Борисов разследван отново за катастрофата край Своге по сигнал на БОЕЦ!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Специализираната прокуратура отново е сезирана, този път след проверка на ГДНП по сигнал на БОЕЦ срещу Бойко Борисов за неговата вина и отговорност за катастрофата край Своге!

БОРИСОВ Е ЗНАЕЛ половин година преди катастрофата за дефектите и проблемите на пътя край Своге и то точно за конкретният участък, където стана катастрофата! Това става ясно от документ изпратен от Община Своге до Бойко Борисов на 26.02.2018г. 

КАКТО Е ВИДНО, към писмото са приложени и два Протокола! В единият от тях са констатирани  участъци с дефекти на пътя Мездра-Своге-София. Другият Протокол е от юни 2017г. – една година и два месеца преди трагедията и касае ТОЧНО МЯСТОТО на катастрофата. Комисията констатира – износен (лошо сцепление) асфалт, лош вираж на завоя и проблем с мантинелите! ИМЕННО ТОВА СА и причините за катастрофата, които бяха посочени от експертите веднага след катастрофата! В протокола има и предписание как да се отремонтира участъка – „цялостна подмяна на асфалта“, както и срок за изпълнение – „незабавен“! НЕЗАБАВЕН – една година и два месеца след това, ремонт няма, но имаме 20 трупа.


ВСИЧКИ СА ЗНАЕЛИ и са „тупали топката“ за да изтече гаранцията на пътя и да спестят на ТРЕЙС пари за ремонтите! „Като съм казал, че тези няма да ги закачам, значи няма да ги закачам“, помните ли?
По лично разпореждане на Борисов са бавили ремонтите докато изтече гаранцията и след това са щели на направят нова обществена поръчка за ремонт на ремонта за още няколко десетки милиона и вероятно същата фирма би “ усвоила“ парите.
ПАРИЧНАТА ГАРАНЦИЯ депозирана от фирмата-изпълнител – ТРЕЙС е била освободена от държавата много ПРЕДИ да изтече техническата гаранция за пътя! НИКОЙ не е имал никакво реално намерение да изисква от ТРЕЙС да ремонтира пътя, нито дори да бъдат извършени ремонти за сметка на държавата и парите да бъдат приспаднати от депозираната гаранция (тя е била върната)!
СТОЯЛИ СА И СА ЧАКАЛИ ДА УМРАТ ХОРА!

Първият протокол за дефекти на пътя е от 24 март 2017г. – само два месеца и три седмици след като пътя е въведен в експлоатация от държавна комисия без забележки! Комисията констатира 76 УЧАСТЪКА С ДЕФЕКТИ – изронен асфалт, пропаднала настилка, мрежови напуквания на асфалта, напукан асфалт и т.н.

 Катастрофата е била предизвестена, било е въпрос на време там да загинат хора. И ЛИЧНО БОРИСОВ Е ЗНАЕЛ, както и всички ресорни длъжностни лица – Ненков и Глосов. 

Трима министри подадоха оставки, за да скрият Борисов и престъпното му бездействие и чрез „политическата отговорност“ да избегнат наказателната отговорност. Помните всички какъв театър играеха всички, че не били знаели, че щели да съдят ТРЕЙС, че „милост за виновните няма да има“ , а всъщност виновните са те! Министър Нанков стана зам.министър в същото министерство, какъвто беше и преди да стане министър. Радев стана депутат, какъвто беше и преди да стане министър, а Московски стана шеф в Черноморска банка с 13 000 лева заплата. Това им е „отговорността“. Борисов спаси „кожата си“ и грабежа, гейтовете и скандалите продължиха с пълна сила. Всички тези бушони бяха „изгорени“, за да се прикрие бездействието на Борисов. Според нас целта е била – да изтече срока на гаранцията, за да не плаща фирмата ремонтирала пътя (близка до Борисов) и след това да се пусне нова обществена поръчка за ремонт на ремонта, нови милиони… Класическа схема.

Този път обаче за алчността на властта платихме с човешки животи.
Борисов трябва да носи персонална отговорност за извършените престъпления. За да се случи това, първо Гешев трябва да бъде отстранен и съдебната система да заработи нормално.

През март 2019г. БОЕЦ внесохме сигнал до прокуратурата срещу Бойко Борисов за умишлени престъпно бездействие и неизпълнение на сл. задължения довели до смъртта на 20 българи! Тогава по бързата процедура прокуратурата на Цацаров и Гешев изпраха Борисов! 

Преди месец, в началото на юли 2021г. БОЕЦ внесохме отново този сигнал до МВР и днес бяхме уведомени, че СГП е изпратила преписка на ГДНП образувана по нашият сигнал до Специализираната прокуратура. Сигнала ни е конкретно срещу Борисов и Нанков, с приложени всички необходими документи и доказателсвта за тяхното бездействие. 

Борисов трябва да носи персонална отговорност за извършените престъпления. За да се случи това, първо Гешев трябва да бъде отстранен и съдебната система да заработи нормално.
Битката продължава! Споделете, гражданския натиск е задължителен.
Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА