до председателя на ЕК, Юнкер и комисар Йоурова.

Това трябва да обясни Буда в Брюксел, а не да повтаря мантрата за „финансова стабилност“, на нея вече никой не вярва. Нито в България, нито в Европа. Защото тази „стабилност“ е на цената на хиляди смачкани човешки съдби, бизнеси и животи. Стабилността на мафията.

ОтговорЕС

Припомняме:

На 05.06.2018г. БОЕЦ внесе чрез представителството на ЕК в София, до Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE и Европейската комисия,  Сигнал за репресии, упражняване на недопустим натиск и ограничаване на човешките права и свободата на словото и свободното изразяване на мнение на български граждани!

Повод за сигнала ни са действията на МВР и ГДБОП във връзка с посещението на руският патриарх на трети март в България, когато десетки български граждани бяха посетени в домовете им от униформени служители на МВР и ГДБОП и принудени да подписват декларации, че няма да изразяват негативно отношение към Гундяев. Сред тези хора бе и отец Рафаил – Росен Стефанов, един от най-активните членове на БОЕЦ. Репресиите и ударите към него следват един след друг заради куража му да изразява и отстоява открито мнението си по различни обществено важни въпроси и заради дейността му в БОЕЦ. А всеки свободолюбив и непримирим българин бива обявяван за враг от управляващата ни мафия!

Колкото са по тежки ударите на мафията срещу нас, толкова сме по амбицирани да водим битката си за справедливост и възмездие. Отец Рафаил е от хората, които понесоха много удари, не се огънаха и не се пречупиха. Тъпърва очакваме нови подлости, но БОЕЦ вярваме, че гражданската солидарност и подкрепа са оръжие, с което можем да се изправим срещу самозабравилите се мутри и мафиоти превзела държавата ни и да им покажем, че срещу себе си имат едно будно гражданско общество способно да се защитава и да се бори! Очакваме и реакцията на европейските институции!

Прилагаме пълният текст на сигнала:

ДО:     Г-н Жан-Клод Юнкер

Председателя на  Европейската комисия

Г-жа Вера Юрова

Комисар по Правосъдие и потребители

ДО:      Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE

ЧРЕЗ

Представителството на Европейската комисия в гр. София

С И Г Н А Л                                                                   ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ЕИК 176949776

АДРЕС – Гр. Видин к-с „Панония” блок 4 вх. З ап. 157 тел. 0899591399

Относно нарушени човешки права и продължаваща институционална репресия над  български граждани.

През 1992г. България подписва ЕКЗПЧ. Според Конституцията на България, Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи е част от българското законодателство и се прилага с предимство пред онези национални закони, които й противоречат. От 01.01.2007г. България е член на Европейския съюз, като в договора за присъединяване са регламентирани задълженията на всяка страна– членка, част от които задължения е и спазване на човешките права.

През последните десет години в международният съд за правата на човека в Страсбург, България е осъдена по стотици дела, именно за нарушаване на човешките права на български граждани от правохранителните органи при арести, задържания и както в случая „профилактиране”.

       На 02.03.2018г. в навечерието на националният празник на България и в  навечерието на визитата по покана на Св.Синод на БПЦ-БП – на Патриарха на РПЦ-МП Кирил Гундяев, в късните часове на вечерта и рано сутринта полицейски двойки са посещавали в домовете им български граждани, и лица с украински произход, изразили свои мнения и позиции в социалните мрежи относно посещението и личността на Руския патриарх, като същите са били предупреждавани да спрат с негативните оценки, и принуждавани да подпишат предупредителни протоколи, че ”няма да застрашават сигурността му”. (Между тях и отец Рафаил /Росен/ Стефанов, член на ”БОЕЦ”)

Става дума за над 25 човека. Този безпрецедентен в най-новата ни история опит за оказване на натиск, и ограничаване свободата на словото и съвестта, още повече в светлината на скандално протеклата визита, получи силно медийно отразяване, и предизвика остро обществено възмущение.

На 27.03.2018г, почти месец след като Кирил Гундяев отпътува от страната, в полицията с призовка като свидетел е извикана и г-жа Олена Коцева, Председател на Сдружение ”Мати Украина”, и член на УС на Атлантическия съвет.  На 28.05.2018г., месеци след посещението на Гундяев, репресиите продължават и отец Рафаил / Росен/ Стефанов отново е призован с официална призовка да се яви в МВР за обяснения и сведения по повод изразено от него мнение в социалната мрежа Фейсбук  във връзка с посещението на Гундяев. Същите действия и репресии на изпълнителната власт, чрез МВР и ГДБОП се осъществяват и спрямо български граждани изразили критично, или негативно мнение за министър председателя и управлението на страната. Междувременно министър Валентин Радев ( МВР) в свое официално изявление заяви, че МВР ще продължава да привиква граждани заради свободно изразеното им мнение в социалните мрежи.

        БОЕЦ считаме, че с действията си МВР и ГДБОП са превишили правата си и са нарушили правата на гражданите, подлагайки ги на стрес, физически тормоз и унижение. Още по фрапиращи са действията на властите седмици  и месеци след заминаването на руският патриарх, за които няма никакво основание. Единственото обяснение е, че чрез действията си  институциите целят да репресират, смачкат, заглушат, унижат и подчинят   свободомислещите български граждани, заради откритата им гражданска позиция не само по въпроса касаещ посещението на Гундяев, а и по различни други теми. Този тип действия са типични за  държави управлявани от различни диктаторски режими и са недопустими за страните членки на ЕС. Чрез своите действия институциите потъпкват човешките свободи, свободата на словото и свободното изразяване в пряко нарушение на Конституцията на Република България, ЕКЗПЧ, редица норми и директиви на Европейската комисия и договора за присъединяване на България към Европейският съюз.

Очакваме вашият отговор, реакция и реални действия по този сигнал, с цел защита на българските граждани, осигуряване на спазването на техните човешки и граждански свободи и права и предотвратяване и недопускане на последващи репресии. Считаме, че българските граждани са пълноправни граждани на Европейският съюз и следва да се ползват от цялата защита и съдействие на европейските институции.

05.06.2018г.             Г. Георгиев-председател УС НА ГД „БОЕЦ”

Тези сигнали са задължителни, но те няма да променят нищо, ако самите ние не го направим. Битката срещу мафията ще се води тук, на площадите и ние сами трябва да извоюваме свободата си, няма кой друг да го направи вместо нас. БОЕЦ водим тази битка! 

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ – Европредседателството в цифри и факти!

Това е, друго няма. ДА СЕ ЗНАЕ!
Граждански Отчет на БОЕЦ за Европредседателството. Само факти!
13 трупа.
Две неосъществени оставки на министри.
2-ма загинали пилоти.
5-ма избягали затворници и арестанти.
Гинка си купи ЧЕЗ.
Бойко си купи Гинка.
Пеевски си купи Бойко.
Един депутат от ГЕРБ даде фира за източване на ДДС след разследване на Биволъ.
Втори депутат от ГЕРБ е разследван за източване на ДДС след сигнал на БОЕЦ.
Прокуратурата обяви, че за 16 милиарда източено ДДС няма данни за извършено престъпление.
КПКОНПИ обяви, че Пеевски е най-чистия човек в държавата.
Цеко Минев и Юлен са крали от Пирин десетилетия, но всичко е точно.
ПИБ е гнила ябълка, но всичко е точно.
Македония се осевери. Почти.
Путин се изгаври с Буда.
Дигнаха пенсиите с 4 лева и 80 стотинки.
За децата с увреждания пари няма.
За охраната на Пеевски пари има.
Ще строим гьол за 20 милиарда.
Майките не Му се махнаха от главата, но и никой не ги чува.
За НДКгейт виновни няма.
За 15-те загинали при взрива в Горни Лом виновни няма.
Кметицата на Младост е враг номер едно на държавата.
Показен арест на селски кмет за 150 лева подкуп.
Няма нито един осъден за корупция.
Нито разкрито показно убийство.
За загиналите пилоти оставки и уволнени няма.
За убития рецидивист Пелов уволниха цялото ръководство на ОДМРВ.
България е най-корумпираната държава в Европа.
България е най-бедната държава в Европа.
България е на 111-то място по свобода на словото в света.
Междувременно за последните шест месеца повече от 50 000 млади българи са напуснали страната!
Управляват ни най-долните престъпници, които историята ни познава. 

Всеки може да допълни…

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА