Следовател Бойко Атанасов – европейски делегиран прокурор с подкрепата на БОЕЦ и гражданите!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Въпреки насажданото мнение, че всички са маскари, в България има и честни магистрати, както в съда, така и в прокуратурата и следствието. Макар и малцина те водят своята битка срещу мафията и корупцията и в защита независимостта на съдебната власт, вътре в самата система. И репресиите спрямо тях са най-верният лакмус за техните качества и непримиримост. Следовател Бойко Атанасов, съдиите Лозан Панов, Калин Калпакчиев са само част от достойните и заслужили доверието на обществото магистрати. 

През последните десетилетия прокуратурата се превърна в главен стожер на властта на мафията, като избора на неин ръководител беше инструмента на политическата мафия за контрол над тази институция, изградена по сталински модел. (Спомняте си „Ти си го избра“) От защитник на общественият интерес прокуратурата се изроди в бухалка на мафията срещу неудобните и непримиримите и пералня за изпиране на нейните господари. Последният мандат на Цацаров начело на прокуратурата, както и най-вече управлението на Гешев е най-силното доказателство, че докато мафията си избира главен прокурор, всеки опит за борба с корупцията, за справедливост, или съдебни реформи е обречен. Затова гражданите трябва да разчупим това зловредно статукво и да издигнем един честен и смел български магистрат за европейски прокурор! Атанасов бе участник и в предишната процедура, но очаквано не бе класиран.

БОЕЦ обявяваме подкрепата си за Бойко Атанасов, като кандидат за европейски делегиран прокурор!!


Бойко Атанасов е роден в град Кюстендил, където завършва средното си образование. Дипломира право към ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград. Женен е , има две дъщери. От 1997г. работи в следствието първоначално като помощник следовател, а от 2002г. заема позицията на следовател.
Явявал се е на конкурс за административен ръководител на Софийска градска прокуратура от 2011 година до 2016 година. На конкурсите е представял своите концепции за развитието на разследването в прокуратурата и следствения апарат с оглед спазване на закона и осъществяването на надзор на законността на прокурора и на присъщите му законови функции. В началото на 2019г. Атанасов  се яви и на конкурс за български европрокурор, като разобличи и показа, че и този избор е манипулиран и предрешен.

През 2019г. следовател Атанасаов бе издигнат от БОЕЦ, като гражданска кандидатура за главен прокурор! Мафията и нейните марионетки в изпълнителната и съдебната власти недопуснаха тази кандидатура и Гешев бе избран по поръчна на Пеевски и Борисов в състезание със самия себе си. 

Атанасов е уведомен през месец май 2016 година, че спрямо него са използвани неправомерно специални разузнавателни средства (СРС), и води и печели дело в Софийски градски съд за това безобразие.
Няколко негови изказавания:
„Обществото трябва да знае как работи държавното обвинение и кога то сключва сделка с престъпниците и кога то не поддържа обвинения, защото са договорени с пазарлък. Когато има оферта  за споразумение  доказателствата никого не го интересуват. Може да има купища доказателства, но те не се внасят в съда с обвинителен акт, защото се прави споразумение… Главната цел е да се изчистват делата, които са свързани с корумпирани политици и с организираната престъпност. Трябва да се заличат следите на олигарсите как са натрупали  милионите си, а и такива, които са натрупали милиарди. В момента, в който някой се опита да промени нещо ако не може да бъде купен, веднага му се образуват дела с цел да бъде подслушван, шантажирани, затрупват го с дела, изфабрикуват се доказателства, правят се планове за шантаж с участието на корумпирани  служители от служби, които трябва да ни пазят от корупцията. Това е една добре смазана машина – ОКТОПОД!”
„Враговете ми са обикновени страхливци и подлеци снабдени с власт. Без дадената им власт те се превръщат в едни най-обикновени и жалки бюрократи.”
„Страхът от разкриването на истината за незаконните действия в прокуратурата е ужасен за тези, които злоупотребяват с властта. Затова истината не трябва да се спестява ако искаме да изградим и имаме правова държава.”
„Имаме крещяща нужда от справедливост. Справедливост, която магистратите дължат по закон, но която обществото не получава от тях.”


Преди няколко години пред сайта Биволъ, следовател Атанасов разкри съществуването на „шпицкоманди“ в прокуратурата, занимаващи се с мокри поръчки за прикриване на престъпления и репресии спрямо неудобни за властимащите лица.
В поредица свои интервюта той осветли данни за тежки финансови престъпления и сключвани споразумения от прокуратурата с организирани престъпни групи за изтчване на ДДС в особенно големи размери. Следователя визира сума от 4.7 милиарда лева.
На 07.02.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал до ДАНС, МВР и НСО с искане на следовател Бойко Атанасов да бъде осигурена охрана, представяйки нашите опасения, че живота му е поставен в опасност заради неговата дейност в борбата с финансовите престъпления и корупцията, на фона на няколкото показни убийства, извършени в столицата, едно от които на служител на НАП занимаващ се именно с фиска.
На 13.02.3018г. БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ до НАП и МФ, с искане да ни бъде предоставена информация за несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове на НАП. В резултат огласихме информацията за над 16 МИЛИАРДА ЛЕВА несъбрано ДДС. БОЕЦ публикувахме и официални документи, от които става ясно, че в същият период прокуратурата е сключила 2135 споразумения с Организирани престъпни групи за източване на ДДС и данъчни измами. Тази информация пряко потвърждава думите на следовател Атанасов, за които той е подложен на преследване, наказания и репресии. ПРЕСЛЕДВАН Е ЗА ИСТИНАТА!

При свое посещение в България през 2016г. бившата румънска прокурорка, министър  и евродепутат, г-жа Моника Маковей заяви: „За реална борба с корупцията не ви е нужно сега да променяте Конституцията, достатъчно е да намерите поне един смел и честен магистрат, който да се изпрви срещу мафията и да започне тази битка“ 
Макар и малцина, в България имаме такива магистрати и Бойко Атанасов е един от тях. Междувременно срещу него бяха образувани множество  дисциплинарни производства, последваха и преки заплахи за живота на следователя. Мафията мачка смелите и непримиримите! Атанасов не се пречупи, не се отказа и продължава битката за истината и правдата!

Биографията му и нековата кариера и дейнсот, като магистрат доказват, че следовател Атанасов  притежава нужния опит за разследване на тежки финаснови престъпления, каквото е изискването към европейските прокурори.

БОЙКО АТАНАСОВ – ГРАЖДАНСКИ КАНДИДАТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕЛЕГИРАН ПРОКУРОР!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Кирил Петков – между битката срещу мафията и канадското гражданство.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click
Не е учудващо за никого, че в синхрон ДПС, ГЕРБ, обслужващите ги жълти медии и всички техни клакьори (купувани един по един!) удрят по Кирил Петков. Със своите действия като министър на икономиката той засяга директно схемите им на финансиране и източването на публичен ресурс – чрез преструктуриране и промяна в ръководствата в ДКК, ВМЗ Сопот, Българска банка за развитие, „Автомагистрали“ ЕАД, Държавната петролна компания, разкритията за злоупотребите там, при получателите на средства и качеството на дейност, в инхаус договарянето, обществените поръчки, отпусканите кредити, получаваните заплати и пр.
В атаката относно двойното му гражданство обаче се включиха яростно и от ИТН като нарекоха това с една дума – беззаконие. Странното е, че те самите веднага осмислиха архаичността на един текст от КРБ, писан преди 30г. в съвсем различни обществено-икономически условия и заявиха желанието си това законово недомислие да отпадне. Дори предложиха за министър лице с двойно гражданство, но до същата ситуация не се стигна поради независещи от тях причини – никой не разпозна кабинета им. Как обаче от ИТН ще обяснят своята принципност и последователност в борбата срещу беззаконието в казусите със своите кандидат-депутати, които също като Борисов, Пеевски и много други във времето от ГЕРБ и ДПС излъгаха гласоподавателите и се отказаха да бъдат народни представители без каквато и да е основателна причина? На какво основание? Въз основа на кой законов текст? Николай Радулов и току-що избраният кмет от ИТН на Благоевград Илко Стоянов го сториха на последните парламентарни избори, подвеждайки избирателите. Тук се касае не просто за формално нарушение на КРБ и на ИК, но и за злоупотреба с пасивно избирателно право, за пълно незачитане и подигравка с вота на суверена, за обезсмисляне на мажоритарния елемент. Какво казват от ИТН за това беззаконие?
Отделно от това, никой не държи сметка, че отказът от придобито чуждо гражданство е процедура, която започва с волеизявление на отказващия се и завършва с акт на администрацията. Кирил Петков ясно и своевременно е заявил своята воля – предпочел е да бъде министър, пред това да има канадско гражданство в момента, в който е трябвало да направи своя избор. И е въпрос на административно време, волята му да бъде зачетена и искането удовлетворено, за да отпадне законовата несъвместимост. Какво би станало, ако от Канада с години забавят отговора си по така заявеното искане и не освободят Петков от ненужното му вече гражданство? Нима няма да се наруши неговото законово право да бъде избиран, да изпълнява длъжността на министър? Възможно ли е канадската администрация да откаже да зачете волята на Петков? Не!
По повод на въпроса направил ли е Кирил Петков нужното и то достатъчно ли е, нека само припомним, че недалеч във времето, с решение №7/08.10.2013г. по дело 16/2013 с докладчик Румен Ненков, Конституционният съд се произнесе относно несъвместимостта на депутата Делян Славчев Пеевски да продължи да бъде народен представител, след като пожела и бе избран за председател на ДАНС. (условията, на които трябва да отговарят народните представители и членовете на МС са идентични – чл.110 от КРБ) Отново несъвместимост, но с една огромна отлика – не първоначална, а последваща. Настъпила за Делян Пеевски заради собствения му избор – предпочел друг пост пред депутатското си място през време на мандата. И после, заради масовото недоволство, пак решил да си остане депутат. Тогава за по-лесно и за да обслужи Пеевски, Конституционният съд приравни изцяло иначе толкова различните институти на първоначална и последваща несъвместимост.
На ход сега е Конституционният съд! На него припомняме цитат от собственото му решение, в което при настъпила несъвместимост борави с термини като „подходящ срок“, „спазване на съответна процедура“ и „бездействие на народния представител след изтичане на срока“:
Правото не познава случаи, в които се възлага задължение на едно лице, без да му се осигури възможност да го изпълни. Наличната още от момента на избора на народен представител, както и впоследствие възникналата несъвместимост, трябва да бъдат прекратени в подходящ срок и при спазване на съответна процедура. Бездействието на народния представител след изтичане на този срок да подаде оставка или да премахне несъвместимостта по друг начин е основание да доведе до предсрочното прекратяване на пълномощията му от Конституционния съд. Законодателството на Република България последователно провежда принципа, че прекратяването на несъвместимост, както първоначална, така и последваща, се извършва по ред и срок, установени със закон. Този принцип е прокаран в Закона за Конституционен съд /чл. 6, ал. 3/, Закона за местното самоуправление и местната администрация /чл. 41, ал. 3/ и Закона за предотвратяване и установяване на конфликта на интереси /Глава трета/. Правото изисква негативните последици от несъвместимостта да не настъпват автоматично, а само ако не е отстранена по съответната процедура и в срок.Разбирането, че несъвместимостта автоматично обвързва Конституционния съд предсрочно да прекрати правомощията на народен представител не може да бъде споделено. Прекратяването на правомощията на народен представител не засяга единствено и само неговите интереси, но и политическите интереси на избирателите, които той представлява в Парламента. Автоматичното прекратяване на пълномощията, без сериозната конкретна преценка на всеки отделен случай с оглед на критериите, посочени в Тълкувателно решение на Конституционния съд № 5 от 1993 г. по к.д. № 6 от 1993 г. би довело до неблагоприятни последици не само за народния представител, но би представлявало и акт на ревизия на волята на избирателите.“
http://www.constcourt.bg/…/1c6d2f83-4937-4458-94de… – решение 7/08.10.2013 по к.д. 16/2013г. на Конституционния съд
http://gramada.org/%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1…/ „Успелият млад мъж и неуспелият Конституционен съд“ статия на Кристиян Таков (за разликата между първоначалната и последваща несъвместимост)
Камен Добрев – БОЕЦ 
БОЕЦ не сме обвързани с нито една политическа партия, или фигура. До сега Петков е един от малкото „политици“ и управници, които следват последователно заявените от тях цели по разкриване на криминалните схеми на мафията и търсене на решения на конкретни казуси. Поне до момента не е дал повод за съмнения в неговата независимост и безкористност и заслужава подкрепа за конкретни свои действия. Разбира се, БОЕЦ ще бъдем безкомпромисни, ако установим непрозрачни, или подозрителни действия. Както винаги. За да бъдем обективни трябва да оценяваме доброто и да бъдем безкомпромсни към съмнителните и лоши практики, назначения и схеми. Това е модела на граждански контрол върху управлението, който БОЕЦ налагаме.

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Гешев, ти кажи за коронавируса! Кажи за убитите!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

През април 2020г. от БОЕЦ разкрихме неадекватните и престъпни действия на правителството на Борисов и НОЩ – забрана да се тестват контактни лица, включително и медици, като в същото време те не бяха поставяни и под карантина!

Гешев и прокуратурата бяха слепи и глухи!

Първият случай, който документирахме бе във видинската болница, след това подобни случаи бяха разкрити и в Благоевград, Стара Загора и на други места! В резултат вируса бе „изпуснат” и последва ужаса – десетки заразени медици, затворени отделения, стотици заразени граждани, множество жертви, взрив на заразата и пренос в нови огнища – социални домове и заведения за възрастни хора…

Още в деня (началото на април 2020г.) в който аз и БОЕЦ установихме тези факти  и действия на правителството и НОЩ, сезирахме прокуратурата и МВР. И по заповед на Гешев с обявление на сайта на Върховна прокуратура НА МЕН  ми бяха повдигнати обвинения за разпространение на невярна информация с цел всяване на паника! Истинската цел бе да ни запушат устите за  действията на Борисов и бандата му, които сееха смърт и да манипулират обществото. Точно по това време Борисов се представяше едва ли не за спасител, докато в същото врем заради техните малоумни действия и бездействие, заради липсата на предпазни средства и реактиви за тестове всеки ден загиваха хора. Тогава Гешев криеше този геноцид, а сега пита за коронавируса!

Гешев, защо не попита Борисов? Защо не попита Мутафчийски? Защо не попита Кантарджиев? Защо не попита Ангелов? При тяхното управление България оглави класациите по смъртност! Те, със своите малоумни и неадекватни действия  вкараха недоверието и съмнението в българското общество! При 40 заразени на ден се блокираха градове и слагаха КПП-та, а при хиляди заразени, Борисов дигаше ограниченията, за да намали недоволството и да крепи прогнилата си власт. Това го плащахме с човешки животи.

БОЕЦ доказахме с документи, че пробите на контактните видински медици са били отказани да бъдат изследвани в Националната референтна лаборатория оглавявана от Кантарджиев! Върнати са и унищожени в автоклава на видинското РЗИ! По заповед именно на Кантарджиев. Той обаче не знаеше, че БОЕЦ разполагаме с тези документи и на официално искане на информация по ЗДОИ отговори, че НЯМА връщани и унищожавани проби! Същото повтори и Мутафчийски в национален ефир. Междувременно заради нашите разкрития и медийния и обществен натиск, НОЩ бяха принудени и взеха повторни проби, но духа вече бе изпуснат от бутилката.  След това публикувахме документите и лъжите им бяха доказани и вместо прокуратурата да им потърси отговорност за стотиците заразени десетки починали, за изготвянето на документи с невярно съдържание, те повдигнаха обвинения на мен!

Съдът ме оправда на всички инстанции и в съдебна зала доказахме отново всяка моя дума и всяко разкритие и твърдение на БОЕЦ! А вече заедно с моят адвокат, боеца Камен Добрев осъдихме прокуратурата за неправомерно повдигнатите ми обвинения и отново доказахме в съда правотата си и че ако БОЕЦ не бяхме реагирали тогава, то заразените и жертвите щяха да са в пъти повече.

Разкривахме истината за лъжите на Буда и НОЩ, а Гешев ползваше прокуратурата, като бухалка срещу всеки, който си позволеше да казва тази истина на глас! Той носи солидарна отговорност за загубените животи.

И сега се сетил да пита за ковид мерките. Нека пита, но първо да разследва сигналите за предишните мерки, или липсата на такива. Но не смее, господарите са му казали какво да прави и той изпълнява.

Много от загиналите от ковид миналата година можеха да бъдат спасени. Лекарите и медиците правеха всичко по силите си, но правителството вместо да си свърши работа си правеше ПР и си играеха на спасители. И затова казвам, че мафията не спасява, мафията лъже, ограбва и убива. А Гешев прикрива убийствата, грабежите и престъпленията им. Доказано с документи и факти.

Гешев трябва да бъде отстранен незабавно, а на Борисов и котерията му трябва да бъде потърсена отговорност и за тези престъпления и загубени човешки животи!

27.08.2021г.     Георги Георгиев – БОЕЦ

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА